جلسه مجمع هیأت حمایت از کرسیهای نظریهپردازی، نقد و مناظره با حضور دکتر سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، آیت الله علی اکبر رشاد رئیس دبیرخانه هیأت حمایت از کرسیهای نظریهپردازی، نقد و مناظره، حجتالاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر هیأت حمایت و رؤسای دانشگاهها و دکتر غلامحسین رحیمی معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم و سایر اعضاء مجمع هیأت حمایت در محل دبیرخانه شورا برگزار گردید.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در ابتدای این جلسه حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه به تشریح مهمترین فعالیتها و برنامههای دبیرخانه هیأت حمایت از کرسیهای نظریهپردازی، نقد و مناظره در سال 1399 پرداخت، و در ادامه به اختصار به فرآیند واسپاری شوراهای تخصصی پنجگانه به دانشگاهها و مراکز آموزشی و پژوهشی اشاره کرد.
وی در ادامه آمار برگزاری کرسیهای ترویجی در دانشگاهها و مراکز علمی را 3900 کرسی برشمرد و آمار نظریات احراز شده در هیأت حمایت طی مراحل مختلف و در اجلاسهای متعدد، و طرح و بررسی در شوراهای تخصصی را 56 طرح عنوان کرد.
دکتر عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن قدردانی از عملکرد دبیرخانه هیأت حمایت ابراز امیدواری کرد: روند واسپاری شوراهای تخصصی هیأت حمایت به مراکز مختلف در راستای مرکزیت زدایی فعالیتها و برنامههای هیأت حمایت، به صورت الگوی کمی در سایر دستگاههای فرهنگی مورد توجه قرار گیرد.
دکتر حسین سلیمی رییس دانشگاه علامه طباطبایی نیز در این جلسه بر ضرورت اصلاح آییننامه ارتقاء تأکید کرد.
همچنین آیت الله رشاد ضمن تأیید صحبتهای دکتر سلیمی تأکید کرد که در این خصوص با وزارت علوم مکاتباتی در دبیرخانه هیأت حمایت صورت پذیرفته است.
دکتر رحیمی معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم در ادامه در سخنانی اظهار داشت: باید مبحث نظریهپردازی در سایر حوزهها نظیر رشتههای فنی، علوم پایه و پزشکی هم به مانند حوزه علوم انسانی پیگیری شود.
همچنین دکتر حسین خنیفر رییس دانشگاه فرهنگیان گزارشی از چهارمین اجلاس ملی تقدیر از نظریهپردازان برتر که در اسفند ماه سال 1399 با همکاری و مشارکت دبیرخانه هیأت حمایت از کرسیها برگزار شد، ارائه کرد.
وی همچنین به انتخاب دانشگاه فرهنگیان به عنوان دانشگاه برتر در برگزاری کرسیهای نظریه پردازی و مورد تقدیر گرفتن از سوی وزیر علوم در دوران مواجهه با کرونا در بحث فرهنگی و اجتماعی و آموزش اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد گامهای بلندتری در ارتقای منزلت و رشد دانشگاه برداشته شود.
در ادامه جلسه دکتر احمد پوراحمد عضو هیئت علمی دانشگاه تهران به تشریح آییننامه کارگروه شناسایی، احراز و تشخیص نظریهپردازان پرداخت.
در پایان جلسه پس از بحث و تبادل نظر اعضا در خصوص آییننامه ارتقاء مقرر گردید هیأت حمایت با همکاری معاونت پژوهشی وزارت علوم طی جلساتی بحث تغییرات محتوایی در آییننامه ارتقای جاری را دنبال و به روز رسانی کنند تا در جلسه آتی مجمع هیأت حمایت مجدد مورد بررسی قرار گیرد.
در ادامه جلسه شورای علمی و راهبردی هیأت حمایت، با حضور حضرت آیت الله علی اکبر رشاد و حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه و معاونین پژوهشی برخی دانشگاهها و رؤسای شوراهای تخصصی هیأت حمایت برگزار گردید.
حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه در ابتدا به برخی فعالیتهای هیأت حمایت اشاره کرد و بحث واسپاری شوراهای تخصصی و انعقاد تفاهمنامه با صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران و همچنین انعقاد تفاهمنامه با صندوق نوآوری و شکوفایی و انجام رایزنیهای حمایتی با بنیاد ملی نخبگان تاکید کرد.
در ادامه آیت الله رشاد خواستار ارائه گزارش فعالیتها و برنامههای مختلفی که در هیأت حمایت صورت گرفته است جهت ارائه به صحن شورای عالی شد.
همچنین دکتر علی باقر طاهرینیا معاون پژوهشی دانشگاه فرهنگیان در خصوص برنامهها و فعالیتهای صورت پذیرفته در حوزه برگزاری کرسیهای ترویجی و تخصصی در دانشگاه فرهنگیان گزارشی ارائه کرد.