رئیس سابق فرهنگستان علوم در پیام خود که به مناسبت روز جهانی فلسفه نوشت گفت: زبان فلسفه زبان درد است و نشان از جای دیگر و ورای زندگی هرروزی و عادی دارد.
دکتر داوری اردکانی گفت: بنده معلم و دانشجوی فلسفه بودهام و هیچوقت قصد و غرض مالی و شهرت نداشتهام و ملاحظات را تا حد امکان رعایت کردهام.
عضو وابسته فرهنگستان علوم گفت: دکتر اردکانی در دوره ریاست هیچ زمانی نظر خود را بر اعضای فرهنگستان علوم تحمیل نکرده و سعی بر انجام آرای عمومی داشته است.
عضو فرهنگستان علوم گفت: مدیر فرهنگستان علوم باید دارای سعه صدر باشد و ویژگی دکتر مخبر این است که از سربازی به سرداری رسیده است.
طی حکمی از سوی آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور، دکتر محمدرضا مخبر دزفولی به سمت رئیس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران منصوب شد.
آیین تکریم از خدمات ۲۵ ساله دکتر رضا داوری اردکانی و معارفه دکتر محمدرضا مخبر دزفولی بهعنوان رئیس جدید فرهنگستان علوم برگزار میشود.
رضا داوری اردکانی بر این باور است؛ ما به فلسفه نیاز داریم - به دردِ فلسفه نیاز داریم نه به علمِ فلسفه. علم فلسفه از عهده کارها برنمیآید. نصرالدین طوسی با همه عظمتش نمیتواند درد توسعهنیافتگی را درمان کند. فلسفه و دردِ فلسفه از آن جهت کارسازِ کار ماست که میتواند این ارتباط را درک کند، به ما مدد برساند که چگونه بین چیزها و اشیاء، گروهها، کارها ربط و نظم به وجود بیاوریم.
چهره ماندگار فلسفه گفت: خلط میان فیلسوف و روشنفکر موجب شده است که از فلسفه توقع روشنفکری داشته باشند و روشنفکران را فیلسوف بدانند ولی فلسفه کار روشنفکری نمیکند.
رضا داوری اردکانی در پیامی تصریح کرد: استاد مطهری همواره به مسائل و پرسشهای زمان میاندیشیده و آنها را در آثار و گفتارهای خود آورده است و آنچه در مورد زبان و قوم ایرانی گفته شد یکی از آنهاست.
رئیس فرهنگستان علوم گفت: میانه نداشتن با فلسفه را نباید ضرورتا به معنی مخالفت با آن دانست؛ آقای حکیمی با فلسفه مخالف نبود اما حساب فلسفه را از وحی تفکیک می کرد.
دکتر داوری اردکانی لیستی از ۱۰ اثری که هر فرد باید قبل از مرگش بخواند را پیشنهاد داده است.
کتاب «گسست تاریخی و شرق شناسی» تازهترین اثر رضا داوری اردکانی توسط انتشارات نقد فرهنگ منتشر شد.
تهران، خیابان طالقانی، شماره 436
کدپستی: 1591814313(+9821) 66976601 - 7
info@sccr.ir www.sccr.ir