کد خبر: 23918| تاریخ انتشار: پنـج شنبه ، ۳۰ آذر سال ۱۴۰۲ | ساعت ۱۶:۱۰:۰ | تعداد بازدید: ۳۵۳۸

چهل و چهارمین جلسه کمیته فرهنگ و تمدن اسلام ایران شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست دکتر علی‌اکبر ولایتی و با حضور مسئولان دولتی و فرهنگی شهرستان شاهرود از جمله دکتر جلالی فرماندار، دکتر سمیعی رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود، دکتر نظری رییس اداره میراث فرهنگی شاهرود و سایر اعضاء برگزار شد.
به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، در ابتدای جلسه دکتر ولایتی بر اهمیت فرهنگ و تمدن اسلامی و ایرانی تاکید کرد و گفت: فرهنگ و تمدن در ایران و از جمله در شهرستان شاهرود دارای اهمیت ویژه ای است و ما در این شهرستان مفاخر بزرگی داریم که یکی از ویژگی های بارز این شهرستان محسوب می شود.

رئیس کمیته فرهنگ و تمدن با توجه به اهمیت علم در دین اسلام تصریح کرد: علم در قرآن کریم، احادیث و همچنین فرهنگ ایرانی اسلامی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و باید به این مهم و توسعه علم در تمامی زمینه ها توجه و برنامه ریزی کرد و وجود مراکز بسیار ارزشمند علمی و دانشگاهی در سابقه تمدنی ایران اسلامی از جمله در جندی‌شاپور و ربع‌رشیدی به عنوان کهن‌ترین شهرهای دانشگاهی نمونه ای از این جایگاه است.
دکتر ولایتی افزود: ظرفیت‌های ارزشمند، مردم فرهیخته و غیور نسبت به فرهنگ و تمدن اسلام و ایران و مدیران دلسوز و کارآمد شهرستان شاهرود زمینه های لازم برای بهره برداری بهینه از امکانات و توسعه ظرفیت ها را به همراه برنامه ریزی دقیق فراهم کرده است.
در ادامه جلسه موضوعات مرتبط با اجرایی شدن طرح راهگذر حکمت و عرفان اسلامی و همچنین آخرین اقدامات انجام شده در خصوص کنگره بین المللی جندی شاپور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، در بخش دیگر این نشست، بحث انتقال مفاهیم فرهنگ و تمدن با استفاده از ظرفیت های شبکه شاد آموزش و پرورش مورد طرح و بررسی قرار گرفت.

دکتر نوید دبیر کمیته فرهنگ و تمدن اسلامی هم در سخنانی بر ضرورت پیگیری جدی اقدامات اجرایی در خصوص طرح راهگذر حکمت و عرفان اسلامی از بلخ تا خوی که مرکز ثقل آن در استان سمنان به ویژه شهرستان شاهرود (موطن بایزید بسطامی، شیخ ابوالحسن خرقانی، شیخ عمادالدین، پیر اردیان، پیر میشی، ابن یمین فریومدی، شیخ حسن جوری و ...) قرار دارد مواردی را ارائه و تصریح کرد: باید از همه ظرفیت ها در شناساندن فرهنگ و تمدن اسلامی- ایرانی استفاده کرد.

دکتر جلالی فرماندار شاهرود هم در گزارش خود تصریح کرد: شهرستان شاهرود دارای ظرفیت های فرهنگی، تاریخی و گردشگری بسیاری است که با توجه به این ظرفیتها می تواند به یک قطب گردشگری قوی تبدیل شود.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود نیز بر اهمیت مباحث فرهنگی و فرصتهای گردشگری که در این شهرستان وجود دارد تاکید کرد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود در زمینه های فرهنگی اقدامات خوبی انجام داده است و بنا دارد که در عرصه فرهنگی، عرفانی و تمدن اسلامی نیز اقدامات موثری را برنامه ریزی نمایددر این جلسه پیشنهادهایی از جانب اعضا برای احیای ابنیه با رویکرد حفظ و احیای مواریث حکمت و عرفان اسلامی و دعوت از خیرین در شاهرود برای استفاده از ظرفیت های استان سمنان و شهرستان شاهرود در گسترش فرهنگ و تمدن اسلامی ایرانی و همچنین احداث یک باغ حکمت و عرفان اسلامی در این منطقه ارائه شد.

ارائه پیشنهادها درخصوص ظرفیت مجتمع علمی، فرهنگی و تاریخ ربع رشیدی و نیز تبادل نظر درخصوص روش‌های باز زنده سازی و شناساندن این شهرک مهم دانشگاهی در تبریز به عموم جامعه به ویژه نسل جوان از دیگر مباحث مهم مطرح شده در جلسه بود.
همچنین، در این جلسه مسئولین کارگروه های آموزش، فرهنگ عمومی و حفظ و احیای مواریث به ارائه گزارش فعالیت‌های خود پرداختند.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7