دبیر شورای فرهنگ عمومی گفت: مسأله حجاب در زیر شاخههای هویتی معنادار میشود و راهبردها و اتخاذ تدابیر مناسب میتواند ما را در حل مسأله و مواجه با این موضوع در فضای فرهنگ عمومی کمک کند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه با توصیههای حضرت آقا بحث روایتگری دوران دفاع مقدس و فعالیتهای تفکر انقلاب اسلامی رشد و رونق داشته است، گفت: مجموعه منظومه فکری مقام معظم رهبری یک الگوی حکمرانی کتابخوانی را به ما ارائه میکند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خطاب به دستاندرکاران و شرکت کنندگان آئین پایانی بیستویکمین جشنواره کتاب و رسانه پیامی تصویری صادر کرد و تاکید کرد: اگر فعالیت فرهنگی را با حمایت و پوشش خلاقانه رسانهای همراه کنیم حتما آثار بهتر و بیشتر دیده میشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: زبان فارسی در همه دورهها، بهویژه دوران معاصر، پویایی داشته و امروزه نیز در حال گسترش در اقلیم فرهنگی ایران است. یکی از ماموریتهای ما هم همین است که بدون هیچ وقفهای و با قوت تمام به این موضوع کمک کنیم.
غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: وجود ناشران تخصصی که هویت خاص خود را دارند اتفاق مبارکی است و امروز در حوزههای مختلف از جمله کودک و نوجوان، دفاع مقدس و هنر ناشران هویت پیدا کردهاند.
رئیس سازمان صدا و سیما، اقدامات چند سال اخیر سازمان صدا و سیما در زمینه توسعه فرهنگ کتابخوانی را بیسابقه توصیف کرد و اختصاص تحریریه تخصصی برای معرفی کتاب را مصداق این عملکرد دانست.
محمدمهدی اسماعیلی در حاشیه بازدید از شبکه تلویزیون اینترنتی کتاب با اشاره به اهمیت توسعه ایدههای خلاقانه رسانهای در بخش فرهنگی و هنری گفت: با کمک تلویزیون اینترنتی کتاب، کتاب به جایگاه واقعی خود در میان مخاطبان نزدیک میشود.
وزیر فرهنگ با اشاره به شبکه منسجم و موثر کتابخانه های عمومی در سراسر کشور گفت: باید برای هر استان اطلسی از پراکندگی، ظرفیت ها و کمبودهای کتابخانه های عمومی تهیه شود تا با برنامه ریزی بهتری نسبت به توسعه و تجهیز آن اقدام شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کتاب و کتابخوانی و فرهنگ ترویج کتابخوانی را یکی از مهمترین ابزار دیپلماسی فرهنگی عنوان کرد و گفت: یکی از کارهایی که در این رابطه انجام شده ترجمه شمار زیادی از کتاب ها از فارسی به زبان های دیگر است که توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و زیر مجموعه های آن به صورت گسترده انجام شده است.
پایگاه اطلاعرسانی khamenei.ir در یادداشتی گزیدهای از توصیههای رهبر انقلاب برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی را منتشر کرده است.
رهبر معظم انقلاب درباره کتاب خوب معتقد هستند: برای اینکه اثری ماندنی شود، باید خوب باشد. خوب هم که میگوییم، یعنی پاسخی به یک سؤال و یک نیاز باشد. خوب فقط معنایش این نیست که از لحاظ هنری خوب تنظیم شده باشد و خیلی عمیق باشد. ممکن است اینطور نباشد؛ لیکن پاسخی به یک نیاز باشد؛ مهم این است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه کشش تقاضا برای کتاب باید بالا برود، گفت: اگر کتابخوانی ما مورد رضایت نیست به خاطر کمکاری در حوزه تقاضا است، بنابراین باید ایجاد تحول در بخشهای مختلف اعم از روستاها، شهرهایی غیر از کلان شهرها و جامعه کودک و نوجوان را در امر کتابخوانی مورد توجه قرار داد و به آنها کمک کرد.
تهران، خیابان طالقانی، شماره 436
کدپستی: 1591814313(+9821) 66976601 - 7
info@sccr.ir www.sccr.ir