به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر منصور کبگانیان دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در تشریح دستور و مصوبات این جلسه گفت: این جلسه به ادامه بحث و بررسی پیرامون "سند سیاستهای اشتغال دانشآموختگان" اختصاص داشت.
وی افزود: در ایتدای این جلسه و پیش از دستور گزارش سفر دبیر محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی و هیئت همراه به استان بوشهر ارائه شد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در این سفر که به بررسی نحوه اجرای اسناد توسعه اقتصاد دانش بنیان این استان اختصاص داشت؛ توضیحات مسئولان این استان در این زمینه ارائه شد.
دکتر کبگانیان گفت: اسناد ملی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی چون با نگاهی جامع تدوین و تصویب شدهاند برای اجرایی شدن در مناطق و استانهای مختلف باید بُرشهای استانی این اسناد هم تدوین شود.
وی افزود: 10 استان با هماهنگی شورای عتف مامور شدهاند به عنوان پایه و پایلوت اسناد مربوط به استان خود را تدوین کنند که استان بوشهر نخستین استانی بود که در این زمینه اقدام کرده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در این اسناد اقتصاد، صنعت، تولید، کشاورزی، آموزش و سایر مولفههای توسعه دانشبنیان استانهای مختلف کشور به صورت منطقهای و ملی مورد ارزیابی قرارگرفتهاند.
دکتر کبگانیان گفت: در سند مربوط به استان بوشهر مواردی مانند شیلات، انرژی، سواحل و ... به عنوان مزیتهای نسبی این استان مورد توجه قرار گرفته است.
وی افزود: البته باید توجه داشته باشیم که هر استان کشورمان با توجه به تنوع اقلیمی، طبیعی و ... دارای خصوصیات ویژه خود است و این موضوع باید در تدوین اسناد مربوط به آن استان مورد توجه قرار گیرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: اولین خاصیت این اسناد آن است که در جهت توسعه استان به عنوان سند پایه مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
دکتر کبگانیان گفت: دومین خاصیت این اسناد این است که با تغییر مسئولان استانی روند حرکت به سمت دانشبنیان شدن امور مختل نمیشود.
وی افزود: برای اجرایی شدن این اسناد هم ستاد استانی با مسئولیت استاندار و عضویت مسئولان نهادهای مربوطه تشکیل خواهد شد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: سیاستگذاری و نظارات راهبردی بر این روند هم بر عهده ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور است.
وی گفت: با توجه به این موضوع که برخی استانهای کشور کم برخوردار هستند سعی میشود در تدوین اسناد استانی این موضوع مورد توجه قرا رگیرد.
دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور افزود: موضوع و دستور اصلی جلسه 120 ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، بحث و بررسی پیرامون "سند سیاستهای اشتغال دانشآموختگان" بود که برخی موارد مطرح شده در جلسات گذشته با توجه به نظرات ارائه شده توسط وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری بازنویسی و ویرایش شدند.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: در جلسه امروز وظائف مربوط به وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی و وزارت امور اقتصادی و دارایی اختصاص داشت و مواردی در این زمینه به تصویب رسید.
دکتر کبگانیان گفت: ایجاد سامانه بازار کار و مشاغل، ایجاد سامانه تخصصهای لازم برای تصدی مشاغل، آگاهسازی فارغالتحصیلان در بازار کار، تدوین استاندارهای آموزشهای مهارتی و رفع محدودیتهای اشتغال در مشاغل مختلف از اهم وظائفی بود که برای وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی به تصویب رسید.