کد خبر: 25476| تاریخ انتشار: پنـج شنبه ، ۲۸ تیر سال ۱۴۰۳ | ساعت ۱۱:۶:۰ | تعداد بازدید: ۱۱۵۶

دبیر علمی دومین همایش هیأت و آئین‌های مذهبی گفت: این همایش به لحاظ تاریخی و وضعیت فعلی و افق‌های آینده‌ای که برای هیئت‌ها مطرح است، برنامه‌ریزی شده است. زیرا در برنامه‌ریزی‌ و سیاست‌گذاری‌های نظام اسلامی باید به هیئت توجه شود.
حجت‌الاسلام و المسلمین حمید پارسانیا، دبیر علمی دومین همایش هیأت و آئین‌های مذهبی و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، در نشست خبری دومین همایش علمی هیأت و آئین‌های مذهبی با موضوع «روایت اجتماعی هیأت» که عصر روز چهارشنبه 27 تیرماه برگزار شد، با اشاره به برگزاری اولین همایش علمی هیأت و آیین‌های مذهبی که سال گذشته برگزار شد و در آن به تاریخچه هیأت‌های مذهبی پرداخته شده گفت: سال گذشته حدود 120 مقاله به دست ما رسید و به نظر می‌رسد در دومین دوره نیز همین تعداد مقاله به دست ما برسد.
دکتر پارسانیا با اشاره به اینکه هیأت‌ها مدنی‌ترین نهاد جامعه اسلامی معاصر ما هستند،اظهار داشت: این سابقه به لحاظ تاریخی هم صدق می‌کند و در آینده هم خواهد بود.
او تصریح کرد: در پرداختن به این مسئله توقع می‌رود که به شکل مردمی از دل یک جریان طبیعی فرهنگی،  تاریخی و اجتماعی بجوشد و بالا بیاید.
دبیر علمی دومین همایش هیأت و آئین‌های مذهبی خاطرنشان کرد: کافی است که سازمان‌های رسمی فرصت ایجاد کرده و موانع را برطرف کنند تا این موج خروشان که از متن فرهنگ و تاریخ ایرانی اسلامی و شیعی می‌جوشد، بستر خود را بیابد و مسیر را برای حرکت‌های اجتماعی بزرگ و بزرگتر پیدا کند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه تاریخ ما مدیون هیئت‌هاست، گفت: هیأت یک امر کاملاً تاریخی است که هویت جمعی و اجتماعی دارد. جایی است که دین به صورت یک امر اجتماعی بروز و ظهور می‌کند.
او تصریح کرد: دین نقطه کانونی و قلب آدمیان است و با فرد پیوند می‌کند اما وقتی بسط پیدا می‌کند و به سطح فرهنگ جامعه می‌آید شکل جمعی پیدا می‌کند که یکی از بروزهای آن هیأت است و کانون‌هایی است که شکل می‌گیرد.
حجت‌الاسلام و المسلمین پارسانیا با اعتقاد به اینکه هیأت یکی از وسایلی است که مسیر را هموار می‌کند، خاطرنشان کرد: هیأت جایی می‌آید که ایمان و مؤمنانی وجود داشته باشند و می‌طلبد که عرصه‌های وسیع‌تر اجتماعی را فتح کند. نهادهای بزرگ اجتماعی از دل هیأت‌ها فرصت بروز و ظهور پیدا می‌کنند. انقلاب اسلامی ایران به واسطه هیأت‌ها به دلیل نیازی که برای زیست دینی خود داشتند، شکل گرفت.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه دین وقتی بروز اجتماعی پیدا می‌کند که به صورت مناسک درآید و هیأت‌ها یکی از کانون‌های اصلی مناسک دینی ما هستند، گفت: پرداختن به هیأت یعنی جامعه و فرهنگ ما ارکان خود را شکل می‌دهد. در عرصه گزیده‌تر و زبده‌تر مسأله هیأت خودآگاهی است که باید رخ دهد. این کار هیأتی که دوستان انجام می‌دهند، نقشی است که باید ایفا شود.  
دبیر علمی دومین همایش هیأت و آئین‌های مذهبی تصریح کرد: این همایش به لحاظ تاریخی و وضعیت فعلی و افق‌های آینده‌ای که برای هیأت‌ها مطرح است، برنامه‌ریزی شده است. در برنامه‌ریزی‌ و سیاست‌گذاری‌های نظام اسلامی باید به هیأت توجه شود.
او در پایان خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه تشیع کمتر در سطح مدیریت کلان اجتماعی حضور جدی داشته، هیأت‌ها تا یک لایه‌های خاصی می‌آمدند و بحث محیط اجتماعی را پوشش می‌دادند. با شکل گیری حکومت اسلامی توقع می‌رود تا هیأت‌ها نسبت خود را با حاکمیت بهتر و بیشتر تحکیم کنند.
 

منبع:تسنیم

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7