همایش حکمرانی دینی و سیاستگذاری علم و فرهنگ مبتنی بر بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی امروز (پنج شنبه 8 آذرماه) به همت شورای تخصصی حوزوی و با حضور حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و دکتر محمدرضا مخبردزفولی رئیس فرهنگستان علوم، دکتر سعیدرضا عاملی رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی و حجت الاسلام و المسلمین احمد واعظی رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه در سالن همایش شیخ طوسی دفتر تبلیغات اسلامی در قم برگزار شد.
به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام و المسلمین ابراهیمی، دبیر شورای تخصصی حوزوی در این همایش با اشاره به نقش این شورا در سیاستگذاری علمی و فرهنگی کشور گفت: شورای تخصصی حوزوی به عنوان نهاد واسط بین شورای عالی انقلاب فرهنگی و حوزههای علمیه کشور، مأموریت تأمین عقبه دینی و معرفتی برای سیاستها و تصمیمات شورای عالی را بر عهده دارد.
حجت الاسلام و المسلمین ابراهیمی افزود: این شورا در راستای مطالبات مقام معظم رهبری و با هدف تزریق نگرش حوزوی به سیاستهای علمی و فرهنگی کشور، اقدام به تشکیل کارگروههای تخصصی و کمیسیونهای مختلف کرده است تا مشارکت نظاممند و اثرگذار فضلا و نخبگان حوزوی در فرآیند سیاستگذاری علم و فرهنگ کشور فراهم شود.
وی با اشاره به ساختار سهسطحی تحقق مأموریتهای شورای تخصصی حوزوی، گفت: این سازوکار شامل تهیه پیشنهادهای راهبردی با استفاده از ظرفیت حوزههای علمیه، ارائه نظرهای فقهی و حکمی در دستور جلسات ستادهای راهبری و نظارت، و راهبری و نظارت بر مصوبات شورای عالی است.
دبیر شورای تخصصی حوزوی تصریح کرد: این همایش ملی در چهلسالگی تاسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، نمایانگر تلاشهای شورای تخصصی حوزه برای گسترش مشارکت نخبگان حوزوی از طریق برگزاری جلسات هماندیشی، اعزام نمایندگان، تهیه طرحهای پژوهشی، نقد و ارزیابی طرحها، و تعامل با مراکز علمی و پژوهشی است.
وی ضمن تقدیر از همکاری نهادهای مختلف حوزوی و دینی در برگزاری این نشستها، گفت: مرکز مدیریت حوزههای علمیه، دفتر تبلیغات اسلامی، جامعه المصطفی العالمیه، دانشکده دین و رسانه، کتاب جمکران، پژوهشگاه زن و خانواده، بنیاد علمی و مرکز پژوهشهای آستان قدس و دانشگاه باقرالعلوم، از جمله نهادهایی هستند که در این مسیر با شورای تخصصی حوزوی همکاری داشتهاند.
حجت الاسلام ابراهیمی تأکید کرد که برگزاری ۱۲ نشست تخصصی با حضور اندیشمندان و صاحبنظران حوزوی، گام دیگری در راستای تحقق حکمرانی دینی و پیادهسازی سیاستهای علمی و فرهنگی مطابق با منویات رهبر انقلاب بوده است.