کد خبر: 18365| تاریخ انتشار: چهارشنبه ، ۳۱ شهریور سال ۱۴۰۰ | ساعت ۱۵:۳۱:۰ | تعداد بازدید: ۱۲۲۹

دکتر محمدی گفت: حل معضلات فرهنگی به آمایش فرهنگی ملی استانی به‌منظور مأموریت گرایی، ساماندهی نهادهای فرهنگی، بازمهندسی الگوی مدیریتی و بازنگری در اولویت‌های فرهنگی و اجتماعی نیاز دارد.

دکتر جواد محمدی مدیرکل دفتر دبیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی و عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران با برنامه «گفتگوی فرهنگی» در مورد تبیین کارکردها و روش‌ها در ساماندهی وضعیت فرهنگی مصاحبه کرد.

وی ضمن اشاره به تذکر رهبری به شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در خصوص ساماندهی دستگاه‌های فرهنگی گفت: وقتی فرهنگ را گسترده ببینیم می‌توان باورها و نگرش‌ها و ارزش‌ها را تغییر داد همان کاری که دشمن پیش گرفته است.

وقتی آثار بی‌حجابی باقی می‌ماند

محمدی افزود: دشمن به دنبال آن است که فشار اقتصادی را بر مردم وارد کند که از نتایج فشار اقتصادی بر کشورها، دست برداشتن مردم از باورها و ارزش‌های آنهاست.

وی نقطه قوت ایران در داخل و خارج را پیام فرهنگی آن دانست و ادامه داد: فرهنگ را می‌توان مدیریت کرد و باید برای ارائه کارهای فرهنگی باکیفیت، جلوی کارهای بی‌کیفیت ایستاد.

مدیرکل دفتر دبیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی چادر را یکی از نمادهای فرهنگی ملی ایران خواند و خاطرنشان کرد: رضاخان با ممنوعیت حجاب به یکی از نمادهای فرهنگ ملی آسیب زد که آثار سوء آن را تا امروز مشاهده می‌کنیم.

جنگ نرمی که دشمن راه انداخته است

محمدی در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو اظهار کرد: دشمن در جامعه این‌گونه القا می‌کند که فرهنگ را نمی‌توان مدیریت کرد اما خودش باقدرت نرمی که دارد فرهنگ را مدیریت می‌کند و علایق و سلایق جوانان را به سمت ارزش‌های آمریکا و کشورهای استعماری سوق می‌دهد که این همان جنگ نرم است.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران تصریح کرد: در فضای پیچیده داخلی و بین‌المللی موظفیم با تمام ابزارها و امکاناتی که داریم بتوانیم در راه ارتقای آگاهی‌های مردم که نتیجه آن ارتقای فرهنگی مردم است تلاش کنیم که تشکل‌های مردم‌نهاد و هیئت‌ها زمینه‌های خوبی برای ترویج معارف دینی و ارتقای آگاهی مردم هستند.

مدیرکل دفتر دبیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی ضمن اشاره به مردم به‌عنوان بازوی اجرایی و همچنین دستگاه‌های دولتی افزود: در بخش دوم موازی‌کاری‌ها و همچنین خلأهایی وجود دارد درصورتی‌که باید دستگاه‌ها را ساماندهی و وظایف آنها را مدیریت کرد.

این چهره ضمن اشاره به اولویت‌های فرهنگی در نظام‌نامه فرهنگی گفت: 18 اولویت در این عرصه وجود دارد که باید برای تک‌تک این اولویت‌ها مصوبه‌ای ایجاد شود.
عدم توجه به اسناد بالادستی موجب گره فرهنگی می‌شود

محمدی در ادامه عدم توجه به اسناد بالادستی را یکی از مهم‌ترین دلایل عدم اجرای اقدامات فرهنگی و مصوبات دانست و گفت: دستگاه‌های مربوط باید به اسناد و وظایف خود به‌طورجدی عمل کنند.

وی با بیان اینکه در جهان بی‌مرز مردم احساس کسی بودن را دارند افزود: این احساس موجب می‌شود مردم قدرت انتخاب خود ویرانگری پیدا کنند و باید با راهبری حوزه فرهنگی، آگاهی‌بخشی، مبارزه با دشمنان، در معرض گذاری خیر و صلاح برای مردم به مقابله با آسیب‌ها پرداخت.

مدیرکل دفتر دبیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی ضمن تاکید بر ضرورت وجود آمایش فرهنگی ملی استانی به‌منظور مأموریت گرایی، ساماندهی نهادهای فرهنگی، بازمهندسی الگوی مدیریتی و بازنگری در اولویت‌های فرهنگی و اجتماعی برای حل معضلات فرهنگی ادامه داد: در جامعه ما در کنار مردم متدین، جمعیت زیادی هستند که به ارزش‌های الهی و دینی بی‌توجه شوند و باید با استفاده از ظرفیت‌های مختلف فرهنگی از این آسیب‌ها پیشگیری کرد.

منبع: پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت‌وگو

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7