کد خبر: 26710| تاریخ انتشار: چهارشنبه ، ۱۰ بهمن سال ۱۴۰۳ | ساعت ۱۵:۴۴:۰ | تعداد بازدید: ۱۰۰۶

با هدف ارتقای علوم انسانی، اجتماعی و هنر، سند نقشه جامع علمی کشور در حال بازنگری است. دکتر سعیدرضا عاملی، رئیس شورای تخصصی تحول و ارتقای علوم انسانی، با اشاره به اهمیت این حوزه‌ها اعلام کرد که از ۱۳ راهبرد این سند، ۱۰ راهبرد به علوم انسانی، اجتماعی و هنر اختصاص دارد و این موضوع به‌صورت ویژه در دستور کار شورای تحول قرار گرفته است.
به گزارش مرکز رسانه وروابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر سعیدرضا عاملی، رئیس شورای تخصصی تحول و ارتقای علوم انسانی، به همراه هیئتی از اعضای شورا از مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری بازدید کرد. در این دیدار، محورهای همکاری و مشارکت میان شورای تخصصی و مرکز پژوهش‌ها مورد بررسی قرار گرفت.
در این نشست، دکتر عاملی از تدوین سند تحول علوم انسانی، اجتماعی و هنر خبر داد و تأکید کرد که این سند با هدف حل مسائل کشور و با مشارکت دانشگاه‌های برتر، نخبگان و خبرگان علمی کشور در حال تدوین است. وی همچنین بر لزوم کارآمدسازی علوم انسانی، اجتماعی و هنر در راستای پیشرفت اسلامی-ایرانی تأکید کرد.
رئیس شورای تخصصی تحول و ارتقای علوم انسانی همچنین از بازنگری و تکمیل آیین‌نامه ارتقای اعضای هیئت علمی خبر داد و بیان کرد که این آیین‌نامه در سه بخش علوم انسانی و هنر، بهداشت و درمان، و سایر علوم، مطابق با مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی اصلاح خواهد شد.
وی همچنین از به‌روزرسانی سند نقشه جامع علمی کشور خبر داد و اظهار داشت: «از ۱۳ راهبرد موجود در این سند، ۱۰ راهبرد به‌طور خاص به علوم انسانی، اجتماعی و هنر اختصاص دارد و این موضوع به‌صورت ویژه در دستور کار شورای تحول قرار گرفته است.»
دکتر پاک‌ذات، رئیس مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری، نیز در این نشست ضمن معرفی این مرکز، اهداف و وظایف آن را تشریح کرد. وی هدف اصلی این مرکز را بسترسازی برای توسعه فعالیت‌های علمی و پژوهشی در راستای ارتقای نظام حکمرانی کشور، منطبق با اسناد بالادستی و اصلاح نظام تقسیم کار ملی و فرآیندهای تصمیم‌گیری دانست. او همچنین چهار محور مأموریتی مرکز را بدین شرح معرفی کرد:
شناسایی نیازهای پژوهشی نظام حکمرانی کشور در سطوح ملی و استانی.
انجام مطالعات آینده‌نگرانه برای آماده‌سازی اجرای طرح‌های کلان اقتصادی.
پژوهش‌های آینده‌پژوهی با هدف بهره‌گیری از فرصت‌ها و شناسایی چالش‌های پیش روی حکمرانی کشور.
مطالعه و معرفی ظرفیت‌های جغرافیایی، تاریخی و بومی کشور در مسیر پیشرفت و توسعه.
در پایان این نشست، بر ضرورت استفاده از ظرفیت پژوهشکده‌ها و مراکز پژوهشی، به‌ویژه مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری، در انجام مطالعات آمایشی، وضعیت‌شناسی دانشجویان، فارغ‌التحصیلان و اعضای هیئت علمی تأکید شد. همچنین بر تجمیع و یکپارچه‌سازی نظام آمار و اطلاعات به‌روز و جامع در حوزه علوم انسانی، اجتماعی و هنر تأکید شد.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7