کد خبر: 16416| تاریخ انتشار: سـه شنبه ، ۵ اسفند سال ۱۳۹۹ | ساعت ۹:۲۳:۰ | تعداد بازدید: ۱۷۱۷

رییس دانشگاه تهران گفت: روش پذیرش دانشجوی مقطع دکتری بر اساس تست زنی عادلانه نیست و دانشگاه‌ها از این بلوغ و توانمندی برخوردار هستند که بهترین داوطلبان را بر اساس سوابق علمی، آموزشی و پژوهشی انتخاب کنند.
روسای دانشگاه های بزرگ معتقدند که روش پذیرش دانشجویان دکتری بر اساس تست زنی نیاز به اصلاح دارد بر این اساس احمد معتمدی رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر پیشتر درباره نحوه پذیرش دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی به ایرنا گفته بود : نیاز است در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری میزان اختیارات دانشگاه ها برای پذیرش دانشجویان افزایش یابد تا دانشجویان به خوبی ارزیابی شوند.
همچنین جبارعلی ذاکری رییس دانشگاه علم و صنعت یکی از این روسای دانشگاهی است که پیش تر در این خصوص به ایرنا گفته بود: در چند سال گذشته روند پذیرش دانشجوی دکتری منطقی نبوده و دانشگاه ها و دانشکده ها با مشکلاتی رو به رو هستند که باید برای رفع این مشکلات، روند و فرآیند جذب دانشجوی دکتری اصلاح شود.
به گفته رییس دانشگاه علم و صنعت، در آزمون دکتری درس های اختصاصی ارایه نمی شود و بسیاری از داوطلبان از شیوه های تست زنی و کلاس های کنکور دکتری استفاده می کنند. در حالی که دانش علمی کافی ندارند و تنها روش های تست زنی را آموزش دیده اند و در آزمون سراسری نمره خوبی می گیرند اما در مصاحبه نشان می دهند که پایه علمی خوبی ندارند.
ذاکری با بیان اینکه نیاز است سیستم پذیرش دانشجوی دکتری از حالت سراسری به دانشگاه ها واگذار شود، افزود: اساتید به دنبال این هستند که برای انجام پژوهش های خود بهترین نیروها را انتخاب کنند و در مصاحبه نیز نهایت تلاش خود را می کنند تا دانشجویان تحصیلات تکمیلی مطلوب انتخاب شوند.
در این خصوص محمود نیلی احمدآبادی دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا اظهار داشت: رقابت جذب دانشجویان تحصیلات تکمیلی به خصوص دانشجویان دکتری عادلانه نیست آنها به اندازه کافی رزومه دارند و اساتید می توانند با توجه به سوابقشان تشخیص دهند که در بین شرکت کننده ها کدام داوطلب شرایط بهتری نسبت به سایر شرکت کننده ها برای ورود به مقطع دکتری دارد.
رییس دانشگاه تهران تصریح کرد: اینکه دانشجو دکتری بر اساس تست انتخاب شود شیوه مناسبی نیست. شاید انتخاب دانشجو بر اساس تست و کنکور برای دوره کارشناسی سیستم مناسبی باشد اما حتی این شیوه برای پذیرش دانشجو کارشناسی ارشد نیز مناسب نیست و اگر در دوره ارشد دانشجو بر اساس تست زنی انتخاب می شود به دلیل تعداد زیاد داوطلبان است.
نیلی اظهار داشت: دانشگاه ها ۴۰ درصد دانشجویان خود را از طریق استعداد درخشان جذب می کنند زیرا معتقدند پذیرش از طریق سوابق تحصیلی بهتر از پذیرش از طریق تست زنی است، هیچ کجای دنیا بر اساس تست دانشجو دکتری را جذب نمی کنند.
وی در خصوص راهکاری برای پذیرش بهتر و موثرتر دانشجوی دکتری گفت: در گذشته نیز دانشجو دکتری بر اساس سوابق علمی ، آموزشی و پژوهشی انتخاب می شد. در واقع حدود ۷۰ درصد بر اساس سوابق و مابقی معدل دیپلم، لیسانس و فوق لیسانس و پس از آن مصاحبه و سوابق پژوهشی بررسی می شود، که نیاز است این روش دوباره احیا و استفاده شود.
دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور منصور کبگانیان پس از جلسه روز ۶ آبان امسال ستاد نقشه جامع علمی کشور اظهار داشت: در جلسه امروز  پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی دانشگاه ها مورد بحث و بررسی قرار گرفت. دانشگاه ‌های برتر به نحوه پذیرش دانشجوی دکتری انتقاد دارند و بر این باور هستند دانشجویان دکتری که از کنکور به دانشگاه‌ ها وارد می ‌شوند فاقد صلاحیت های لازم هستند.
وی افزود: در این زمینه ۲ راه حل در جلسه پیشنهاد شد؛ یک راه حل کوتاه مدت تا زمان انتشار دفترچه سوالات کنکور دکتری ۱۴۰۰ که البته مسوولان وزارت علوم روی آن اصرار دارند. بر اساس این راه حل به دانشگاه‌ ها اجازه تعیین حد نصاب مرحله دوم آموزش در پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی، می دهد.
کبگانیان اظهار داشت: این طرح به زودی به وزارتخانه های علوم و بهداشت همچنین دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ می شود تا مشکل حقوقی در این زمینه ایجاد نشود. بر این اساس، وزارت علوم ظرف مدت حداکثر یک ماه، طرح جامع ساماندهی کنکور تحصیلات تکمیلی برای دوره دکتری را به ستاد نقشه جامع علمی کشور ارائه دهد تا برای آن راه حل عملیاتی تهیه شود.
وی درباره راه حل بلند مدت، اظهار داشت:  ساماندهی مسیر و روش جذب دانشجوی دکتری است.

منبع:ایرنا

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7