کد خبر: 26605| تاریخ انتشار: شــنـبـه ، ۲۲ دی سال ۱۴۰۳ | ساعت ۱۶:۴۷:۰ | تعداد بازدید: ۲۴۲

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفت: استفاده و بهره‌وری از هوش مصنوعی با فعالیت‌های حوزوی مرتبط است و در رسیدن به قله‌های پیشرفت در این حوزه یک روز هم نباید تاخیر داشته باشیم.
حجت‌الاسلام والمسلمین حمید پارسانیا امروز در نشست هم‌اندیشی نخبگان هوش مصنوعی با موضوع «نظام راهبری هوش مصنوعی مبتنی بر اندیشه دینی» در مدرسه معصومیه قم، ابراز کرد: به لحاظ کاربرد فناوری روز در حوزه علمیه، حوزه در این دسته از فناوری‌ها فعال عمل کرده است که مصداق آن مرکز کامپیوتر نور است که در حوزه نرم‌افزاری برای استفاده از داده‌های اسلامی کار تحقیقات دینی را سرعت بخشیده است.
وی گفت: استفاده و بهره‌وری از هوش مصنوعی با فعالیت‌های حوزوی مرتبط است و در رسیدن به قله‌های پیشرفت در این حوزه یک روز هم نباید تاخیر داشته باشیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: یک روز تاخیر در عرصه فناوری‌های هوشمند به ویژه هوش مصنوعی سبب خسران و عقب ماندگی می‌شود و خسارات جبران ناپذیری را به کشور وارد می‌کند.
استاد حوزه و دانشگاه تاکید کرد: موضوع ورود به عرصه مبانی علوم انسانی در هوش مصنوعی مدنظر حوزه‌های علمیه است.
پارسانیا با تاکید براینکه حوزه علمیه باید سردمدار پرداختن به مبانی نظری هوش مصنوعی باشد، افزود: بحث‌های نظری و فلسفی فقه و حقوق و اخلاق باید در اولویت حوزه‌های علمیه باشد و پرداختن به موضوع‌هایی از قبیل پیامدهای اجتماعی و فرهنگی ورود هوش مصنوعی به کشور و اینکه با ورود هوش مصنوعی چه تحولاتی در زیست جامعه ایران رخ خواهد داد باید به سرعت مورد بررسی قرار گیرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: اندیشمندان غرب سال‌ها است که در این حوزه ورود کرده‌اند، اما تولیدات آنان نمی‌تواند مورد استفاده ما باشد، زیرا هوش مصنوعی باید مطابق با هویت تاریخی، فرهنگی و هنجارهای ما بومی‌سازی شود و محیط‌های دانشگاهی و مهم‌تر از آن محیط حوزوی باید به این مبانی اساسی ورود کنند.
وی عنوان کرد: هوش مصنوعی هم اکنون وارد چرخه علمی کشور نشده و این خلأ وجود دارد و از این بابت نگران هستم، زیرا دوره‌هایی در سطح دکترا هم برگزار شد.
پارسانیا، گفت: 200 کارشناس دارای مدرک دانشگاهی فناوری آی تی در حال حاضر در حوزه علمیه وجود دارند و باید در بسط این فناوری کمک کنند و بسط مباحث نظری هم باید توسط طلاب انجام شود.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه سند هوش مصنوعی مراحل پایانی کار خود را می‌گذراند، گفت: این سند سیاست‌گذاری اهداف پیش روی کشور در حوزه هوش مصنوعی را ترسیم کرده است.
در این نشست که به همت ستاد راهبری فناوری‌های هوشمند حوزه‌های علمیه برگزار شد، رئیس دانشگاه جامع امام حسین(ع) نیز اظهار کرد: مقام معظم رهبری نقش دانشگاه‌ها را به عنوان سوزن‌بان ریل پشرفت قطار انقلاب اسلامی می‌دانند.
محمد رضا حسنی آهنگر با تاکید بر جایگاه ویژه دانشگاه در دستگاه تمدن‌ساز اسلامی گفت: تربیت انسان تراز تمدنی و تولید فکر و فناوری دو وظیفه مهم هر تمدنی است و دانشگاه نیز باید جایگاه تمدن‌سازی خود را بازتعریف کند.
در پایان این نشست، از پوستر ششمین فراخوان «جمع‌سپاری نخبگانی نظام راهبری هوش مصنوعی مبتنی بر اندیشه دینی» رونمایی شد.

منبع:تسنیم

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7