کد خبر: 22096| تاریخ انتشار: یـک شنبه ، ۷ اسفند سال ۱۴۰۱ | ساعت ۱۱:۴۰:۰ | تعداد بازدید: ۴۴۰

وزیر آموزش و پرورش از رونمایی برنامه‌های راهبردی معاونت پرورشی و فرهنگی درهفته امور تربیتی خبر داد و گفت برای احیا نهاد امور تربیتی، باید سکو و پلتفرم استعدادیابی ایجاد شود.
همزمان با آغاز هفته امور تربیتی، وزیر آموزش و پرورش، معاونین و مشاورین وزیر آموزش و پرورش و جمعی از مربیان پرورشی و کارکنان معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، صبح امروز یگشنبه 7 اسفند با حضور در حرم مطهر امام راحل و نثار تاج گل، به مقام والای بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ادای احترام کردند.
یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش در حاشیه این مراسم اظهار داشت: خداوند بزرگ را شاکریم که توفیق به دست آمد تا در آستانه هفته تربیت اسلامی و روز ولادت با سعادت امام زین‌العابدین(ع) و همچنین اعیاد شعبانیه، همراه با مربیان پرورشی و دست‌اندرکاران تربیت اسلامی وزارت آموزش و پرورش در مرقد مبارک و منور امام خمینی(ع) که معماری تربیت اسلامی در جمهوری اسلامی را برای ما به یادگار گذشاتند، حضور پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه هفته تربیت اسلامی یادگاری است از سوی شهیدان رجایی و باهنر برای آیندگان باقی مانده است، گفت: نهاد امور تربیتی در نظام جمهوری اسلامی براساس راهبردی که حضرت امام(ره) ترسیم کرده بودند در سال 1359 تاسیس شد تا انقلاب ما براساس آموزه‌های ناب اسلامی هموراه بتواند به راه خود ادامه دهد.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: امسال گرامی‌‎داشت سالروز امور تربیتی نسبت به سال‌های گذشته تفاوت‌های بسیاری دارد و دلیل آن این است که رهبر معظم انقلاب در آخرین دیداری که با اعضای شورای‌عالی انقلاب فرهنگی داشتند، فرمودند «موضوع امور تربیتی باید جدی گرفته شود».
نوری افزود: احیای امور تربیتی از سال 1385 آغاز شد اما به هدف نهایی خود نرسید. نواقصی وجود دارد که باید برطرف شود، به همین دلیل نیاز به بازنگری جدید در سیاست‌ها وجود داشت که همکاران ما در معاونت پرورشی و فرهنگی با ارائه طرحی راهبردی سعی بر برطرف کردن مشکلات و نواقص داشتند.
وی با بیان اینکه در طول هفته امور تربیتی از برنامه‌های مختلف راهبردی که از سوی معاونت پرورشی و فرهنگی ارائه شده، رونمایی خواهد شد، عنوان کرد: بیشتر این برنامه‌ها در حوزه‌های گفتمانی است که از سوی خبرگان، متعهدین و علاقمندان به این نهاد مقدس برگزار خواهد شد. به همین دلیل آمدیم تا از نورانیت حضرت امام(ره) بهره گیریم و به پیشواز این هفته مبارک برویم. ان‌شالله در راه امام شهدا(ره) و شهیدان گرانقدر رجایی و باهنر باشیم و بتوانیم امور تربیتی را به آن صورتی که مدنظر این عزیزان و مقام معظم رهبری است، احیا کنیم.
در ادامه این مراسم وزیر آموزش و پرورش به همراه معاونان و مشاورین خود در محل آرامگاه شهدای هفتم تیر و هشتم شهریور حاضر شد و با حضور در کنار قبور شهیدان رجایی، باهنر، بهشتی و تعدادی دیگر از شهدای این آرامگاه، به‌خصوص شهدای فرهنگی و مسئولان وقت آموزش و پرورش، یاد و خاطره آن‌ها را گرامی داشت.
یوسف نوری در آرامگاه شهدای هفتم تیر ضمن تبریک به مناسبت فرارسیدن ولادت سیدالساجدین(ع) و اعیاد شعبانیه، اظهار کرد: «خداراشکر که در وصیت امام(ره) یکی از یرکاتی که ذکر شده در زندگی افراد، وجود صحیفه سجادیه است. این کتاب تربیتی باید به عنوان منشوری بزرگ مورد استفاده ما قرار گیرد و در آغاز هفته تربیت اسلامی بتوانیم از آن بهره ببریم.
وی با بیان اینکه افراد دغدغه‌مندی که در حوزه تربیت کودک مشغول به فعالیت هستند،‌ معتقد به ارتباط این کتاب معنوی با تربیت کامل هستند، گفت: زاوایای دیگر از نیز در این کتاب بزرگ وجود دارد از جمله بحث ترغیب به ابداع و اختراع که در صحیفه سجادیه به خوبی تشریح شده است. ان‌شالله همواره در راه امام سجاد(ع) و امام حسین(ع) و قمر بنی هاشم(ع) باشیم.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه آغاز هفته تربیت اسلامی در مکان عزیزی مانند آرامگاه شهدای هفتم تیر و هشتم شهریور، امری فرخنده است، تصریح کرد: شهدای بزرگواری در این مکان آرمیده‌اند، از جمله شهدای آموزش و پروش مانند شهید سید کاظم موسوی، شهید شهسواری، شهید سلیمی جهرمی و در نهایت شهیدان رجایی و باهنر، باید سیره این عزیزان به جامعه معلمان منتقل شود.
نوری با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، امام (ره) و یارانشان اعمال راهبردهای تربیت اسلامی در آموزش و پرورش را در جهت اعتلای جامعه می‌دانستند، گفت: امام هرکدام از یاران خود به مکانی آموزشی و تربیتی فرستادند، شهید بهشتی در سازمان پژوهش، شهید رجایی در تعلیم و تربیت و شهید باهنر در مدرسه. انجام چنین کاری نشان از تفکر شبکه‌ای امام(ره) داشت که امروزه این شبکه‌ها در حال راه‌اندازی است.
وی با تاکید بر اینکه افرادی که در شبکه‌سازی امام حضور داشتند، دارای عملکرد بسیار خوبی بودند، عنوان کرد: ثمره آن شبکه‌سازی تشکیل یک نهاد کامل تحت عنوان نهاد امور تربیتی بود. این مربیان راهی مدارس شدند، پس از آن راهی مناطق جنگی شدند و خوش درخشیدند و شاهد بودیم که یک نهاد به چه میزان می‌تواند موثر باشد. البته این نهاد در ادامه اسیر جریاناتی شد که فقط به آموزش صرف می‌پرداختند و در نهایت نیز حذف امور تربیتی را رقم زدند.
نوری با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در رابطه با احیای امور تربیتی در مدارس، یادآور شد: مقام معظم رهبری تذکراتی مبنی بر حذف نهاد امور تربیتی داشتند و فرمودند «در اغتشاشات دیدیم که حذف این نهاد به چه میزان تاثیر داشته است.» همچنین در بخشی دیگر از سخنان خود فرمودند «نهاد امور تربیتی به آن صورت که نیاز است، احیا نشده، باید در این زمینه اقدام به جبران کرد.»
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه احیای امور تربیتی باید مبنایی باشد، خاطرنشان کرد: یک تحقیق میدانی که بیشتر تحقیق‌سازی بود را به عنوان مبنای حذف امور تربیتی قرار دادند و پس از آن شروع به حذف کامل کردند. حالا باید به یک الگوی صحیح برسیم و نیاز از است باقی ارگان‌ها و دستگاه‌ و بخش‌های مختلف آموزش و پرورش مانند دانشگاه فرهنگیان نیز به این حوزه ورود پیدا کنند.
وی با اشاره به اینکه یکی از کارهای معاونت پرورشی برای احیا نهاد امور تربیتی، ایجاد سکو و پلتفرم استعدادیابی است، اظهار داشت: معاونت پرورشی و فرهنگی باید به عنوان نخ تسبیح عمل کند تا زمینه‌های لازم برای شکوفایی استعداد ها فراهم شود. درست است که موانع زیادی برای امر تعلیم و تربیت وجود دارد اما امیدواریم در رسالتی که داریم موفق و موید باشیم و براساس فرامین مقام معظم رهبری بتوانیم این نهاد را احیا کنیم.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7