کد خبر: 15161| تاریخ انتشار: شــنـبـه ، ۱۷ آبان سال ۱۳۹۹ | ساعت ۱۳:۴۴:۰ | تعداد بازدید: ۲۰۴۹

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: کمک‌های مردمی در دوران شیوع کرونا متأثر از روحیه جهادی است که باید این کمک‌ها را ادامه بدهیم و روحیه تعاون و مواسات را بیش از پیش نهادینه کنیم.
«سیدمحمدرضا موالی‌زاده» دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور پیرامون فرهنگ عمومی جهادی، اظهار داشت: یکی از محور‌های عمده‌ای که در فرهنگ غنی اسلامی ـ ایرانی وجود دارد، محور تعاون، احسان، همیاری و مواسات است؛ ما این فرهنگ را از قدیم‌الایام طی مقاطع مختلف در جامعه خودمان دیده‌ایم.

وی ادامه داد: در دوران مبارزات انقلاب اسلامی و شرایط خاص آن دوران، مردم به کمک افرادی که به لحاظ جسمی و مالی مشکل داشتند، می‌رفتند و شاهد بودیم در آن دوران که کشور با مسئله اعتصاب کارکنان شرکت نفت مواجه بود، جوان‌ها برای رساندن نفت به نیازمندان اقدامات خوبی انجام دادند.

موالی‌زاده یادآور شد: در دوران دفاع مقدس نیز زیباترین صحنه‌ها را شاهد بودیم و مردم از اقصی نقاط کشور به جبهه‌ها کمک می‌کردند؛ ضمن اینکه هر گاه در کشور حوادثی مثل سیل و زلزله رخ می‌داد، ما همیاری را از سوی مردم شاهد بودیم. در زلزله‌های بم، رودبار و سرپل ذهاب دیدیم که مردم به یاری یکدیگر شتافتند. در تمام این حوادث این کمک‌ها متأثر از فرهنگ عمومی جهادی بوده است.

وی بیان داشت: در دوران شیوع بیماری کرونا که از اسفند ماه سال گذشته کشورمان درگیر آن شده است، دیده‌ایم که مردم به یاری هم شتافتند؛ خوشبختانه با تشکیل گروه‌های جهادی، کمک‌های مردمی ساماندهی شد و در مقاطع مختلف سازمان بسیج سازندگی و دستگاه‌های دیگر از جمله ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره)، کمیته امداد امام خمینی (ره)، بنیاد مستضعفان، وزارت بهداشت و روحانیون به صحنه آمدند.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور خاطرنشان کرد: در شرایط سخت شیوع بیماری کرونا، روحانیون طی یک حرکت جهادی، اقدامات شایسته‌ای داشتند که از جمله می‌توان به آیین غسل، کفن و دفن جانباختگان این بیماری اشاره کرد. ضمن اینکه روحانیون از آن برهه تاکنون در بیمارستان‌ها حضور یافته و به نیاز‌های معنوی و حتی خدماتی بیماران رسیدگی می‌کنند.

وی افزود: گروه‌های جهادی و بسیجیان با تشکیل هسته‌ها در مساجد و حسینیه‌ها با یاری مردم و به ویژه ائمه جماعات نقش مهمی را در جهت تأمین اقلام بهداشتی و معیشتی ایفا کردند که این کمک‌های مؤمنانه در چند مقطع اوج گرفت ضمن اینکه به صورت پیوسته هم ادامه داشت؛ درواقع کمک‌های مؤمنانه در ماه مبارک رمضان و ماه محرم حکایت از وجود روحیه جهادی، ایثارگرانه و معنوی ذیل فرهنگ غنی اسلامی – ایرانی بوده که این حرکت مورد توجه رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار گرفته است.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور درخصوص نقش گروه‌های جهادی در حل مشکلات کشور، بیان کرد: بنده در زلزله سرپل ذهاب و همچنین سیل استان خوزستان در منطقه حضور داشتم و از نزدیک شاهد کمک گروه‌های جهادی بودم که نیرو‌های نظامی اعم از سپاه و بسیج و ارتش اتفافات خوبی را رقم زدند که می‌توان به ایجاد زیرساخت‌ها و ساخت مسکن برای سیل‌زدگان و زلزله‌زدگان اشاره کرد.

وی افزود: علاوه بر نقش‌آفرینی گروه‌های جهادی در شرایط سخت، این عزیزان در بحث سازندگی، ترمیم جاده‌ها، ساخت مراکز بهداشتی و درمانی، ساخت مدرسه، مرمت و نوسازی منازل مردم، آبرسانی و برق‌رسانی مناطق محروم کار‌های مهمی انجام داده‌اند.

موالی‌زاده خاطرنشان کرد: تهیه و توزیع ارزاق، اقلام بهداشتی، ماسک، الکل و مواد ضدعفونی کننده در منازل، مساجد و حسینیه‌ها، همراهی صاحبان ملک با مستأجران از دیگر حرکت‌های جهادی بوده که متأثر از همان روحیه جهادی است؛ باید این کمک‌ها را ادامه بدهیم و روحیه تعاون و مواسات را بیش از پیش نهادینه کنیم.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7