رئیس سابق فرهنگستان علوم در پیام خود که به مناسبت روز جهانی فلسفه نوشت گفت: زبان فلسفه زبان درد است و نشان از جای دیگر و ورای زندگی هرروزی و عادی دارد.
استاد دانشگاه تهران گفت: یک اقتصاددان و بهطور کلی هر فرد اگر فلسفه ذهن و فلسفه علم را نداند به هیچ جایگاهی نمیرسد، همانطور که در ۸۰ سالی که از تاریخ اقتصاد ایران میگذرد تاکنون یک تئوریسازی و تئوریپردازی نداشتیم.
حجتالاسلام والمسلمین حمید پارسانیا با اشاره به دیدگاه آیتالله مصباح در باب دینی شدن علم بیان کرد: براساس دیدگاه ایشان وقتی فلسفه دینی میشود، بقیه علوم هم دینی میشوند.
حجت الاسلام و المسلمین واعظی گفت: ما در حوزه حکمت عملی و فلسفه های مناسبات اجتماعی نیازمند فلسفیدن و تولید دانش فلسفی هستیم نه خوشه چینی.
رئیس فرهنگستان علوم با اشاره به تاریخ فلسفه در ایران گفت: ما هزار سال فلسفه داشتهایم، این فلسفه هرچه بوده و هر حاصلی داشته، در جهان ایرانیاسلامی رهآموزی کرده و اکنون باید از آن، برای رهآموزی در تفکر استمداد کرد.
علامه طباطبایی بخش وسیعی از علوم اش معیاربود/ فلسفه رییس علوم است
رضا داوری اردکانی با اشاره به اینکه فلسفه مقام آزادی است تصریح کرد: درست است که همه ما در فلسفه نظر خاص داریم و به فلسفهها یکسان نگاه نمیکنیم و هر کدام باید بتوانیم با آزادی، فلسفهای را که به آن بستگی داریم بیاموزیم اما نمیتوانیم و حق نداریم که مثلاً بگوییم چه فلسفهای تدریس شود و کدام فلسفه در برنامه قرار نگیرد.
دکتر مهدی گلشنی، استاد بازنشسته دانشگاه صنعتی شریف گفت: علوم بدون جهانبینی دینی مشکلی حل نمیکند.
معتقدم دانشگاه آزاد اسلامی با نگاه متحولانهای که دارد و همچنین وجود دغدغه تحول و تعالی فرآیند آموزشی ازجمله علومانسانی در میان مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی باعث شده تا نهتنها فلسفه علومانسانی و علوم اجتماعی موردتوجه قرار بگیرد، بلکه ما را کمی جلوتر از نهادهای متولی در حوزه علومانسانی قرار داده و به نتیجهبخشی میرساند.
دکتر مهدی گلشنی معتقد است که برای اصلاح تفکر حاکم بر دانشکدههای پزشکی و علوم پایه، باید آموزش فلسفه به صورت الزامی در برنامههای این دانشکدهها وارد شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: شهید فخری زاده معتقد بودند از حکمت اسلامی در راستای توسعۀ علم و فناوری و نوآوری برای ایجاد سبک زندگی اسلامی و تمدن ایرانی- اسلامی نوین برآئیم.
رئیس فرهنگستان علوم گفت: فلسفه نه بحث از امور انتزاعی بیهوده است و نه سیاست و ایدئولوژی و حزب و برای جانبداری از این قول و آن رأی و سیاست و شخص هم به وجود نیامده است.
تهران، خیابان طالقانی، شماره 436
کدپستی: 1591814313(+9821) 66976601 - 7
info@sccr.ir www.sccr.ir