نشست تخصصی «رویکردهای تحولی دولت شهید رئیسی در حوزه حکمرانی سلامت» با حضور جمعی از مسئولان و صاحبنظران این حوزه، یکشنبه ۲۱ اردیبهشت در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، در این نشست، دکتر غلامرضا حسنزاده (دبیر شورای عالی برنامهریزی دانشگاههای علوم پزشکی در دولت شهید رئیسی)، دکتر حیدر محمدی (معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رئیس سازمان غذا و دارو در دولت شهید رئیسی)، دکتر سجاد موسوی (دبیر کارگروه سلامت ستاد تحول در دولت شهید رئیسی) و دکتر علی باقر طاهرینیا (دبیر ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی) به ایراد سخنرانی پرداختند.
دبیری این نشست را دکتر محمد عسکریان (مدیر امور پژوهشی ستاد علم و فناوری) بر عهده داشت.
دکتر عسکریان در ابتدای نشست، با اشاره به مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه سلامت در دوران ریاست جمهوری شهید رئیسی، «سند آمایش آموزش عالی در حوزه سلامت»، «انتقال دانشجویان از خارج به داخل» و «افزایش ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی عمومی» را از جمله مهمترین این مصوبات برشمرد.
دکتر حسنزاده دبیر میز تحول در آموزش پزشکی ستاد علم و فناوری، با بیان اینکه عدالت، تعالی و بهرهوری از اهداف مهم در آموزش عالی هستند، بهرهوری را مهمترینِ آنها دانست.
وی ضمن برشمردن نقاط قوت افزایش ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی در دولت سیزدهم، بینالمللیسازی آموزش عالی را به عنوان یکی دیگر از دستاوردهای دولت شهید رئیسی معرفی کرد و دانشگاه سبطین در عراق را نمونهای موفق در این زمینه دانست.
دکتر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو در دولت سیزدهم، به تشریح دستاوردهای این سازمان در دوره مذکور پرداخت.
وی صدور مجوزها، تولید تجهیزات پزشکی، مکملها و شیرخشک، راهاندازی سامانه TTAC و تولید واکسن کرونا را از جمله افتخارات این دوره برشمرد.
دکتر محمدی همچنین تأکید رئیس جمهور شهید بر استفاده از مدیران پاکدست، رعایت اصل جوانگرایی، توجه به تعارض منافع، رتبهبندی داروخانهها، تأسیس دو پالایشگاه پلاسمای خون، خودکفایی در تولید داروهای گیاهی و مکملها، تقویت بیمهها، ارتقای سطح سواد سلامت و مأموریتمحور کردن دانشگاههای علوم پزشکی را از اولویتهای دولت سیزدهم عنوان کرد.
دکتر موسوی دبیر کارگروه ستاد تحول دولت سیزدهم، ضمن تشکر از ستاد علم و فناوری برای برگزاری این نشست، سند تحول دولت مردمی را اولین سند از این نوع دانست که در دولت شهید رئیسی تدوین و ابلاغ شد.
وی با اشاره به انتشار این سند در رسانهها، این اقدام را ناشی از شجاعت رئیس جمهور شهید دانست و افزود: فصل پنجم این سند به امور اجتماعی و سلامت اختصاص داشت و در تدوین آن از ظرفیت نخبگان، اندیشکدهها و صاحبنظران استفاده شد.
دکتر موسوی رسیدگی به مناطق محروم را از دیگر اولویتهای اصلی رئیس جمهور شهید برشمرد.
تجلیل از خدمات شهید رئیسی و بررسی دستاوردهای علمی و فناورانه در حوزه سلامت
دکتر علی باقر طاهرینیا، دبیر ستاد علم و فناوری، در ابتدای سخنان خود، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خدمت، به ویژه شهید رئیسی، از مهمانان و سخنرانان حاضر در جلسه تشکر و قدردانی کرد.
وی بازخوانی منصفانه و گزارشهای ارزشمند مبتنی بر تجارب و شناخت نزدیک سخنرانان را ستود.
دکتر طاهرینیا با جمعبندی این نشست، اظهار داشت: خوشبختانه، حوزه علم و فناوری به طور اعم و حوزه سلامت به طور اخص، از حوزههای رقابتی و پیشرو در انقلاب اسلامی به شمار میروند. دستاوردهای علمی و فناوری کشور، به ویژه در حوزه سلامت، چشمگیر و قابل توجه است و این موفقیت، مرهون تلاش و تعهد نیروی انسانی توانمند و متخصص است.
وی تولید واکسن در دولت سیزدهم را نمونهای بارز از مدیریت جهادی و جهاد علمی دانست که با همت مدیران و متخصصان این حوزه به ثمر نشست. خدمات ارزشمند دولت سیزدهم در عرصه سلامت، به ویژه تولید واکسن، در ذهن مردم ماندگار خواهد بود.
دکتر طاهرینیا در ادامه، اهداف برگزاری این نشست و نشستهای مشابه را بازخوانی نقادانه تجارب با هدف الگوسازی و تبدیل آنها به مدلهای مدیریتی و حکمرانی قابل دفاع و منطقی عنوان کرد. همچنین، بررسی تجربیاتی که منجر به حل مسائل تاریخی سازمانها و دستگاهها شدهاند، از دیگر اهداف این نشست بود. به عنوان مثال، تمرکز بر پیشگیری به جای درمان، میتواند به عنوان یک راهکار برای حل مسئله تاریخی در نظام سلامت مطرح شود.
دکتر طاهرینیا با اشاره به نقش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان دو بال علم و فناوری کشور، بر لزوم تبادل تجربه و تشکیل کمیتههای درون دستگاهی مشترک تأکید کرد.
وی به مسائل اشتراکی و افتراقی بین این دو وزارتخانه، مانند آمایش آموزش عالی و مأموریتگرایی، اشاره کرد و خواستار به اشتراکگذاری تجارب در این زمینهها شد.
دکتر طاهرینیا در پایان، ابراز امیدواری کرد که این گفتگوها، که به برکت نام شهید رئیسی برگزار میشود، بستری برای تبادل و انباشت تجارب موفق بین دستگاهی فراهم کند و در حوزههای مرتبط با علم و فناوری، به ویژه بین وزارت علوم و وزارت بهداشت، مورد استفاده قرار گیرد.