کد خبر: 17863| تاریخ انتشار: یـک شنبه ، ۱۰ مرداد سال ۱۴۰۰ | ساعت ۱۲:۳۷:۰ | تعداد بازدید: ۱۱۵۵

رئیس جمهور با بیان اینکه هر آنچه از سال های گذشته تا امروز با مردم صحبت کردیم و اعلام کردیم چیزی برخلاف واقعیت نبود، گفت: آنچه واقعیت بود به مردم گفتیم البته بخشی از واقعیت را به مردم نگفتیم و از نظر من نمی‌شد آنها را بگوییم به دلیل اینکه آنها را مفید نمی‌دانستم و می ترسیدم یک هدف بسیار بلندی که همه باید دنبال کنیم و آن وحدت ملی است، صدمه ببیند.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز یکشنبه در آخرین جلسه هیات وزیران در دولت دوازدهم، تاکید کرد: خیلی از مسایل را به جان خریدیم و خیلی از اشکالات را پاسخ ندادیم برای اینکه انسجام ملی و وحدت ملی در کشور حفظ شود.
دکتر روحانی با بیان اینکه مردم به خوبی آگاهی دارند که شرایط این دولت در 4 سال اول با 4 سال دوم یکسان نبود، گفت: در 4 سال اول از از لحاظ داخلی، بین‌المللی، سرمایه اجتماعی، امید مردم به آینده شرایط بهتری داشتیم ولی در 4 سال دوم شرایط کمی متفاوت بود.
 رئیس جمهور افزود: در 4 سال اول در دوران تعامل با جهان بودیم و به خودمان کاملاً اطمینان داشتیم که حریف قدرت‌های بزرگ در مذاکره هستیم و ‌یک در میلیون هم تردید نداشتم که در مذاکره با جهان شکست نمی‌خوریم و شکست نخوردیم  و دیدید که با دیپلماتها و حقوقدان های توانمند در مقاطع حساس به پیروزی رسیدیم و آثار این پیروزی ها را شاهد بودید.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه اگر جنگ تحمیلی اقتصادی نبود روند موفقیت ها را ادامه می دادیم، گفت: در شرایط سخت تحریم و جنگ اقتصادی واردات 2 هزار و 500  نوع کالا از جمله خودرو را ممنوع کردیم و نتیجه این ممنوعیت واردات، گرانی این کالاها بود.
رئیس جمهور با بیان اینکه نمی گوئیم کار ما بی‌نقص و بی‌عیب بوده و حتماً نقص و عیب داشتیم، معصوم نبودیم و معصوم نیستیم، گفت: تلاش‌ما این بوده که نقص و عیب ما کمتر باشد، اما اگر عیب و نقصی داشتیم از مردم عذرخواهی می‌کنیم و از آنها طلب عفو و رحمت می‌کنیم.
دکتر روحانی با بیان اینکه پیروزی یا شکست به گفتن و حرف نیست، تصریح کرد: پیروزی و شکست از روی علائم و نتایجی که دارد قابل تشخیص است. کاهش تورم، افزایش رشد اقتصادی، اشتغال، سرمایه‌گذاری و کاهش تورم پس از 23 تیر سال 94 گواه آن بود که در مذاکرات با قدرت‌های بزرگ به پیروزی رسیدیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه اگر کسی تفاوت زمان صلح و جنگ را تشخیص ندهد، باید خیلی غصه بخوریم، اظهار داشت: از بهار سال 97 یک جنگ اقتصادی تمام عیار را به ما تحمیل کردند که اگر این دوران جنگ تحمیلی نبود و همان روند قبل را ادامه می‌دادیم وضعیت بسیار بهتر از الان بود.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه ممنوعیت صادرات نفت و مسدود شدن تعاملات بانکی به معنای گران شدن اقلام وارداتی و کاهش درآمدهای ارزی است، تصریح کرد: طبیعی است که در چنین وضعیتی مردم تحت فشار قرار می‌گیرند. در این وضعیت ناچار بودیم تامین مواد اولیه کارخانجات و کالاهای اساسی را در اولویت قرار دهیم اما قطعا در شرایط جنگی تحقق اهداف طراحی شده برای زمان صلح مقدور نیست.
رئیس جمهور با بیان اینکه باید شرایط جنگ را با اقتضائات جنگ سنجید، خاطرنشان کرد: باید توجه داشته باشیم که دولت در زمان جنگ اقتصادی، سیاست جیره‌بندی و نظام توزیع کوپنی را که سیاستی رایج در زمان جنگ است، اجرا نکرد و کشور در سه سال و نیم جنگ اقتصادی بر اساس سیاست وفور کالا که مورد تاکید بنده بود، اداره شد.
دکتر روحانی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: باور بنده این بود که جنس باید در بازار به وفور وجود داشته باشد، قیمت‌ آن البته دست دولت نیست ولی تا جایی که می‌توانیم باید کنترل کنیم. برای واردات کالاهای اساسی ارز 4200 تومانی اختصاص دادیم اما قیمت کالا فقط بر مبنای قیمت ارز تعیین نمی‌شود و هزینه‌های حمل و نقل و مسایل دیگر مثل تورم نیز تعیین کننده است.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه با وجود یک جنگ اقتصادی تمام عیار سیاست توسعه کشور را رها نکردیم، اضافه کرد: کشوری که وارد جنگ می‌شود، قاعدتا مسیر توسعه را رها می‌کند و مشغول مدیریت امور روزمره زندگی مردم می‌شود، اما دولت دوازدهم در همین شرایط جنگ تحمیلی فقط 3.5 میلیارد دلار برای پالایشگاه بیدبلند سرمایه‌گذاری کرد.
دکتر روحانی با تشریح برخی از دیگر اقدامات و طرح‌های زیربنایی دولت از جمله سدسازی، آب‌رسانی، ساخت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب و امثال آن اظهار داشت: جمعیت روستایی بهره‌مند از آب شرب سالم و پایدار در این دولت از زیر یک میلیون نفر به بیش از 10 میلیون نفر رسیده و گازرسانی به روستاها از 14 هزار روستا به بیش از 33 هزار روستا افزایش یافت.
رئیس جمهور با بیان اینکه امروز در زمینه تولید بنزین نه تنها خودکفا هستیم بلکه صادرات نیز داریم، تصریح کرد: اگر هر چیزی را انکار کنند، افتتاح‌های پنج‌شنبه‌ها قابل انکار نیست و امروز هشتاد و هشتمین افتتاح از سری افتتاح‌های پنج‌شنبه‌ها را انجام خواهیم داد.
دکتر روحانی خاطرنشان کرد: البته دولت برنامه‌های توسعه‌ای بزرگی نیز داشت که محدودیت‌های ایجاد شده در نتیجه اعمال تحریم‌ها مانع از تحقق آنها شد. ورود قطارهای سریع‌السیر به کشور، نوسازی ناوگان حمل و نقل و مدرن‌سازی تجهیزات دفاعی از جمله برنامه‌هایی بود که دولت به دلیل ایجاد محدودیت‌های مالی به دلیل تحریم نتوانست آنها را محقق کند.
رئیس جمهور ادامه داد: از سوی دیگر تعداد قابل توجهی از طرح‌های عظیم را در دست احداث داریم که به مراحل پایانی خود رسیده و برای هفته‌ها و ماه‌های آینده قابل بهره‌برداری هستند. طرح احیای دریاچه ارومیه و بیمارستان عظیم 1000 تختخوابی در تهران از جمله این طرح‌ها هستند. همچنین طرح‌های مهمی داریم که فاز اول آنها به بهره‌برداری رسیده که خط لوله نفت گوره جاسک به عنوان یکی از آرزوهای تاریخی ایران برای صادرات نفت از دریای عمان از جمله آنهاست.
دکتر روحانی افزود: در هشت سال گذشته همچنین طرح های عظیم تحول در نظام سلامت و گسترش دسترسی به اینترنت پرسرعت در کشور اجرایی شد  که اگر گسترش پهن باند در کشور اتفاق نیفتاده بود، معلوم نبود امروز با شیوع کرونا چگونه می‌خواستیم مقابله کنیم.
رئیس جمهور به اقدامات بزرگ انجام شده در عرصه صنایع پتروشیمی، انتقال آب به فلات مرکزی، گسترش خطوط ریلی و افتتاح 757 کیلومتر ریل در یک روز که در تاریخ کشور بی‌سابقه است و نظایر آن اشاره کرد و گفت: درست است که مردم در سختی معیشت بودند، اما توامان با تلاش برای تسهیل زندگی مردم طرح‌های توسعه‌ای کشور را نیز ادامه دادیم.
دکتر روحانی درخصوص مذاکرات برجام و تلاش ها برای رفع تحریم ها نیز، تصریح کرد: تحریم‌ها را نیز می‌توانستیم در همان چارچوبی که مقام معظم رهبری تعیین کردند برطرف کنیم، اما جای دیگر گرفتار شدیم که الان جای بحث آن نیست.
رئیس جمهور در بخش پایانی سخنان خود از وزرا و معاونین رئیس جمهور که در 8 سال گذشته روزهای سختی را پشت سر گذاشتند تشکر و قدردانی کرد و گفت: در ایام شیوع کرونا روزهای سختی بر مدافعین سلامت گذشت. می‌دانم این افتخار که امروز بتوانیم صدها هزار نفر را در روز واکسینه کنیم چقدر سخت به دست آمده است.
دکتر روحانی اظهار داشت: اگر کسی می‌خواهد درباره دولت قضاوت کند باید تحریم، کرونا و خشکسالی را با هم ببیند و بعد قضاوت کند. همچنین از وزارت اطلاعات، وزارت کشور و وزارت دفاع که در این شرایط سخت امنیت مطلوبی در کشور ایجاد کردند تشکر می‌کنم.
رئیس جمهور از وزارت کشاورزی که تولید محصولات کشاروزی و گسترش آبیاری مکانیزه را سرلوحه اقدامات خود قرار داد نیز تشکر کرد و گفت: البته تشکر اصلی را باید از ملت ایران داشته باشیم که همه این پیروزی‌ها در سایه همراهی و مقاومت این مردم بزرگ و رهنمودهای مقام معظم رهبری به دست آمده است. ملت ایران دو پیروزی بزرگ را یکی در تعامل سازنده و دیگری در مقاومت در برابر جنگ اقتصای به دست آوردند.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7