کد خبر: 4625| تاریخ انتشار: شــنـبـه ، ۱۵ تیر سال ۱۳۹۸ | ساعت ۱۸:۴۶:۰ | تعداد بازدید: ۶۸۵۸

پنجشنبه، سیزدهم تیرماه ۱۳۹۸، آیین اختتامیۀ هفدهمین جایزۀ «قلم زرین»، با همکاری انجمن قلم و نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و با حضور شاعران و نویسندگان و اهالی فرهنگ و قلم در باغ کتاب تهران برگزار شد.
در این مراسم دکتر غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، به‌عنوان چهرۀ پیش‌کسوت اهل قلم معرفی شد.
در ابتدای این مراسم دکتر محسن پرویز، رئیس انجمن قلم ایران، دلیل وقفۀ چندسالۀ عدم برگزاری این جشنواره را نداشتن بودجۀ ثابت دانست و گفت: انجمن قلم بودجۀ ثابت ندارد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این جشنواره را در دوره‌های مختلف، با چند سال وقفه در برگزاری آن و بودجه‌ای که افزایش پیدا نکرده، حمایت کرده است. نهاد کتابخانه‌های عمومی هم البته کمک‌حال بوده  و این باعث شده تا ما جشنواره را مستدام نگه داریم.
در ادامه دکتر فتح‌الله مجتبائی، عضو پیوستۀ فرهنگستان زبان و ادب فارسی، در سخنانی اظهار کرد: قلم و کتاب قداست تنزیلی برای ما دارد. امیدوارم انجمن قلم، انجمنی باشد که این قداست تنزیلی را حفظ کند و به کمال برساند. برای حفظ بنیاد فرهنگ و ادب و زبان فارسی باید هزینه کرد و این چیزی نیست که با آن بتوان درآمدی به دست آورد، بلکه باید برای آن خرج کرد. چون ما در جهان با زبان و فرهنگمان است که شناخته شده‌ایم. در طول این سال‌ها حتی عده‌ای برای این زبان عمرشان را خرج کرده‌اند.
وی همچنین خود را شاگردی نودساله دانست و افزود: من در نودسالگی شاگردی می‌کنم و هرچه بیشتر جلو می‌روم می‌بینم که ندانسته‌هایم بیشتر است. باید به این مسئله توجه شود که با جوان‌ها نیز همفکری و همدردی کنیم. هر انقلابی دو دوره دارد، یکی دورۀ تحدید آنچه پیش از آن بوده است و یک دوره، دورۀ آبادانی است و حال دورۀ آبادانی این انقلاب است و ما باید در این راستا جوانان را جذب کنیم نه دفع، و با آن‌ها گفت‌وگو کنیم.
در ادامه فاضل نظری، رئیس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، دربارۀ دکتر غلامعلی حداد عادل گفت: دوست داشتم دربارۀ ترجمۀ شعر به شعر دکتر حداد عادل، خصوصاً ترجمۀ اشعار عربی صحبت کنم، اما فقط باید این را بگویم که متونی که ایشان ترجمه کرده‌اند را دیده‌ام، درحالی‌که کوتاه‌تر شده است، اما معنای وسیع‌تری پیدا کرده است.
همچنین دکتر محمدرضا ترکی، عضو پیوستۀ فرهنگستان زبان و ادب فارسی و استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران، دکتر حداد عادل را از استوانه‌های مهم تشکیل آموزش‌ و پرورش بعد از انقلاب دانست و گفت: او کسی است که بیشترین حق را در آموزش و پرورش ما دارد و نمود و مظهر ادبیات فارسی در روزگار ماست. در واقع خیلی از دشمنی‌ها با او هم برای همین است. فقط به این خاطر که در روزگار ما نماد زبان فارسی غلامعلی حداد عادل است.
سپس نوبت به دکتر غلامعلی حداد عادل رسید تا در مراسم بزرگداشت خود سخنرانی کند. او درحالی‌که این مراسم را لطف و مرحمت انجمن قلم دانست اظهار کرد: من از روز اول عضو این انجمن بوده‌ام و در سال‌های اخیر هم سمتی در هیئت‌مدیره به بنده واگذار شده، اما هیچ وقت فکر نمی‌کردم که در این مراسم‌ نامی از من برده شود.
وی ضمن تشکر از معلمان و استادان خود و خانواده‌اش و همچنین بیان خاطراتی از آخرین لحظات حیات پدرش نکته‌ای دربارۀ زبان فارسی مطرح کرد و گفت: کار اصلی من فلسفه است و من هیچ‌گاه در دانشگاه معلم رسمی زبان و ادبیات فارسی نبوده‌ام، اما در زندگی عشق من زبان فارسی است. من معتقدم یک نظام فرهنگی وجود دارد که باید حفظ شود و این زیست‌بوم فرهنگی یکی دین است و دیگری زبان فارسی.
وی زبان فارسی را زبان دوم عالم اسلام دانست و بیان کرد: ما اگر زبانمان از دست برود هویتمان از دست می‌رود. در طول تاریخ زبان‌های محلی و قومی مختلفی داشته‌ایم که هیچ‌کس نباید با آن‌ها عناد کند. با وجود این، در طول تاریخ همۀ اقوام علم و ادب را با زبان فارسی مبادله می‌کردند. من باورم این است که توانایی‌های زبان فارسی هیچ چیز از زبان انگلیسی کمتر ندارد، درصورتی‌که به آن دل ببندیم.
منبع: فرهنگستان زبان و ادب فارسی

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7