دکتر محمدجواد محمودی، رییس موسسه تحقیقات جمعیت ایران و رئیس سابق کمیته جمعیت دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره پیامدهای سالمندی در ایران می گوید: بر اساس نتایج پیشبینیهای اخیر سازمان ملل که در سال ۲۰۱۷ بر مبنای آمارهای رسمی کشور بازنگری شده است، نشان میدهد که در هر سه سناریو (پایین، متوسط و بالا) تا سال ۱۴۲۰ سطح باروری ایران به سطح جانشینی افزایش نخواهد یافت؛ و نرخ رشد جمعیت در هر سه سناریو کاهشی خواهد بود. در سناریوی حد پایین در سال ۱۴۰۹ نرخ رشد جمعیت ایران به حدود صفر می رسد و بر مبنای سناریوی حد متوسط در سال ۱۴۲۹ نرخ رشد جمعیت ایران منفی می شود.
دکتر امیرحسین بانکی پور، رئیس کمیسیون مشترک جوانی جمعیت و حمایت از خانواده و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، از رشد نرخ باروری در 15 استان کشور ابراز خرسندی کرد و بر ضرورت تداوم این روند برای مقابله با چالش پیری جمعیت تأکید نمود. وی با اشاره به اهمیت نقش وزارت بهداشت در این زمینه، خواستار قرار گرفتن نرخ باروری بهعنوان یکی از شاخصهای ارزیابی دانشگاههای علوم پزشکی شد.
دکتر محمدجواد محمودی رییس موسسه تحقیقات جمعیت کشور در یادداشتی تحولات جمعیتی در ایران را تشریح کرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی از مثبت شدن نرخ باروری در پانزده استان کشور ابراز امیدواری کرد و به توضیح برخی کارهای انجام شده در زمینه جمعیت پرداخت.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اگر هیأتها، مداحیها و شعرها و آئینها نبودند، همان بلایی که سر همه ادیان قبلی آمد، بر سر معارف و یادها و خاطرات این مکتب هم میآمد.
آیتالله اعرافی با تاکید بر این که حوزه انقلابی، حوزهای مسئولیت پذیر و کنشگر در مسائل اجتماعی است، خواستار برنامه ریزی جدی مسئولان برای ازدواج آسان جوانان شد.
حجت الاسلام هاشمیان با تبیین اهمیت بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی کشور و تشریح الزامات، بایسته ها و مؤلفه های این امر مهم، خواستار بازبینی راهبردها و جهت گیری های نهادها و سازمانهای فرهنگی شد.
حجتالاسلام والمسلمین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: در موضوع حکمرانی جمیعت، در کنار تدوین سیاستهای راهبردی و قوانین اجرایی، گفتمانسازی، فرهنگسازی و اجماعسازی با استفاده از ابزارهای فرهنگی و تبلیغی یک ضرورت است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، با بیان اینکه ما در راستای فرود به سیاه چاله پیری جمعیت هستیم، گفت: با این روال در سال ۱۴۳۰ در این سیاه چاله جمعیتی خواهیم بود و ۳۰ درصد جامعه سالمند خواهند بود. این بحران بزرگی در عرصه علم، امنیت و اقتصاد است.
«چالههای جمعیتی» یکی از اصلیترین پیامدهای فرهنگ مدرن است که اغلب جوامع امروز با آن دست و پنجه نرم میکنند.
دبیر ستاد ملی جمعیت ضمن هشدار نسبت به اینکه پیرترین کشور جهان خواهیم شد، تبعات ملموس این اتفاق از جمله ورشکستگی صندوقهای بازنشستگی، تکمیل ظرفیت خانههای سالمندان، نبود جوان برای مراقبت از کهنسالان و ... را تشریح کرد و توجه مسئولان را از موضوعات حواشی به این موضوع مهم خواستار شد و پیشنهاد داد تا رسانه ملی به عواقب خطرناک پیری کشور بپردازد.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، در نشست «افزایش جمعیت و مقابله با کاهش باروری» بر لزوم فرهنگسازی در مساله جوانی جمعیت تاکید کرد و گفت: هر جا از سبک زندگی اسلامی فاصله گرفتیم متضرر شدیم.
تهران، خیابان طالقانی، شماره 436
کدپستی: 1591814313(+9821) 66976601 - 7
info@sccr.ir www.sccr.ir