کد خبر: 24978| تاریخ انتشار: سـه شنبه ، ۱۸ اردیبهشت سال ۱۴۰۳ | ساعت ۱۴:۳۷:۰ | تعداد بازدید: ۳۶۳

وزیر آموزش و پرورش گفت: سند تحول آموزش و پرورش ائتلاف برای اعتلای مقوله تعلیم و تربیت در کشور است و ما با تمام توان، پیگیر اجرای این سند هستیم.


رضا مراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش در دیدار جمعی از معلمان نمونه کشوری با رئیس قوه قضاییه‌، گفت: دیدار امروز جمعی از فرهنگیان و معلمان نمونه با رئیس قوه قضائیه، یک جلسه بی‌سابقه است که پیش از این در هیچ دوره‌ای شاهد برگزاری آن نبوده‌ایم؛ این جلسه نشان‌دهنده توجه ویژه حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای و قوه قضائیه نسبت به مقام معلم و امر تعلیم و تربیت است؛ اعتقاد ما این است که برگزاری این نشست از سوی دستگاه قضا، نشان‌دهنده احترام عدلیه به جامعه تعلیم و تربیت کشور است.
وی ضمن قدردانی از سازمان بازرسی به واسطه تلاش‌هایی که در راستای حل مشکلات آموزش و پرورش و معلمان کشور انجام داده است، گفت: سازمان بازرسی با پیگیری‌ها و اقدامات خود، جزو مهم‌ترین بخش‌هایی بود که کمک کرد تا وزارت آموزش و پرورش بر مشکلات ناشی از مقوله رتبه‌بندی معلمان فائق بیاید؛ بعد از اقدام به موقع سازمان بازرسی، ۳۰۰ هزار نفر توانستند اعتراض خود را در زمینه رتبه‌بندی ثبت کنند در حالی که تا پیش از آن کمتر از ۲۶۰ هزار نفر اعتراض خود را ثبت کرده بودند؛ کلیه این اعتراضات بررسی شد و امروز خرسندیم که اعلام کنیم به صورت جریانی شاهد اعتراض معلمان به رتبه‌بندی‌ها نیستیم بلکه اعتراضات موجود، صرفاً اعتراضاتی فردی هستند.
وزیر آموزش و پرورش ضمن قدردانی از کمک‌ها و مساعدت‌های سازمان بازرسی در زمینه اصلاح اساسنامه صندوق ذخیره فرهنگیان، گفت: همچنین با کمک‌های بی‌دریغ این سازمان، کارگروهی با مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل شد و این کارگروه، مسؤولیت انتشار کتاب‌های کمک آموزشی را برعهده گرفت.
صحرایی ادامه داد: همچنین بر خود لازم می‌دانم که از دیوان عدالت اداری و رئیس این دیوان به سبب آنکه بسیاری از موضوعات را قبل از تبدیل شدن به یک مشکل اساسی، از جنبه پیشگیرانه با ما در میان می‌گذارند، قدردانی کنم؛ ما نیازمند آن هستیم که پیشگیرانه مورد رصد قرار بگیریم تا مرتکب خطایی نشویم و این کاری است که دیوان عدالت اداری به خوبی آن را انجام می‌دهد.
وزیر آموزش و پرورش همچنین از اقدامات سازمان ثبت طی دوره اخیر در راستای صدور ۳۰ هزار سند تک برگ برای این وزارت‌خانه قدردانی کرد.
صحرایی در ادامه، ضمن مثبت ارزیابی کردن صدور آرا جایگزین حبس از سوی قضات، خواستار استفاده از این ظرفیت در زمینه تجهیزهنرستان‌های کشور شد.
وی همچنین مقوله تعلیم و تربیت را عمومی‌ترین و فراگیرترین خدمتِ حاکمیت دانست و گفت: سند تحول آموزش و پرورش در واقع، ائتلاف برای اعتلای مقوله تعلیم و تربیت در کشور است و ما با تمام توان، پیگیر اجرای این سند هستیم.
خانم «داوودی» از معلمان نمونه استان البرز طی سخنانی در این نشست ضمن قدردانی از اقدام رئیس قوه قضاییه در تجلیل از قضاتِ معلم و خانواده‌های فرهنگی کارکنان قضایی استان هرمزگان، خواستار استفاده از ظرفیت قضاتِ معلم در زمینه آموزش مسائل حقوقی و کیفری به فرهنگیان، دانش‌آموزان و خانواده‌های آن‌ها شد.
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود اشاره به ظرفیت‌های نرم‌افزار شاد در آموزش موارد پیشگیرانه به دانش‌آموزان، خواستار اعتباربخشی به کارت هویتی معلمان در مراکز و مراجع قضایی شد.
خانم «شاکری» از معلمان نمونه شهر تهران طی سخنانی در این نشست، تکریم مقام معلم را به معنای تکریم دانش و فرهنگ در جامعه دانست و گفت: همه ما باید در مقوله ارتقای جایگاه مقام معلم، وظیفه و مسئولیت خود را به نحو احسن انجام دهیم.
وی، اتهام‌زنی به معلمان را به مثابه اتهام‌زنی به مجموعه دانش و فرهنگ کشور دانست و خواستار اتخاذ رویکردهای پیشگیرانه از سوی قوه قضاییه در این زمینه شد و در ادامه گفت: ما خواستار وضع قوانین و مقرراتی هستیم که ورود ضابطین به مدارس برای برخورد با معلمان را ممنوع کند.
«مهدلو» نماینده یکی از تشکل‌های فرهنگیان نیز در این نشست، ضمن قدردانی از اجرای طرح نور توسط فراجا و پشتیبانی قوه قضاییه از اجرای این طرح، خواستار استمرار این روند شد.
وی ضمن تاکید بر ضرورت تکریم هرچه بیشتر معلمان در محاکم قضایی به ویژه در مرحله بازپرسی، خواستار ایجاد کارگروهی مشترک با حضور معلمان و دست‌اندرکاران قوه قضاییه برای حل مشکلات آن دسته از پدران و مادرانی شد که فرزند محصل دارند و به دلیل ارتکاب جرایم غیرعمد در زندان به سر می‌برند.
«بشیرنژاد» از معلمان نمونه شهرستان‌های استان تهران با اشاره به ابعاد منفی گسترده پدیده «معلم بلاگری» در فضای مجازی، خواستار اتخاذ سازوکارهایی از سوی قوه قضاییه برای مقابله با این پدیده و صیانت از حریم خصوصی دانش‌آموزان شد.
وی ضمن انتقاد از اهانت به جایگاه معلمان در یکی از سریال‌های اخیرشبکه نمایش خانگی، خواستار برخورد قاطعانه و بدون اغماض قوه قضاییه با عوامل این گونه اهانت‌ها شد و در ادامه گفت: ورود ضابطین قضایی به مدارس، جو نامناسبی را در مدرسه و میان دانش‌آموزان ایجاد می‌کند و ما از دستگاه قضایی انتظار داریم که با صدور بخشنامه، از این امر جلوگیریکند.
«کربلایی» نماینده یکی از تشکل‌های فرهنگیان نیز در این نشست گفت: ما باید کاری کنیم که فرزندان‌مان به معلم بودن پدران و مادران خود افتخار کنند و چنانچه این نگاه در جامعه به وجود بیاید دیگر شاهد نخواهیم بود که یک فیلمساز به خودش اجازه دهد علیه معلمان فیلم بسازد.
وی در ادامه، تعطیلی‌های پیاپی مدارس طی سالیان اخیر به واسطه شیوع بیماری کرونا یا مواردی نظیر آلودگی هوا را دارای مضرات بسیار زیاد عنوان کرد و در ادامه خواستار فراهم شدن زمینه‌ای برای بازدیددانش‌آموزان از دادگاه‌ها و فرایندهای دادرسی شد.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7