کد خبر: 14870| تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، ۲۱ مهر سال ۱۳۹۹ | ساعت ۱۸:۳۹:۰ | تعداد بازدید: ۲۳۲۵

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از نهج البلاغه به عنوان میراث گرانقدر آسمانی یاد کرد که در اختیار بشر قرار گرفته است.
 دکتر سید عباس صالحی روز دوشنبه در مراسم آغاز رسمی طرح ملی کاشان پایتخت نهج البلاغه ایران، گفت: یکی از راههای شناخت نهج البلاغه آشنایی با پدید آورنده و خالق این کتاب است و هرقدر به وجود امیر مومنان علی (ع) نزدیک شویم حقیقت این اثر بیشتر آشکار می شود.
وی افزود: باز شکافی و شناخت شخصیت حضرت علی(ع) کار دشواری است و در فضای انسانی و ارزشهای وجودی آن حضرت کتابهای بسیاری نوشته شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از سخنرانی امام موسی صدر در سال ۵۰ در کاشان یاد کرد که چگونه به امیرمومنان نگاه می‌کند و سخاوت آن حضرت را با نحوه برخورد با عقیل در حفظ بیت المال مقایسه می کند.
 وی افزود برای نهج البلاغه به عنوان میراث بزرگ بشری به قول شهید مطهری باید بگوئیم که نهج البلاغه جهان اسلام را فتح می‌کند
صالحی ادامه داد: ما باید میراث بان این میراث بزرگی باشیم که امیرمومنان برای ما گذاشته و طرح پایتخت نهج البلاغه با نگاه احیای این کتاب شریف شکل گرفته است. شهرستان کاشان در سابقه تاریخی خود خدمت های بزرگی را به علم و دین و ادب داشته است.
وی افزود: سید فضل الله راوندی قبل از قطب راوندی در اواخر قرن پنجم و اوایل قرن ششم دو کار مهم در ارتباط با نهج البلاغه انجام داد که یکی نسخه ای است که از روی نسخه سید رضی در نجف نوشته و به عنوان یکی از نسخه های مادر محسوب می شود و دیگری شرح لغات نهج البلاغه است که جریان نهج البلاغه را یک سال بعد از سید رضی ترویج می دهد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: ترجمه و شرح مرحوم ملا فتح الله کاشانی اولین ترجمه و شرحی است که به زبان فارسی نوشته شده و تنها ترجمه و شرح نهج البلاغه است که در اختیار ایرانیان قرار گرفت.
وی خواستار ترویج انس لفظی نهج البلاغه و انس با مفاهیم این کتاب شریف شد و اظهار امیدواری کرد تا سبک زندگی علوی و انس رفتاری با نهج البلاغه در جامعه بیش از گذشته شکل بگیرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، افزود: با استفاده از قالب های علمی، آموزشی، فرهنگی، ادبی، هنری و رسانه ای می توان به گسترش معارف علوی در کشور و در سطح جهان کمک کرد و این طرح نقطه عطفی برای شهرستان کاشان در راستای گسترش معارف علوی در ایران و جهان است.
در این مراسم تفاهم نامه ای با هدف حمایت از برگزاری طرح ملی نهج البلاغه میان استانداری اصفهان و معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امضاء شد.
در این برنامه حجت الاسلام رمضانعلی معتمدی مدیر کل فرهنگ و ارشاد استان اصفهان، عباس رضایی استاندار اصفهان، حجت الاسلام عباسعلی سلیمانی نماینده ولی فقیه و امام جمعه کاشان و عبدالهادی فقیه زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سخنرانی کردند.
معرفی شهر کاشان به عنوان پایتخت نهج البلاغه ایران در یک نگاه
به گزارش ایرنا، دو ماه پیش معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از معرفی شهر کاشان به عنوان پایتخت نهج البلاغه ایران خبر داد و گفت: امیدواریم با معرفی کاشان به عنوان نخستین پایتخت نهج البلاغه ایران، تحولات مثبت و فعالیت های مهمی درحوزه فرهنگ دینی آغاز شود.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: کاشان برخوردار از سابقه علمی و فرهنگی بسیار مهم و چشمگیر است؛ به گونه ای که قطب‌الدین راوندی نخستین شارح جامعه نهج البلاغه در جهان اسلام از این شهر بوده است و از طرف دیگر کاشان یکی از مهمترین و اثرگذارترین موسسات فرهنگی قرآن و عترت در حوزه نهج البلاغه است که یکی از آنها موسسه امیرالمومنین (ع) است و سالانه تعداد قابل توجهی از حافظان نهج البلاغه در این موسسات تربیت می شوند.
فقهی‌زاده ۱۶ مرداد سال گذشته در کاشان گفته بود پیشنهاد شده کاشان با توجه به ظرفیت‌هایش به عنوان پایتخت نهج البلاغه در کشور نامگذاری شود تا در عمل قطب فعالیت‌های علمی و تخصصی با محور نهج‌البلاغه قرار گیرد.
وی با ابراز امیدواری نسبت به اجرای این طرح از سال ۹۹ با همکاری استانداری اصفهان و فرمانداری ویژه کاشان افزود: چنان‌ که پیش‌تر این خطه شهر گل و گلاب شناخته شده، تلاش داریم در کنار این ظرفیت به نجوای نهج‌البلاغه هم مزین شود.
بیش از ۲۰ مدرسه قرآنی با برگزاری جلسه‌های تفسیر و تلاوت کلام الله مجید در کنار ۱۴ حوزه فعال با بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ طلبه برادر و هزار و ۵۰۰ طلبه خواهر در منطقه کاشان فعال است.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7