کد خبر: 25898| تاریخ انتشار: سـه شنبه ، ۱۷ مهر سال ۱۴۰۳ | ساعت ۱۰:۴۶:۰ | تعداد بازدید: ۲۹۷

دکتر امیرحسین بانکی پور، رئیس کمیسیون مشترک جوانی جمعیت و حمایت از خانواده و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، از رشد نرخ باروری در 15 استان کشور ابراز خرسندی کرد و بر ضرورت تداوم این روند برای مقابله با چالش پیری جمعیت تأکید نمود. وی با اشاره به اهمیت نقش وزارت بهداشت در این زمینه، خواستار قرار گرفتن نرخ باروری به‌عنوان یکی از شاخص‌های ارزیابی دانشگاه‌های علوم پزشکی شد.
دکتر امیرحسین بانکی پور، رئیس کمیسیون مشترک جوانی جمعیت و حمایت از خانواده و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، در جلسه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت، ضمن ابراز خرسندی از رشد نرخ باروری در 15 استان کشور، بر ضرورت پیگیری جدی‌تر سیاست‌های فرزندآوری تأکید کرد.
وی با اشاره به اینکه پیری جمعیت یکی از چالش‌های جدی پیش روی کشور است، گفت: «کاهش نرخ باروری و افزایش متوسط سن جمعیت، تبعات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی فراوانی به همراه خواهد داشت. از این‌رو، باید با اتخاذ تدابیر مناسب، روند کاهش جمعیت را معکوس کنیم.»
دکتر بانکی پور، با اشاره به نقش کلیدی وزارت بهداشت در ارتقای سلامت مادران و نوزادان، خواستار آن شد که نرخ باروری به‌عنوان یکی از شاخص‌های ارزیابی عملکرد دانشگاه‌های علوم پزشکی در نظر گرفته شود. وی همچنین بر ضرورت افزایش بودجه صندوق رفاه دانشجویان برای اعطای تسهیلات مسکن به دانشجویان متأهل و اصلاح تعرفه زایمان طبیعی و بیمه ناباروری تأکید کرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، با اشاره به اهمیت تغذیه سالم در سلامت نسل آینده، بر ضرورت تأمین سبد غذایی مناسب برای دهک‌های پایین جامعه تأکید کرد و گفت: «یک نسل سالم و قوی، هزینه‌های کشور را در آینده کاهش خواهد داد.»
وی همچنین بر لزوم ساخت و راه‌اندازی خوابگاه‌های متأهلین در سراسر کشور تأکید کرد و گفت: «برای این مهم، در قانون، تسهیلات و بودجه در نظر گرفته شده است و انتظار می‌رود وزارت بهداشت در لایحه دولت از این تسهیلات و بودجه استفاده کند.»
دکتر بانکی پور در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: «برای رسیدن به نرخ باروری مطلوب، تنها هفت سال فرصت داریم. اگر برنامه‌های فرزندآوری اجرا نشود، جمعیت ایران به‌شدت پیر خواهد شد و در سال ۱۴۲۰ با انفجار جمعیت سالمندی مواجه خواهیم شد.»

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7