جلسه 125 ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، روز سه شنبه 26 آذرماه 1398 به ریاست دکتر سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر منصور کبگانیان قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در حاشیه این جلسه و در جمع خبرنگاران با اشاره به مباحث مختلف مطرح شده در جلسه گفت: توسعه زیست فناوری یکی از اولویتهای جدی در نقشه جامع علمی کشور است.
دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور ادامه داد: توسعه زیست فناوری نقش بسیار مهمی در اقتصاد دانشبنیان و بازار جهانی دارد و صادراتی که ما در این زمینه داریم در حفظ سلامت مردم نقش مهمی دارد.
وی با بیان اینکه در این جلسه 3 محور مورد مطالبه جدی قرار گرفت، اظهار کرد: یکی از این محورها سند توسعه زیست فناوری است که در این راستا مقرر شد تا سند توسعه زیست فناوری کشور ظرف 2 ماه آینده در دبیرخانه ستاد نقشه جامع علمی کشور تهیه و به این ستاد ارائه شود.
دکتر کبگانیان با تأکید بر اینکه بیش از 2 سال کار کارشناسی روی این سند انجام شده بود، ادامه داد: از آنجایی که برای تهیه این سند نیاز به مشارکت دانشگاهیان داشتیم، مذاکرات با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری موجب کُند شدن روند تهیه این سند شد ولی درخواست ما از دانشگاهیان این است که پیشنهادات خود را درباره این سند ارائه دهند تا ظرف 2 ماه آینده مراحل تصویب و ابلاغ سند طی شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به آلودگی محیط زیست که امروزه بسیار مشهود است، اظهار کرد: سند محیط زیست چند بار به مرحله تصویب رسیده است، اما دستگاههای ذیربط به خصوص سازمان محیط زیست ایرادها و اشکالاتی نه چندان غیر قابل حل روی موضوع داشتند.
وی سند محیط زیست کشور را محور دوم جلسه ذکر کرد و گفت: با توجه به نیاز به روزرسانی ارقام و اقدامات این سند، مقرر شد ظرف 2 ماه آینده در ستاد نقشه جامع علمی کشور ارائه و مراحل تصویب و ابلاغ آن انجام شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر موضوع هوش مصنوعی به عنوان محور سوم جلسه گفت: اعضای جلسه با توجه به کلیدی بودن این حوزه و سرعت بالایی که پیشرانهای فناوریهای نو دارند، بر ضرورت تصویب سندی در این حوزه تأکید کردند.
دکتر کبگانیان گفت: برای این که جایگاه ملی و حمایتهای جدیتری در توسعه حوزه هوش مصنوعی ایجاد شود، مقرر شد سند توسعه هوش مصنوعی در کشور تدوین شود.
دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور با اشاره به دستور بعدی جلسه گفت: باتوجه به تصویب رسیدن 3 ماده از سند توسعه دانش بنیان استان بوشهر در جلسه قبل، اولویتهای بخشی این استان با اصلاحاتی به تصویب رسید.
وی با تأکید بر اینکه این استان دارای پتانسیلهای زیادی است، گفت: در حوزه صنایع دریایی توانمندیهایی چون تولید و تعمیر شناورها، صنایع فراساحلی، صنایع دستی و صنایع هستهای، حوزه نفت، گاز و پتروشیمی، مخازن نفتی، شیلات، صنعت آبزیپروری، گلخانه و نخیلات، از جمله پتانسیلهای استان بوشهر است که در این جلسه به تصویب رسید.
قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: گردشگری و تفریحات آبی، استحصال آب شیرین و فناوری هستهای از دیگر پتانسیلهای فناوری این استان است که به تصویب رسید.
دکتر کبگانیان در پایان گفت: مقرر شد مسئولین استان بوشهر این موارد را مورد بررسی قرار دهند تا در جلسه آتی ماده ۵ سند توسعه دانشبنیان این استان به تصویب برسد.