کد خبر: 7158| تاریخ انتشار: جـمـعــه ، ۲۴ آبان سال ۱۳۹۸ | ساعت ۱۱:۴۷:۰ | تعداد بازدید: ۲۴۹۰

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین اختتامیه نخستین جشنواره میراث مکتوب رضوی به بیان جدیدترین آمار مربوط به سرانه مطالعه در بین ایرانیان پرداخت و گفت: میزان سرانه مطالعه در کشور که با ۱۵ هزار و ۶۰۰ نمونه در کشور ایجاد شده، در هفته همان فضای یک ساعت و ۳۰ دقیقه و روزانه ۱۳ دقیقه از مجموعه کشوری است. این آمار تقریبا مشابه آمار سال ۹۴ در ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان است و هنوز مصرف کتاب و سرانه مطالعه به صورت میانگین تغییری نکرده است.
سیدعباس صالحی دقایقی قبل در آیین اختتامیه نخستین جشنواره میراث مکتوب رضوی که در خانه فرهنگ صدوقی برگزار شد با اشاره به اینکه یزد شهر دارالعباده، دارالعلم و دارالولایه است، اظهار داشت: این شهر، شهر شهید صدوقی است، شهیدی است که پیش‌قراوال مباحث علمی، فرهنگی، مذهبی و سیاسی یزد و کشور بوده است.
وی به هفته کتاب اشاره کرد و گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیمایش‌های علمی متعددی با عناوین مختلف دارد که یکی از این پیمایش‌ها در ارتباط با مصرف کالاهای فرهنگی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: موج سوم این پیمایش که هنوز منتشر نشده، حوزه‌های مختلف مصرف کالاهای فرهنگی در کشور را بررسی می‌کند و طبعا علامت‌هایی به فضاهای فرهنگ و هنر و کسانی که در این حوزه تمایل تولید و مصرف دارند می‌دهد.
صالحی خاطرنشان کرد: نکته نخست در این پیمایش این است که میزان سرانه مطالعه در این کشور که با ۱۵ هزار و ۶۰۰ نمونه در کشور ایجاد شده، در هفته همان فضای یک ساعت و ۳۰ دقیقه و روزانه ۱۳ دقیقه از مجموعه کشوری است.
وی افزود: این آمار تقریبا مشابه آمار سال ۹۴ در ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان است و هنوز مصرف کتاب و سرانه مطالعه به صورت میانگین تغییری نکرده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: البته این مطلب در عین حالی که آمار خوبی نیست اما یک نکته خوبی هم دارد و با وجودی که در چند سال گذشته روند استفاده از فضای مجازی به شدت افزایش یافته، در طول این سال‌ها رقم مطالعه حفاظت شده و رقم کمی هم پیشرفت داشته و این نشان دهنده این است که مجموعه تحرکاتی که اتفاق می‌افتد، حداقل در صیانت از رقم موثر بوده است.
صالحی یادآور شد: با این حال باید تلاش‌هایی صورت بگیرد که این رقم را ارتقا بدهیم ولی نباید تحرکات اتفاق افتاده را دست کم گرفت چرا که اگر وجود نداشت، در این چند سال فضای تحرک فضای مجازی می‌توانست میزان مطالعه را به شکل قابل توجهی تنزل بدهد.
وی با بیان اینکه نکته دیگر این است که جریان مطالعه کتاب‌های الکترونیک رو به رشد است، گفت: ۱۹ و دو دهم کل پاسخگویان در سوال‌های صورت گرفته اعلام کردند که کتاب الکترونیک می‌خوانند، در بین افرادی که اهل مطالعه بودند هم بیش از ۴۲ و ۴ دهم درصد اعلام کردند که این کتاب‌ها را می‌خوانند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ارتباط با اینکه مردم چه کتاب‌هایی می‌خوانند، تصریح کرد: در کل پاسخگویان رمان و داستان ۱۶ و نیم درصد و در جمعیت کتاب‌خوان، ۳۴ و چهار دهم درصد است و همچنان همان آمارهای پیشین در این دو بخش حفظ شده است.
صالحی در پایان گفت: عنوان دوم؛ کتاب‌های دینی است که با ۱۰ و یک دهم درصد در میان کل پاسخگویان و ۲۱ و شش دهم در میان جمعیت کتابخوان قرار دارد و پس از آن به عناوین دیگر از جمله کتاب‌های تخصصی و روانشناسی اشاره کرد.

منبع:مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7