کد خبر: 11324| تاریخ انتشار: سـه شنبه ، ۳۰ اردیبهشت سال ۱۳۹۹ | ساعت ۱۷:۳۷:۰ | تعداد بازدید: ۲۹۲۲

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: در دوران شیوع کرونا و قرنطینه خانگی به دنبال فرآیند دیجیتال سازی، تعداد 100 میلیون برگ سند، 150 هزار جلد کتاب، 23 هزار جلد کتاب کودک، 37 هزار جلد کتاب خطی و نسخه های قدیمی و 110 هزار جلد پایان نامه دانشجویی در سایت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران بارگذاری شد.
دکتر اشرف بروجردی – رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با میزان اسماعیل(Maizan Ismail ) رییس کتابخانه ملی مالزی از طریق ویدئو کنفرانس (دورسخنی) گفت و گو کرد.
در این گفت و گو درخصوص موضوعات مختلفی از جمله تاثیر شیوع ویروس کرونا بر روند فعالیت کتابخانه‌ها، اقدامات صورت گرفته در کتابخانه ها برای مدیریت بحران حاضر، کتابخانه ها تبادل نظر شد.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، با بیان اینکه طی این مدت تقریباً همه فعالیت های کتابخانه ملی ایران به صورت دیجیتال به اعضا و سایر افراد ارائه می شد، تصریح کرد: در دوران شیوع کرونا و قرنطینه خانگی به دنبال فرآیند دیجیتال سازی، تعداد 100 میلیون برگ سند، 150 هزار جلد کتاب، 23 هزار جلد کتاب کودک، 37 هزار جلد کتاب خطی و نسخه های قدیمی و 110 هزار جلد پایان نامه دانشجویی در سایت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران بارگذاری شد.
وی با تاکید بر ضرورت توجه به مهیا ساختن فضای بحث های علمی، ادامه داد: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران موضوع کرونا را به عنوان یک بحث فراگیر مورد توجه قرار داده است بر همین اساس جلسات متعددی با حضور دانشمندان و صاحبنظران در عرصه های مختلف البته به صورت ویدئو کنفرانس(دور سخنی) پیش بینی شده که در طی هر هفته برگزار می شود.
**ضرورت مستندسازی اطلاعات کرونا برای آیندگان
وی به تغییر و تحولات پیش آمده در اقتصاد کشور به دنبال شیوع ویروس کووید 19 و تغییر سبک زندگی مردم اشاره کرد و افزود: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران همه موارد مذکور را درنظر می گیرد تا از خلال بحث های مطرح شده موارد را مستندسازی کرده و به صورت سند نگهداری کند.
بروجردی در همین رابطه به تشکیل کمیته کرونا در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اشاره و تصریح کرد: اطلاعات دریافتی و تولیدی این کمیته در نهایت به صورت اسناد برای آیندگان نگهداری می شود.
** دیجیتال سازی تعداد 13 میلیون برگ سند در کتابخانه ملی مالزی
در ادامه میزان اسماعیل ضمن با اشاره به تعطیلی کتابخانه ملی مالزی به دلیل شیوع ویروس کرونا گفت: بر اساس پیش بینی های انجام شده قرار است کتابخانه ملی مالزی از نهم ماه ژوئن(سه شنبه 20خرداد) فعالیت خود را از سر بگیرد.
وی با استقبال از تبادل تجربه و اطلاعات بین کتابخانه ملی ایران و مالزی،‌ گفت: اقدامات کتابخانه ملی ایران در دوران شیوع ویروس کرونا در راستای دیجیتال سازی بخش قابل توجهی از منابع و کتاب های موجود و نیز دسترس قرار دادن آنها قابل توجه بوده و باتوجه به تجربیات ایران می توان گفت تبادل اطلاعات می تواند بسیار موفید واقع شود.
رییس کتابخانه ملی مالزی با اشاره به دیجیتال سازی تعداد 13 میلیون برگ سند تحت عنوان یک هزار عنوان در کتابخانه ملی این کشور، ادامه داد: کتابخانه ملی مالزی حدود 2 میلیون عضو دارد که در شرایط کرونا طی سه ماه گذشته 300 هزار عضو آن به صورت آنلاین(برخط) با کتابخانه ملی در تعامل بودند.
وی بهره گیری از تکنولوژی را در شرایط حاضر برای پیشگیری از گسترش کرونا بسیار موثر دانست و گفت: امروزه بهترین روش پیشگیری در کتابخانه ها جدا کردن کتاب های امانتی برای مدت زمان 24 تا 72 ساعت از سایر کتاب ها است.

منبع:روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران

لطفا کد زیر را وارد نمایید

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7