کد خبر: 13786| تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، ۱۶ تیر سال ۱۳۹۹ | ساعت ۱۰:۵۱:۰ | تعداد بازدید: ۲۹۹۶

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دریا یکی از مهم‌ترین برنامه‌های علمی طرح پایش است که بیش از 3 هزار زمینه پژوهشی برای این حوزه راهبردی احصاء و بارگذاری شده است.
دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی عصر امروز در جلسه امضای تفاهم‌نامه همکاری آموزشی و پژوهشی بین دانشگاه آزاد اسلامی و نیروی دریایی راهبردی ارتش، با تشریح فعالیت‌های این دانشگاه در حوز‌های آموزشی و پژوهشی به ویژه اجرای طرح‌های مدارس عالی مهارتی و پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکه‌ای(پایش)، گفت: رویکرد جدید دانشگاه آزاد اسلامی در کنار ارائه آموزش‌های تخصصی و عمومی، مهارت‌‌افزایی دانشجویان و مأموریت‌محور کردن پایان‌نامه‌ها و رساله‌هاست که در این خصوص تاکنون چند مدرسه عالی مهارتی در شهرهای مختلف افتتاح و‌ بیش از ۲۸ برنامه علمی در قالب طرح پایش احصاء شده است.
دکتر طهرانچی با بیان اینکه تاکنون بیش از ۲۰ هزار زمینه پژوهشی در سامانه پایش بارگذاری شده است، گفت: دریا یکی از مهم‌ترین برنامه‌های علمی طرح پایش است که بیش از ۳ هزار زمینه پژوهشی در این حوزه راهبردی احصاء و بارگذاری شده است.
عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اهمیت توجه به ظرفیت عظیم دریا، گفت: دریا برای کشوری چون جمهوری اسلامی ایران که بیش از دو هزار کیلومتر مرز دریایی دارد، از لحاظ تولید دانش و فناوری باید از اهمیت خاصی برخوردار باشد. متاسفانه در کشورمان دانشگاه ها آنچنان که باید در زمینه دریا و علوم مرتبط آن اقدامی انجام نداده‌اند و این عدم توجه یک خلاء جدی را در حوزه دریا به وجود می‌آورد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه امنیت دریا، اقتصاد دریا، محیط زیست دریا، علوم پایه دریا، علوم مهندسی دریا و... موضوعات مفصلی است که باید با توجه به گستره مرزهای دریایی ایران به آنها توجه داشته باشیم، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی ظرفیت عظیمی است که ۴۰ درصد آموزش عالی کشور را در بر می‌گیرد. این دانشگاه دارای ۲۴ هزار عضو هیأت علمی تمام وقت و یک میلیون و ۱۰۰ هزار دانشجوست و سالانه حدود ۱۰ هزار رساله دکتری و ۷۰ هزار پایان نامه کارشناسی ارشد در این دانشگاه تولید می‌شود. براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، این پژوهش‌ها و تحقیقات دانشجویی به صورت ماموریت‌محور و مسأله‌محور ساماندهی خواهد شد.
دکتر طهرانچی با تاکید بر اینکه دریا یکی از موضوعات جدی است که در نظام پایش پیگیری می‌شود، خاطرنشان کرد: اگر جهت گیری ماموریت‌های دانشگاهی را از کاربران و کنش‌گران اصلی نگیریم، به دنبال علم معلق و «علم برای علم» حرکت کردیم، بنابراین در تلاش هستیم تا در قالب طرح پایش، علم را برای توسعه کشور به کار بگیریم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب به موضوع «علم و پژوهش» پرداخته اند. یکی از برنامه‌های جدی دانشگاه آزاد اسلامی این است که علم و پژوهش در راستای توسعه نیاز کاربر تعریف شود. امیدواریم این تفاهم‌نامه در حرکت جدید دانشگاه آزاد اسلامی که دستیابی به علم مسأله‌محور و حل مسائل کشور است، مفید و کارگشا باشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ابراز امیدواری کرد که این دانشگاه با تعامل و همکاری نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران بتواند علاوه بر موضوعات سواحل، وارد عرصه علوم اقیانوس شود و سهم خود را در زمینه حضور پرقدرتمندتر جمهوری اسلامی ایران در اقیانوس‌ها ایفا کند.
دکتر طهرانچی در پایان با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی بیش از 10 واحد دانشگاهی در حاشیه سواحل دریاری خزر و خلیج فارس دارد، خاطرنشان کرد: نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران یک نیروی باصلابت و مقتدر است و خوشحالیم که با امضای این تفاهم نامه، در کنار این نیرو قرار می گیریم تا بتوانیم در سواحل مکران و دیگر مناطق، تامین کننده دانش و فناوری مورد نیاز نیروی دریایی باشیم.

منبع:روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7