کد خبر: 23258| تاریخ انتشار: شــنـبـه ، ۱۵ مهر سال ۱۴۰۲ | ساعت ۱۷:۲۴:۰ | تعداد بازدید: ۵۸۲

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه صبح امروز از سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و موسسه سرم‌سازی رازی در استان البرز بازدید کرد و در جریان دغدغه‌های مدیران این مجموعه‌ها قرار گرفت.
به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی صبح امروز در جریان بازدید از سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به آیه أَأَنْتُمْ تَزْرَعُونَهُ أَمْ نَحْنُ الزَّارِعُونَ در سوره واقعه اظهار کرد: این آیه پیام زیبایی دارد و آن این که خداوند زارع است، از بین همه شغل‌هایی که وجود دارد خداوند زارع را به خود نسبت می‌دهد که نشان‌دهنده اهمیت بالای این موضوع است.
وی با اشاره به احادیث تشیع و سخن بزرگان در موضوع کشاورزی اظهار داشت: امام صادق(ع) نیز کشاورزی را بهترین کار قلمداد کرده است، امام خمینی(ره) بر علوم فناوری کشاورزی تاکید داشتند، مقام معظم رهبری در ادامه راه امام(ره) بارها بر امنیت غذایی تاکید داشتند. اما اینکه چرا کمتر توجه می‌شود یا آنگونه که لازم است، توجه نمی‌شود سوال مهمی است، البته در یک دهه اخیر توجه ویژه‌تری به کشاورزی شده است که قابل ستایش است اما مطلوب نیست.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی مصداق بارز حکمت است، ادامه داد: در قرآن واژه حکمت را مکرر داریم. حکمت یعنی علم نافع کارآمدی که مبتنی بر عقلانیت است، چون علم سلطان است. دین اسلام نیز اهمیت زیادی برای علم قائل است تا جایی که از عقل و جهل و علم شروع کرده و در ادامه توحید را مدنظر قرار داده است. اگر علم مبتنی بر عقل نباشد علم مقلدانه است. بر این اساس روشی که سازمان حقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) را در پیش گرفته علم مبتنی حکمت است.
استاد خسروپناه با تاکید بر تاثیر علم در زندگی مردم ادامه داد: اگر در همه رشته‌های علمی مختلف پیشرفت کنیم و جایگاه اول دنیا را داشته باشیم اما اثر آن در سفره مردم مشاهده نشود، خوشحالی واقعی در میان مردم اتفاق نمی‌افتد، علمی که هم‌اکنون می‌تواند مردم را خوشحال کند همین موضوع امنیت غذایی است.
وی با تأکید بر سند امنیت غذایی گفت: امنیت غذایی مهمترین رکن امنیت است، اگر امنیت غذایی داشته باشیم سایر امنیت‌ها را می‌توان تأمین کرد اما اگر امنیت غذایی به خطر بیافتد سایر امنیت‌ها هم تحت تاثیر قرار می‌گیرد. بنابراین می‌توان نتیجه پیشرفت علوم را در کاربست امنیت غذایی دنبال کرد، اینگونه مردم نیز آن را درک می‌کنند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه اجرای سند امنیت غذایی بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است، ادامه داد: در این زمینه مغز راهبری سند امنیت غذایی سازمان توسعه و تحقیقات این وزارتخانه است. ما پیگیری اجرای سند هستیم چون 5 درصد موضوع به سندنویسی برمی‌گردد و 95 درصد کار مربوط اجرا است.
استاد خسروپناه بیان کرد: سند امنیت غذایی نیاز به برخی ماده واحدها دارد که باید شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی کمک کنند که این ماده واحدها نیز تصویب شوند، برخی از نکات راهبردی این سند نیاز به قانون دارد، مجلس نیز در این زمینه اعلام آمادگی کرده است.
وی با اشاره به آموزش تکنسین و جذب نخبگان در سازمان تات اضافه کرد: برخی معتقدند که 12 هزار عضو هیئت علمی کشاورزی همانند وزارت بهداشت زیر نظر وزارت جهاد کشاورزی باشند البته این رویکرد حکمی است اما همچنان که وزارت بهداشت مخالفانی دارد این رویکرد در کشاورزی نیز مخالفانی دارد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه به علم نافع نیاز داریم و نباید علم مقاله‌ای ترویج پیدا کند، گفت: از دولت قبل اصلاح آئین‌نامه ارتقای اعضای هئیت علمی در وزارت علوم مطرح بود، به دلیل پایان عمر آن دولت، در شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها مقرر شد که این آئین‌نامه در دولت سیزدهم بررسی شود که هنوز نهایی نشده است، در این آئین‌نامه باید رشته‌ها آئین‌نامه اختصاصی داشته باشند و رشته‌های کشاورزی، هنر و علوم پایه از این نوع رشته‌ها هستند.
استاد خسروپناه بر استفاده از ظرفیت رسانه‌ای برای معرفی سازمان تات تاکید کرد و ادامه داد: ارتباط شبکه‌ای مجموعه‌های علمی و کشاورزی باید در دستور کار باشد و وضعیت‌سنجی از دانش کشاورزی صورت گیرد تا همه فعالان حوزه بدانند، همچنین لازم است مرکز راهبردی و راهبری دانش و فناوری کشاورزی ایجاد شود.
وی مرکز حکمرانی امنیت غذایی و شبکه‌ای را سازمان تات دانست و گفت: اگر وزارت جهاد کشاورزی در زمینه سند امنیت غذایی حکومت‌داری می‌کند تات کارش حکمرانی امنیت غذایی است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان متذکر شد: باید در حکمرانی همه ذی نفعان مشارکت داشته باشند و حکمرانی باید شبکه‌ای باشد.
موسسه سرم سازی رازی ظرفیت بالایی در فناوری و دانش بنیانی دارد
در ادامه استاد خسروپناه در جمع خبرنگاران در بازدید از موسسه سرم سازی رازی اظهار کرد: پیشرفت‌های مهمی در حوزه‌های بیوتکنولوژی و ساخت واکسن در کشور صورت گرفته که جای قدردانی دارد.وی با اشاره به هدف بازدید از سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی افزود: قصد داریم در این بازدید فعلیت‌ها و ظرفیت‌های کشور را شناسایی کنیم تا متناسب با آن کمک‌های لازم از این مجموعه‌ها را در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار دهیم چرا که ماموریت شورای عالی انقلاب فرهنگی سیاست‌گذاری در حوزه‌های مختلف علمی، فناوری و فرهنگی است.
استاد خسروپناه با بیان اینکه در آزمایشگاه موسسه سرم سازی رازی ظرفیت بالایی فناوری و دانش بنیانی وجود دارد، گفت: اگر امکانات بیشتری در اختیار این عزیزان باشد ظرفیت مهمی در حوزه دی‌ان‌ای در کشور خواهیم داشت و با این ظرفیت دیگر توطئه‌های دشمنان معنا نخواهد داشت چراکه اینگونه کشور ما ابرقدرت خواهد شد و هیچ ابرقدرتی نمی‌تواند ابرقدرت دیگر را تحریم کند.
وی با استقبال از تحقیقات صورت گرفته در سازمان تات اضافه کرد: این سازمان رویکرد آموزشی، پژوهشی و فناوری دارد و تحقیقات کاربردی خوبی را انجام داده است و مقالات کارآمدی از محققان این نهاد به چاپ رسیده که باید مورد استفاده قرار گیرد، امیدواریم سایر نهادهای علمی و پژوهشی کشور چنین رویکردی را دنبال کنند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره خواسته‌های مطرح شده گفت: پیرامون برخی از خواسته ها؛ باید در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی گزارشی از ظرفیت بالفعل این مجموعه ارائه شود. در مجموعه شورا غیر از سران سه قوه افرادی دیگر هم هستند که تاثیرگذارند و حتی می‌توانند کمک های مالی مورد نیاز برای این سازمان را تأمین کند.
بخش کشاورزی و امنیت غذایی مغفول مانده است
دکتر سید مجتبی خیام نکویی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تات در بازدید از سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اظهار کرد: حمایت‌های دکتر خسروپناه از سند امنیت غذایی قابل تقدیر است، چراکه ایشان از طرق مختلف شفاهی یا کتبی و در جلسات با رئیس‌جمهور مدام این موضوع را مطرح کردند که باید سند امنیت غذایی در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و با محوریت وزارت جهاد اجرا شود.
وی ادامه داد: مهمترین چالش ما این است که بخش کشاورزی و امنیت غذایی مغفول مانده است، این در حالی است که مجموعه فرامین مقام معظم رهبری درباره امنیت غذایی بی‌نظیر است. اگر به این فرمایشات عمل شده بود امروز اوضاع بهتری داشتیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تات بیان کرد: کل اعتبار تات با 21 موسسه ملی، 35 مرکز استانی و ستادی 75 میلیون دلار است این در حالی است که اگر تولیدات رازی را در کشور تولید می‌کردیم سالی 400 میلیون دلار باید هزینه می‌شد. به همت محققان کشور 98 درصد بذر را در داخل تولید می‌کنیم دو درصد را وارد می‌‌کنیم که یک درصد هم قابلیت تولید داخل دارد آن یک گل و گیاه است.
وی ادامه داد: نقش سازمان تات درباره امنیت غذایی توضیح دهید. 70 میلیارد دلار سالانه پول غذا می دادیم اگر نبود پول دو سال فروش نفت را در این قسمت هزینه می کردیم.
دکتر علی اسحاقی رئیس سرم سازی رازی نیز در این بازدید گفت: در سال 1403 قدمت موسسه سرم‌سازی رازی 100 ساله می‌شود، درخواست داریم که 16 اردیبهشت روز ملی واکسیناسیون نام گیرد.
وی ادامه داد: در موسسه رازی نخبگان ماندگار زیادی داریم که لازم است در کتاب‌های درسی و صدا و سیما معرفی شوند تا جوانان با آنها آشنا شوند.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7