کد خبر: 13720| تاریخ انتشار: یـک شنبه ، ۸ تیر سال ۱۳۹۹ | ساعت ۱۳:۱۸:۰ | تعداد بازدید: ۳۰۱۵

دکتر غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در آیین معرفی رئیس جدید حوزه هنری تأکید کرد: حوزه هنری از نخستین فرزندان انقلاب اسلامی است.
وی افزود: دوستان جوان ما به یاد ندارند که در دی‌ماه 1357 که احتمال پیروزی انقلاب قوت گرفته بود هرکسی به فکر بود که بعد از پیروزی چه کار باید کرد؟ در آن هفته‌ها ما می‌شنیدیم یک فکری برای تدبیر امور هنری بعد از پیروزی جوانه زده است. می‌شنیدیم که مقام معظم رهبری و چند نفر دیگر شادروان خانم دکتر طاهره صفارزاده، مرحوم امیرحسین فردی و برخی از دوستانش چند نفری اندیشه حوزه هنری را مطرح کردند. مقارن با پیروزی انقلاب، حوزه رسمیت و کار خودش را آغاز کرد. در این چهل و یک سال انبوه فعالیت و دستاورد، رویش‌های زیاد و ریزش‌های اندکی هم داشته است.
وی ادامه داد: هر حکومتی دینی باشد یا نباشد، ‌هر جای دنیا برای تأمین و ایجاد آثار هنری اداره جامعه برحسب هنر باید تدبیر و تمشیت داشته باشد. اما بیاییم سراغ جامعه خودمان و جایی مثل حوزه هنری. شکی نیست ‌تولیدات هنری و کارهای هنری در جمهوری اسلامی باید منطبق بر ضوابط شرعی باشد. این اعتقاد مشترک همه ماست. مطلب دیگر این است که اگر ما تولید هنری نکنیم جامعه به سوی تولیدات هنری دیگران خواهد رفت. این هم در ذهن یکایک شما مصادیق شما تداعی می شود. مطلب بعدی این است که ما به دلایل تاریخی بعد از مشروطه به این سو، از دورانی حدود 200 سال پیش،‌ جامعه‌مان با تجدد و مدرنیته روبه‌رو شد و هنر ما را ضعیف خواستند و ضعیف شد. دست و پایمان را گم کردیم و این ضعف همچنان ما را آزار می‌دهد. ما از ناحیه هنر در جمهوری اسلامی و در انقلاب اسلامی آسیب‌پذیریم و آسیب زیاد دیده‌ایم و می‌بینیم.
حدادعادل گفت: شما ببینید موسیقی‌های زیرزمینی که خیلی هم زیر زمین نیست و سریال‌هایی که بیرون از مجاری مجاز پخش و دیده می‌شود، این‌ها کارهای خودش را می‌کند. همه این‌ها هشدار و علامت برای ماست. ما همان طور که رهبر معظم انقلاب امسال را سال جهش تولید اعلام کرد باید در عرصه هنر یک جهش تولید داشته باشیم. یعنی جهش تولید را منحصر نکنیم به تولید اقتصادی. نکته بعد این است که همه ما،‌ مدیران و روحانیون،‌ مدیران هنری و همه باید قبول کنیم که همه افراد جامعه مثل ما فکر نمی‌کنند. برخی از ما خیلی بهتر فکر می کنند و خیلی‌ها طور دیگری فکر می کنند. اما ما باید برای همه آثار هنری تولید کنیم. کسی که مسئول امر هنری می‌شود برای یک جامعه خوراک هنری تولید کند. برای هرکسی موافق مزاجش؛ همه تولیدات باید سالم باشد.
حوزه‌های علمیه به کمک حوزه هنری بیایند
رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی ادامه داد: نکته دیگر این که حوزه‌های علمیه باید به کمک حوزه هنری بیاید تا ابهامات و بلاتکلیفی‌ها در برخی از بحش‌های حوزه هنری کم شود. فکری که قبل از انقلاب بوده باید جهش کند بنابر همان مبانی فقهی و متناسب با دوران حکومتی رشد کند و پاس‌خگوی مسائل اجتماعی و سیاسی باشد. بنده همیشه فقه اسلامی را در دوران بعد از انقلاب در مقایسه با قبل از انقلاب به یک گلدانی تشبیه می‌کنم که در سایه بوده وقتی آمده در آفتاب همان گیاه رشد چند برابر کرده است. همان گیاه قابلیت دارد در پرتو هدایت عرصه‌های اجتماعی و فرهنگی ابعاد تازه ای پیدا کند و اینکه حوزه هنری عهده‌دار نمونه‌های فاخر هنری باشد و الگوسازی کند برای سراسر کشور. و اینکه با پاک کردن صورت مسئله، مسئله حل نمی‌شود. همه کسانی که انتقاد می‌کنند به وضع موسیقی، به وضع تئاتر،‌ به وضع سینما و همه انواع آثار دیگر هنری باید بدانند که راه حل مسئله، حل مسئله است نه پاک کردن صورت مسئله. خیلی از برخوردها از جنس پاک کردن صورت مسئله است. حوزه هنری برای این تأسیس شده که مسئله را پاک نکند که مسئله را حل کند.
اگر برای فرهنگ و هنرمان کاری نکنیم انقلاب اسلامی ضربه می‌خورد
آخرین سخن این است که اگر در همه انواع هنری شامل ادبیات، هنرهای تجسمی، سینما و... می شود ما چاره اندیشی و همت نکنیم انقلاب اسلامی از این ناحیه ضربه خواهد خورد. پس ای دوستداران انقلاب اسلامی و شهید داده‌ها به فکر باشید هنر برای حفظ انقلاب و برای این کشور و جامعه و فرد فرد انسان‌ها امری بنیادی و حیاتی و ضروری است و به هیچ وجه فرعی و حاشیه‌ای نیست.

منبع:حوزه هنری

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7