کد خبر: 4995| تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، ۱۴ مرداد سال ۱۳۹۸ | ساعت ۱۳:۲۷:۰ | تعداد بازدید: ۷۳۴۱

دکتر حسن بنیانیان فهرست طولانی آسیب های اجتماعی اعم از رشد فساد، رشوه و طلاق را نتیجه بی توجهی چهل ساله به پیامدهای فرهنگی عنوان کرد.
برنامه "گفت و گوی فرهنگی" با موضوع واکاوی مفهوم مهندسی فرهنگی با تأکید بر دیدگاه رهبری با حضور دکتر حسن بنیانیان رئیس کمیسیون فرهنگی و پیوست نگاری فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی از شبکه رادیویی گفت و گو روانه آنتن شد.
دکتر بنیانیان در مصاحبه با رادیو گفت و گو با اشاره به دلایل گلایه مقام معظم رهبری از وضعیت مدیریت فرهنگی کشور بیان داشت: نگاه های تقلیل یافته به مفهوم فرهنگ از جمله دلایل گلایه های رهبری است که از این رو ابعاد و کارکردهای فرهنگ را از دیدگاه خود تفهیم کردند. 
وی با بیان اینکه نخبگان فرهنگ را متاثر از رشته تحصیلی خود به مسائل دیگری تقلیل می دهند افزود: مقام معظم رهبری با توجه به اهمیت نظام باورها و الگوهای رفتار پایدار مردم، درصدد جلب توجه مدیران در بخش های مختلف به اهمیت این عامل فرهنگی هستند.
مسئول کمیسیون فرهنگی و پیوست نگاری شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در سال ۱۳۷۳ در جمع اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: رهبری در این دیدار فرمودند که "فرهنگ روح کالبد هر جامعه و ستون فقرات حیات یک ملت است، فرهنگ مانند هواست که انسان با استنشاق آن می تواند دو قدم بردارد، هر طرف که حرکت می کنیم به فرهنگ می رسیم. "
دکتر بنیانیان با تصریح بر اینکه طبق دیدگاه رهبری نمی توان فرهنگ را در کنار اقتصاد و سیاست قرار داد گفت: فرهنگ نظامی از باورها، ارزشها و اعتقادات است که بر همه تصمیمات سیاسی، اقتصادی، نظامی، انتظامی، بهداشتی و غیره اثرگذار است. از این رو رهبری انتظار دارند که همه مدیران در عرصه اقتصاد و سیاست یک نگاه فرهنگی داشته باشند تا آن را به پله ای برای تحقق فرهنگ اسلامی تبدیل کرده و از رهگذر جاری سازی ارزشها و اعتقادات، همه ابعاد زندگی را به اسلام نزدیک نمایند.
این مقام مسئول با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر لزوم مهندسی مجدد مدیریت فرهنگی افزود: گلایه رهبری این است که ما فرهنگ را به شعائر دینی تقلیل داده ایم.
وی همچنین درخصوص مسئولیت مدیران مختلف کشور نسبت به مهندسی فرهنگی بیان کرد: نگاه مقام معظم رهبری به فرهنگ، یک نگاه اثبات شده علمی است اما ایشان به لحاظ شاکله فرهنگی و مطالعات عمیق اسلامی از دوران جوانی نیز بر این موضوع تاکید داشتند که همه رفتارهای انسان تحت تأثیر فرهنگ محیط و اراده شخصی است. به عبارت دیگر، ما در ارتباط با یکدیگر فرهنگ را سالم و یا تخریب می کنیم. 
دکتر بنیانیان با اشاره به شاهد مثالی در این باره گفت: به عنوان مثال یک فرد با لباس و پوشش نامناسب خود در حال انتشار یک نوع تخریب فرهنگی در فضای اجتماعی است یا کارمندان در ساختار اداری متاثر از شغل خود راستگو تر و یا دروغگوتر می شوند. 
مسئول کمیسیون فرهنگی و پیوست نگاری شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به هشدار مجدد مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۲ به اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: رهبری به اعضای شورا هشدار دادند که "از تریبون های در اختیار استفاده کنید و مسئله فرهنگ را در چشم نخبگان جامعه در جایگاه واقعی و شایسته خود بنشانید. ارزش های فرهنگی روح و معنای حقیقی یک ملت است. فرهنگ حاشیه و ذیل اقتصاد و سیاست نیست و اقتصاد و سیاست ذیل فرهنگ قرار می گیرند."
دکتر بنیانیان فهرست طولانی آسیب های اجتماعی اعم از رشد فساد، رشوه و طلاق را نتیجه بی توجهی چهل ساله به پیامدهای فرهنگی عنوان کرد و افزود: همه مدیران در حوزه های مختلف اعم از سیاسی، نظامی، اقتصادی، بهداشتی و غیره از دیدگاه مقام معظم رهبری مسئولیت فرهنگی دارند. 
منبع: رادیو گفتگو

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7