کد خبر: 26241| تاریخ انتشار: یـک شنبه ، ۴ آذر سال ۱۴۰۳ | ساعت ۱۰:۳۶:۰ | تعداد بازدید: ۱۷۱

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور در نشستی با رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: معاونت علمی آماده است تا از تحول دیجیتال در فرآیندهای نظام مالیاتی کشور به کمک شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کند.
حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور در دیدار و نشست مشترک با سیدمحمدهادی سبحانیان، رئیس سازمان امور استخدامی کشور که با موضوع اجرای ماده 11 و 13 قانون جهش تولید دانش‌بنیان و دیجیتال شدن فرآیندهای نظام مالیاتی به کمک شرکت‌های دانش‌بنیان ، برگزار شد با اشاره به ظرفیت خوب قانون جهش تولید دانش‌بنیان و اهمیت همکاری با سازمان امور مالیاتی برای تحقق حمایت‌های ذیل این قانون گفت: همکاری خوبی بین معاونت علمی و سازمان امور مالیاتی وجود دارد و پیس بینی می شود دو درصد از مالیات کشور صرف تحقیق و توسعه در قالب اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه به شرکت های دانش‌بنیان تخصیص پیدا کند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور بر نقش سرنوشت‌ساز سازمان امور مالیاتی در اجرای موفق ماده 11 و 13 قانون جهش تولید دانش‌بنیان، تأکید و تصریح کرد: عزم جدی، پای‌بندی و حمایت سازمان امور مالیاتی در اجرای کامل ماده 11 و 13 قانون جهش تولید دانش‌بنیان با موضوع معافیت و اعتبار مالیاتی می‌تواند ضمن تحول در موضوع تحقیق و توسعه شرکت‌ها، ارتباط صنعت با دانشگاه و توسعه محصولات دانش‌بنیان، به خلق ارززش افزوده و اشتغال منجر شود که کشور از آورده‌ها و برکات این امر منتفع خواهد شد.
معاون علمی رییس‌جمهور ابراز امیدواری کرد این نشست و نشست‌های تخصصی سازمان امور مالیاتی و معاونت علمی، اطمینان خاطر لازم را در شرکت‌های دانش‌بنیان نسبت به عزم و پای‌بندی سازمان بر اجرای این قانون ایجاد کرده و زمینه ساز جذب شرکت‌ها به سرمایه‌گذاری در فرآیند تحقیق و توسعه شود.
افشین با بیان این‌که معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، در خصوص ارزیابی و انتخاب شرکت‌های دانش‌بنیان برای دریافت معافیت و اعتبار مالیاتی اهتمام جدی دارد، ادامه داد: لازم است تا سازمان امور مالیاتی در قالب فرآیندی منسجم و یکپارچه، نسبت به قطعیت در اجرای این قانون مصمم باشد تا فعالان شرکت‌های دانش‌بنیان اطمینان داشته باشند در مسیری صحیح گام می‌گذارند و پس از طی فزار و نشیب‌ها و عبور از موانع فراوان، سازمان امور مالیاتی به اجرای این قانون و اعطای تسهیلات مالیاتی متعهد و ملتزم خواهد بود.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور با تأکید بر این‌که ارزش افزوده حاصل از معافیت‌ها و اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه برای کشور، درخور توجه و حمایت از اعتبار مالیاتی یک سرمایه گذاری دارای ارزش افزوده خواهد بود. تصویب این قانون را یک گام بزرگ در حمایت مالیاتی از شرکت های دانش بنیان عنوان کرد.
وی در بیان اهمیت سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری به تجربه موفق کشور در فناوری نانو اشاره کرد و گفت:  طی بررسی‌هایی که انجام دادیم، متوجه شدیم در مجموع ۸۰۰ میلیارد تومان ظرف دو دهه در قالب های مختلف از نانوفناوری حمایت صورت گرفته است، در حالی‌که ارزش افزوده خلق شده از تانوفناوری برای امسال 60 هزار میلیارد تومان بود، عددی که سال آینده به بیش از ۸۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد. این موضوع نشان می‌دهد حمایت از توسعه فناوری‌ها تا چه اندازه می‌تواند ارزش آفرین و توسعه دهنده اقتصاد باشد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور با اشاره به ارزش افزوده بالای حاصل از تحقیق و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان برای کشور گفت: کل معافیت مالیاتی مصوب معاونت علمی برای شرکت‌های دانش‌بنیان 1500 میلیارد تومان است که در برابر، بیش از ۴۰۰ هزار میلیارد تومان فروش شرکت‌های دانش‌بنیان است. امسال یک گلوگاه مهم و تاریخی در اجرای ماده 11 و 13 قانون جهش تولید دانش‌بنیان محسوب می‌شود و لازم است این قانون از سوی سازمان امور مالیاتی، به طور شفاف و دقیق اجرایی شود تا ضمن بهره‌مندی شرکت‌ها از مزایای این قانون، زمینه برای اطمینان سایر شرکت‌ها جذب و ترغیب آنان به سوی سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه منجر شود.
افشین تصریح کرد: معاونت علمی تلاش می کند دقت و نظارت ها همراه با سختگیری‌هایی باشد تا به اعتبار برند دانش بنیانی لطمه نخورد و از سوی دیگر، تاییدی بر‌اخذ اعتبار مالیاتی است که در مقابل انتظار می رود سازمان امور مالیاتی تعهدات قانونی را اجرایی کند تا  اعتبار قانون حفظ شده و درضمانت اجرای آن تشکیک و تردیدی برای شرکت ها به وجود نیاید.
معاون علمی رییس‌جمهور با اشاره به آمادگی معاونت علمی و شرکت‌های دانش‌ بنیان برای تسهیل فرآیندهای نظام مالیاتی با استفاده از فناوری‌های دیجیتال گفت: اگر در این فرآیندهای تسهیل شده و دیجیتال سازمان امور مالیاتی نیز حمایت لازم را انجام دهد، دریافت مالیات از مودیان نیز نسهیل خواهد شد و بسیاری از چالش ها و اصطکاک‌ها کاهش خواهد یافت.
افشین ادامه داد: همکاری بین ستاد اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی با سازمان امور مالیاتی برای تسهیل فرآیندهای نظام مالیاتی تحولی را در ترغیب جامعه به سوی اجرای تعهدات مالیاتی ایجاد خواهد کرد و با رفع موانعی همچون زمان بر بودن، دشوار بودن و واسطه گری این فرآیندها، بخش قابل توجهی از جامعه، تعامل بهتری را با سازمان امور مالیاتی خواهند داشت.
وی با اشاره به شعار برجسته دولت چهاردهم مبنی بر وفاق ملی، تصریح کرد: از مصادیق تحقق این شعار در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان، تسهیل فرآیندها و کاهش موانع برای مردم است. وقتی سامانه ها به سمت دیجیتال شدن حرکت کنند، بسیاری از موانع و خطاهای احتمالی، برطرف خواهد شد و انتظارمان این است تا این گذار به سوی دیجیتال شدن، توأم با هوشمندی باشد.

منبع:مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7