آیت الله رشاد با تاکید بر اینکه اسلام دین دنیا گریز نیست بلکه دین دنیاگر و در راستای رسیدن به آخرتی آباد است، گفت: تلخی دنیا حلاوت آخرت است.
آیتالله علی اکبر رشاد، صبح امروز در جلسه درس خارج که در مدرسه علمیه امام رضا (ع) برگزار شد، اظهار داشت: امام علی (ع) در فرازی از کلمات قصار نهج البلاغه میفرمایند: مرارت، سختی و دشواری دنیا شیرینی آخرت است و شیرینی دنیا تلخی آخرت محسوب میشود.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در ادامه ابراز کرد: حضرت در این کلام نورانی و عمیق نسبت دنیا و آخرت را تعریف میکنند، اینکه چه نسبتی بین رفتار دنیوی و حالت اخروی برقرار است.
تولیت مدرسه علمیه امام رضا (ع) به چگونگی عمل و رفتار انسان با دنیا اشاره کرد و گفت: یکی از روابط اربعه اصلی که انسان با آن مواجه میشود رابطه او با دنیا است اینکه انسان با دنیا باید چگونه رفتار کند و چه عملی انجام دهد تا آخرتی آباد داشته باشد، طبق صریح روایات؛ این دنیا مزرعه آخرت است.
رئیس شورای سیاست گذاری حوزههای علمیه استان تهران ادامه داد: اگر دنیا کشتگاه واپسین است پس باید انسان با تلاش و کوشش به کاشت و داشت بپردازد تا بتواند در قیامت به برداشت حاصل موفق شود.
آیت الله رشاد از دنیا به عنوان عالم پست یاد کرد و اظهار داشت: انسان با تلاش، تدبیر و تحمل شدائد میتواند از این دنیای پست در جهت تکامل و اعمال صالحه بهره ببرد و آخرتی آباد داشته باشد.
وی با بیان اینکه تلخی دنیا حلاوت آخرت است، خاطرنشان کرد: این کلام به آن معنا نیست که تلخی بی ثمر و بیهوده ارزشمند است بلکه مقصود آن است که اگر انسان در این دنیا برای آخرت سعی و تلاش کند به آسایش اخروی نائل میشود.
این استاد برجسته حوزوی در پایان خاطرنشان کرد: اسلام دین دنیا گریز نیست بلکه دین دنیا گر است؛ اسلام هرگز کسی را تشویق نکرده که تارک دنیا شود و در کنجی بنشیند و از مواهب دنیا بهره نبرد بلکه آدمی را دعوت میکند تا دنیاگر باشد دنیاگرایی که در راستای آخرت است، دنیاگرایی در اسلام مذموم اما دنیاگری در راستای آخرت ممدوح است.