کد خبر: 19802| تاریخ انتشار: شــنـبـه ، ۷ اسفند سال ۱۴۰۰ | ساعت ۱۱:۴۵:۰ | تعداد بازدید: ۹۴۲

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت:نو شَوندگی جامعه، ابزارها و مناسبات اجتماعی می‌طلبد کسانی که دغدغه حفظ ارزش‌ها و اصالت‌ها را دارند تلاش کنند با نوآوری و خلاقیت‌، پیام و ارزش‌ها را در قالب‌های جدید و متناسب با سلیقه و ذائقه مخاطب منتقل کنند.
حجت‌الاسلام احمد واعظی شنبه در آیین افتتاح  خانه‌ فناوری‌های فرهنگی فارس اظهار کرد: در پس ذهن برخی از افراد این است که اگر بخواهیم اصالت‌ها، ارزش‌ها و بن‌مایه‌های فرهنگ اصیل دینی و ملی را حفظ کنیم باید آن قالب‌ها،اشکال و مناسبات سنتی به همان شکل و استحکام حفظ شود. هرچند این موضوع یک جنبه حقی را دارد اما نمی‌تواند به طور کامل منعکس‌کننده واقعیت مقوله حفظ ارزش‌ها و صیانت از بن‌مایه‌های اصلی فرهنگ اصیل باشد.
 وی بیان داشت: قالب‌های سنتی کارکرد خود را دارد اما مخاطبش ممکن است مخاطب محدودتری شود. به عنوان مثال تبلیغ سنتی چهره به چهره همچنان بسیار مؤثر است. اما قطعا همه جامعه،نسل جوان و ظرفیت مخاطبین در این قالب قرار نمی‌گیرند. بسیاری از مخاطبان ما در حسینیه‌ها و مساجد حضور ندارند. لذا قالب تبلیغ سنتی چهره به چهره نمی‌تواند تمام این ظرفیت‌ها را پوشش دهد.
واعظی گفت: در حال حاضر ممکن است مخاطبان ما پای منبر نیایند و یا سبک زندگی آنها به‌گونه ای باشد که به آنها اجازه ندهد در فضاهای سنتی شرکت کنند. اما می‌توان با یک کار خلاقانه و نوآورانه از جمله ساخت یک کلیپ مؤثر و خلاقانه و یا تولید یک فیلم داستانی بسیار گیرا و جذاب به جذب مخاطب بپردازیم.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گفت: اگر نرم‌افزاری به شکل هنرمندانه و با محتوای مناسب راه‌اندازی شود و یا روش و الگوی تأثیرگذاری بر فرزندان را به خانواده‌ها بیاموزیم حرکت بسیار مهمی انجام داده‌ایم.
واعظی گفت: فقط۱۳ درصد از جمعیت میلیونی کودک زیر ۶سال به مهدکودک فرستاده می‌شوند. یعنی نزدیک به ۸۷درصد کودکان در منازل هستند و در مکان اجتماعی حضور ندارند. بنابراین تولید نرم‌افزار جذاب، هنرمندانه و خلاقانه می‌تواند شرایط تربیت کودک و ساخت شخصیت فرد را مهیا کند.
وی ادامه داد: باز شدن فضا برای خلاقیت و نوآوری و ارائه محصولات فرهنگی دغدغه‌ای بود که ما از گذشته داشتیم و پیش از سال ۹۱ این موضوعات مطرح می‌شد.
واعظی افزود: من معتقد بودم که این فضای خلاقیت، نوآوری و ایجاد اشتغال و کارآفرینی در حوزه فرهنگ و حتی حوزه فرهنگ دینی هم وجود دارد و باید مراکز رشد و خلاقیت در عرصه فرهنگ هم مشارکت کنند.
وی عنوان داشت: بازی‌های رایانه‌ای گردش مالی بزرگی در دنیا و حتی در کشور خودمان دارد. اما متأسفانه مولد این بازی‌ها غربی‌ها هستند و چقدر خوب می‌شود که ما هم بتوانیم در این عرصه اقدام کنیم‌. البته فعالیت‌های بسیار خوبی در این زمینه در حال انجام است که جای تقدیر دارد.
واعظی با بیان اینکه استان فارس و به ویژه شیراز ظرفیت بسیار خوبی در حوزه نوآوری و خلاقیت دارد، گفت: جا دارد از تمام نهادها و کسانی که برای راه‌اندازی خانه فناوری‌های فرهنگی فارس را پشتیبانی کردند تشکر و قدردانی ویژه‌ای داشته باشم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: هر کسی که کوشش و تلاش کند و توجه به حضرت حق داشته باشد مورد توجه و عنایت خداوند متعال قرار می‌گیرد و امیدوارم بتوانیم در عرصه فرهنگ، ارتقا معنویت و اخلاق جامعه و تعالی فرهنگ دینی نقش‌آفرین باشیم و در قالب نو به شکل جدید همان راه انبیا که انسان‌سازی و فرهنگ‌سازی و رشد معنویت و اخلاق است ادامه دهیم.
خانه فناوری های فرهنگی با هدف توسعه فعالیت های فرهنگی، تبلیغی و با هدف شناسایی، حمایت و شبکه سازی نوآوری های فرهنگی ایجاد شده است.

منبع:ایرنا

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7