معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: طبق ماده ۱۳ قانون جهش تولید دانشبنیان اگر دانشگاهها و پژوهشگاهها با بخش دولتی یا خصوصی قراردا تحقیق و توسعه منعقد کنند؛ میتواند به عنوان مشوق مالیاتی برای آن شرکت محاسبه شود.
معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر لزوم بهرهمندی از فضای بینالمللی برای توسعه دیپلماسی علمی و فناوری تأکید کرد.
معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: صندوق عالی عتف، حلقه مفقودهای در نظام نوآوری کشور است که با ایجاد آن این زنجیره تکمیل میشود. وجوه این صندوق از راههای مختلف قابل تامین است که بخشی از آن در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ دیده شده و برای افزایش آن در قانون ۱۴۰۳ در حال رایزنی هستیم.
معاون پژوهشی وزرات علوم، تحقیقات و فناوری گفت: مرجعیت علمی بدون حمایت مالی محقق نمیشود و باید برای اجرای قوانین برنامه ششم توسعه مبنی بر تخصیص چهار درصد از تولید ناخالص داخلی به بخش تحقیقات تلاش کرد.
معاون پژوهشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری استفاده از توان علمی دانشجویان پسا دکترا برای حل مشکلات جامعه را مورد تاکید قرار داد و گفت: در شورای عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کل کشور دوره پسا دکترای ملی تصویب و با تامین منابع در سال آینده چند هزار نفر دانشجوی پسا دکترا جذب خواهند شد.
معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: بر اساس روشهای علمی استخراج داده و بر اساس اطلاعات پایگاه شاخصهای اساسی علم (ESI)، ۸۴۱ پژوهشگر از کشور ایران در زمره پژوهشگران پراستناد یک درصد برتر دنیا قرار دارند.
معاون پژوهشی وزارت علوم با بیان اینکه دانشجویان دوره های پسادکتری بهترین و کارآمدترین افراد برای انجام تحقیقات در دانشگاه ها هستند گفت: با حمایت شورای عالی عتف، سال ۱۴۰۱ سال اوج گیری ایجاد دوره های پسادکتری در دانشگاهها خواهد بود.
معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به ضرورت توجه به چالشهای استانی، منطقهای و ملی در هدفمند نمودن مأموریتهای محوله دانشگاهها و پژوهشگاهها اظهار داشت: تمرکز بر چالشهای هر استان اعم از مشکلات و یا فرصتها، در اولویت کاری دانشگاههای همان استان باشد.
معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: پایاننامهها و رسالهها بخش مهمی از توان پژوهشی کشور محسوب میشوند و میتوانند تاثیر زیادی در بهبود وضعیت اقتصادی و صنعتی کشور داشته باشند. بر این اساس و با توجه به ضرورت نقش آفرینی مؤثر دانشگاهها و مراکز علمی کشور در حل مسائل جامعه و رفع مشکلات کشور، لازم است حمایت و پشتیبانی مناسبی از اینگونه پژوهشهای تقاضامحور صورت پذیرد.
معاون پژوهشی وزارت علوم با اشاره به اینکه نظام و صلاحیت حرفهای در گذشته توسط دولت تصویب و ابلاغ شده بود؛ گفت: اخیراً در وزارت علوم شیوه نامه ایجاد شورای مهارتافزایی و صلاحیت حرفهای دانشجویان و دانش آموختگان مصوب و مجوز آن صادر شده است و به زودی با فعالیت این شورا گامهای موثرتری برای اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی برداشته میشود.
معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در جلسهای که با مجمع پژوهشگاههای ملی کشور برگزار شد، لزوم توجه و برنامهریزی پژوهشگاهها برای برنامه هفتم توسعه کشور و همچنین بازنگری در آئیننامه ارتقا پژوهشگاهها را متناسب با مأموریتهای آنان مورد تأکید قرار داد.
معاون پژوهشی وزارت علوم از ارائه ۲۱ محصول نوپدید در بیست و دومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فنبازار خبر داد.
تهران، خیابان طالقانی، شماره 436
کدپستی: 1591814313(+9821) 66976601 - 7
info@sccr.ir www.sccr.ir