حجت الاسلام والمسلمین واعظی با بیان اینکه قضیه علوم انسانی اسلامی سیاسی شده است گفت: برخی مخالفان به این تلقی غلط رسیدند که دفاع از علوم انسانی اسلامی حربه سیاسی برای مقابله با استکبار و غرب است.
به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام احمد واعظی رئیس دفتر تبلیغات اسلامی قم و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، در همایش افتتاحیه هفتمین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی و ششمین جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی که در فرهنگستان علوم برگزار شد، اظهار داشت: ما زمانی در عرصه علوم انسانی موفق میشویم که علوم انسانی را به عنوان مبنای تمدن اسلامی و شکل دهنده مناسبات اجتماعی و جامعه ساز و انسان ساز داشته باشیم به گونهای که فرهنگ علمی جامعه بر اساس علوم انسانی اسلامی شکل بگیرد یعنی بدنه مولدان رسمی و غیررسمی جامعه علمی به آن اعتقاد داشته باشد و چرخ دندههای آن را به حرکت دربیاورند.
حجت الاسلام والمسلمین واعظی با اشاره به موانع تحقق علوم انسانی اسلامی در بدل شدن به فرهنگ علمی، بیان داشت: بازخوانی انتقادی علوم انسانی مدرن هنوز جدی گرفته نشده است. شناخت واقعی نسبت به ماهیت علوم انسانی مدرن در بین استادان و دانشجویان به شکل دقیق علمی نهادینه نشده است. اگر این بازخوانی صورت نگیرد رسوبات علم مدرن در اذهان نخبگان علمی علوم انسانی شکل میگیرد.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اظهار کرد: در مبانی و ماهیت علوم انسانی مدرن در سطح علمی دانشگاهها و مراکز علمی کج تابی ها مفهومی و ایدهای به لحاظ روش شناسی وجود دارد. حقیقت این است علوم انسانی اسلامی بسیار وسیع است و فلسفه فرهنگ، فلسفه تکنولوژی فلسفه حقوق و فلسفه سیاسی را در بر میگیرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: ما باید در حوزه علوم انسانی اسلامی به یک وفاق و تفاهم در عرصه مفهومی و روش شناسی برسیم. نباید انتظارات ناروایی از علوم انسانی اسلامی داشته باشیم.
واعظی با بیان اینکه قضیه علوم انسانی اسلامی سیاسی شده است گفت: برخی مخالفان به این تلقی غلط رسیدند که دفاع از علوم انسانی اسلامی حربه سیاسی برای مقابله با استکبار و غرب است و مخالفت خود را مبارزه سیاسی با نظام تلقی میکنند. گویا کسی اگر دفاع کند از سیاست جاری کشور دفاع کرده است. متأسفانه این تلقی سیاسی کار را خراب کرده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه نگاه اقتدارگرایانه و پروژهای به مقوله علوم انسانی اسلامی خطا است ادامه داد: قطعاً ما احتیاج داریم که در ساختار و قوانین کشور علوم انسانی اسلامی مورد حمایت قرار گیرد. در دانشگاهها و مراکز پژوهشی و سیاستهای شورای انقلاب فرهنگی بسیار مفید و مؤثر است که مساله علوم انسانی اسلامی مورد توجه قرار گیرد. علوم انسانی اسلامی وقتی بدل به فرهنگ علمی میشود که بدنه علمی جامعه در مراکز رسمی و غیررسمی به آن لبیک وجدانی و اعتقادی بدهد.
منبع:خبرگزاری مهر