کد خبر: 7131| تاریخ انتشار: چهارشنبه ، ۲۲ آبان سال ۱۳۹۸ | ساعت ۱۴:۳۹:۰ | تعداد بازدید: ۲۴۶۴

وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی به مناسبت آغاز بیست و هفتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران پیامی صادر کرد.
در پیام سیدعباس صالحی که از سوی نیکنام حسینی پور مدیرعامل موسسه خانه کتاب در یزد قرائت شد، آمده است:
«کتاب سرمایه ماندگار ملت ­ها، مبدأ خیزش­ ها و سند هویت­ بخش تمدن ­ها است. فروغ هر جامعه و تمدنی، از چراغی برمی­خیزد که از کتاب پرتو می­ گیرد. ملت ­های بزرگ جهش فرهنگی و علمی خود را با کتاب آغاز و با ثبت آن ادامه داده ­اند.
کتاب پایه و مادر فرهنگ محسوب می ­شود. حلقه ارتباط همه اجزای یک ملت به کتاب متصل است و بر مبنای ریشه فرهنگ ثمر می ­دهد. هیچ حوزه عمومی، دانشی و فرهنگی نیست که از کتاب ارتزاق نکند. پیشرفت ایران و ایرانی نیز همواره با کتاب بوده و از این رو اگر به خلق کتاب­ های جدید و تکریم پدیدآورندگان محتوا نیندیشیم، ایران را در گذشته تاریخی خود رها خواهيم کرد.
اکنون در دورانی زندگی می­ کنیم که انقلاب فضای مجازی، فضایی متفاوت نسبت به همه دوره ­های مختلف زندگی تاریخی، اندیشه ­ای و فرهنگی انسان رقم زده است؛ نخست آن که گرفتار مخاطره دانش کاذب فست­ فودی شده­ ایم، دیگر این که اندیشه­ های سست پایه و نوشته­ های غیر واقعی با سرعت در حال تکثیر است، به گونه ­ای که ممکن است در آینده­ ای نزدیک، با بحران کتاب­نخوانی مواجه شویم.
از این رو پویش ملّی کتاب­خوانی می­ تواند ما را در مقابل تهدیدهای پیش­رو مصون بدارد، به شرطی که همگان در این پویش ملّی حضور پیدا کنند. در پیمودن مسیر فرهنگ کتاب­خوانی، نخست باید خانواده را محور این حرکت قرار دهیم و درگام دوم، مدارس، حوزه­ های علمیه و دانشگاه ­ها اضلاع دیگر جامعه کتاب­خوان را شکل می ­دهند که به یاری آنان می­ توانیم شاهد جامعه کتاب­خوان و دانا باشیم.
هم­چنین کتابخانه­ ها و کتابفروشی­ های محلی که دریچه­ های تنفسی ـ فرهنگی شهر هستند در ساختن شهری اندیشه­ ور و فرهنگ­ مدار نقشی مؤثر دارند.
خوشبختانه فرهنگ کتابخوانی با همّت خیرخواهان و تأسیس کتابخانه­ ها به عنوان نهادهای فرهنگی ـ به ویژه در روستاها و شهرهای کمتر توسعه یافته ـ رو به گسترش است و امیدواریم گستره کتابخوانی تا دورافتاده ­ترین مناطق کشور وسعت یابد و پیشرفت فرهنگی را همگام با پیشرفت­ های اجتماعی و اقتصادی نهادینه کنیم.
خانواده، مدرسه، حوزه، دانشگاه، رسانه­ های گروهی، فرهیختگان و آفرینندگان آثار و نیز مجموعه­ های حاکمیتی از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، باید دست به دست هم دهند تا این پویش ملّی فراگیرتر و فضیلت کتابخوانی به یک ضرورت ملّی تبدیل شود.
فرهنگ و آیین این مرز و بوم با کتاب عجین است و پیامبر مهربانی ­ها حضرت ختمی مرتبت(ص) که در آستانه میلاد پرسعادتش قرار داریم، به اعجاز کتاب، قلب­ها را تسخیر، جان ­های جویای حقیقت را مجذوب و حال خوش زیستن انسانی و اخلاقی را به جوامع بشری ارزانی کرد.
چه نیکو است که با کتاب­خوانی، افزون بر این که حال و روزگار خود را خوش می­کنیم، جامعه و کشور را به سوی نشاط، شادمانی، پیشرفت و تعالی رهنمون سازیم».
 

منبع:مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7