کد خبر: 6807| تاریخ انتشار: سـه شنبه ، ۲۳ مهر سال ۱۳۹۸ | ساعت ۱۷:۷:۰ | تعداد بازدید: ۶۷۴۵

چهارصد و نود و چهارمین جلسه شورای علمی فرهنگستان علوم روز یکشنبه 21 مهر 1398 به ریاست آقای دکتر رضا داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم برگزار شد. در این نشست که علاوه بر دبیر و رؤسای گروه های علمی فرهنگستان علوم، رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور و تعدادی از معاونان و مدیران آن مرکز نیز حضور داشتند، آقای دکتر وحید احمدی رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور کزارش مبسوطی از فعالیت ها و برنامه های آن مرکز ارائه و پیشنهادهایی درخصوص نحوه تعامل و همکاری مرکز با فرهنگستان علوم مطرح کرد.
در ابتدای جلسه چهارصد و نود و چهارم شورای علمی فرهنگستان علوم آقای دکتر داوری اردکانی ریاست فرهنگستان با اشاره به اینکه سازمان هایی در کشور هستند که اهداف کم و بیش مشترک دارند و لازم است که از کار هم خبر داشته باشند اظهار داشت که در جلسه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بحث خوبی راجع به علم شده است و آقای دکتر سعید سهراب پور نیز با حضور در جلسه مطالب خوبی درباره علم و بخصوص درباره فرهنگستان بیان کردند. رئیس فرهنگستان در ادامه تأکید کرد چنانچه مراکزی مثل فرهنگستان ها و معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری و مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور و ... با هم تعامل و همکاری و هم افزایی داشته باشند برای علم کشور و سیاست علم کشور مفید خواهد بود. آقای دکتر داوری اردکانی در ادامه افزود: مراکز علمی ما به صورت مستقل عمل می کنند و البته کسی هم به حرفشان چنانکه باید گوش نمی دهد. ما ارگانیک عمی نمی کنیم. ما مجموعه ها هستیم که هر کدام استعداد کار کردن داریم ولی با هم همکاری نداریم. کشور هم دانشمندان بزرگ دارد اما چنانکه باد منشائیت اثر ندارند.  رئیس فرهنگستان علوم خاطرنشان کرد: به همین مناسبت در یکی از جلسات گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان که آقای دکتر وحید احمدی حضور داشتند از ایشان درخواست شد به جلسه شورای علمی فرهنگستان تشریف بیاورند تا ضمن ارائه گزارشی درباره فعالیت های مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور درباره ساز و کار و نحوه همکاری فرهنگستان با مرکز بحث و تصمیم گیری شود.
در ادامه جلسه آقای دکتر احمدی رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور ضمن تشکر از آقای دکتر داوری اردکانی برای تشکیل این جلسه و ابراز خوشحالی از حضور در جمع بزرگان علم کشور در فرهنگستان، در سخنانی با اشاره به تاریخچه تشکیل مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در قبل از انقلاب و تأسیس آن بعد از انقلاب اسلامی در سال 1359 به اهداف و مأموریت ها و چشم انداز این مرکز اشاره کرد و اظهار داشت که مرکز به عنوان یک کانون تفکر در زمینه سیاست پژوهی و سیاست سازی علم، پژوهش و فناوری در سطح ملی و به صورت فرابخشی ایفای نقش می کند. ایشان با اشاره به گروه های هفت گانه مرکز که در امر سیاستگذاری فعالیت می کنند مراکز مشابه در سطح دنیا را هم شرح داد و در ادامه با معرفی شبکه ملی سیاست علم (STI) اظهار داشت که این کار توسط مرکز در حال اجراست و این شبکه کار تدوین اسناد توسعه علم و فناوری با همکاری 13 استان کشور را به عهده دارد. ایشان در ادامه به دستاوردهای این شبکه اشاره کرد و گفت که بیش از 70 درصد این سند آماده شده است.
آقای دکتر وحید احمدی در ادامه سخنانش به همکاری های فرابخشی هم پرداخت و درباره ارتباطات ملی و بین المللی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور سخن گفت و پس از آن به معرفی خروجی های مرکز از جمله کتاب ها و مجلات و نشریات و طرح های پژوهشی خاتمه یافته و طرح ها و مأموریت های در حال انجام پرداخت.
رئیس مرکز تحقیقات علمی کشور در پایان، پیشنهادهایی به عنوان زمینه های همکاری مرکز با فرهنگستان علوم ارائه کرد.
در ادامه جلسه آقایان دکتر محقق داماد رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان، دکتر ثبوتی رئیس گروه علوم پایه فرهنگستان، دکتر سهراب پور رئیس گروه علوم مهندسی فرهنگستان، دکتر نادعلیان رئیس گروه علوم دامپزشکی فرهنگستان و دکتر شاهدی رئیس شاخه مهندسی علوم  و صنایع غذایی فرهنگستان علوم ضمن تشکر از آقای دکتر احمدی، به بیان نظرها و دیدگاه هایشان درخصوص وضع علمی و پژوهش در کشور و زمینه های تعامل و همکاری میان مراکز سیاست سازی و سیاست گذاری و تصمیم گیری علم و فناوری در کشور پرداختند. سعی در جهت ایجاد ساز و کاری برای برقراری نظام مدیریت علمی در کشور و پرهیز از دخالت های غیر علمی و همچنین پرهیز از موازی کاری سازمان ها و مراکز از جمله نکاتی بود که به آن اشاره شد.
در پایان جلسه آقای دکتر داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم ضمن تشکر از حضور آقای دکتر وحید احمدی و همکارنشان در فرهنگستان و سپاسگزاری از گزارش خوبی که ارائه کردند، اظهار داشت که گروه های علمی فرهنگستان پیشنهادهای ارائه شده را مطالعه و بررسی می کنند تا در جلسه دیگری که در آینده نزدیک تشکیل می شود نظرات جمع بندی و تصمیماتی درخصوص همکاری های مشترک اتخاذ شود.
 

منبع:روابط عمومی فرهنگستان علوم

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7