کد خبر: 27343| تاریخ انتشار: یـک شنبه ، ۲۱ اردیبهشت سال ۱۴۰۴ | ساعت ۱۰:۳۶:۰ | تعداد بازدید: ۶۷

نشست تخصصی «شهید رئیسی و توجه به ظرفیت دیپلماسی فرهنگی ایران در شبه قاره» با حضور اساتید و پژوهشگران دانشگاه امام حسین(ع) در مرکز علویون قم برگزار شد. در این نشست، دکتر محمد بهزاد با تمرکز بر سیاست «نگاه به شرق» به ظرفیت‌های مغفول دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در جغرافیای فرهنگی شبه قاره پرداخت.
به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، نشست تخصصی با عنوان «شهید رئیسی و توجه به ظرفیت دیپلماسی فرهنگی ایران در شبه قاره» به همت دانشگاه امام حسین(ع)، در مرکز علویون قم برگزار شد.
در این نشست علمی که با حضور اساتید این دانشگاه و جمعی از علاقه‌مندان به سیره و گفتمان شهید رئیسی برگزار گردید، دکتر محمد بهزاد، عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین(ع)، به ایراد سخنرانی پرداخت.

دکتر بهزاد با اشاره به اهمیت راهبردی «نگاه به شرق» در سیاست خارجی جمهوری اسلامی، شبه قاره هند را یکی از مهم‌ترین جغرافیاهای فرهنگی در پذیرش گفتمان انقلاب اسلامی دانست.

وی تأکید کرد: ملت‌ها و سرزمین‌هایی چون هند، پاکستان، افغانستان، کشمیر، بنگلادش، سریلانکا، آسیای میانه و قفقاز به دلیل قرابت‌های تاریخی، زبانی و عرفانی، مستعد بهره‌مندی از دیپلماسی فرهنگی ایران اسلامی هستند.

وی با استناد به پیشینه تاریخی و فرهنگی ایران در این مناطق، از نقش عرفا، سادات مهاجر و فرمانروایانی چون سلطان محمود غزنوی در اشاعه فرهنگ ایرانی اسلامی سخن گفت و یادآور شد که زبان فارسی در بسیاری از این کشورها تا امروز نیز زبان معرفتی و دینی محسوب می‌شود.

دکتر بهزاد همچنین به بازتاب‌های فرهنگی ایران در اندیشه متفکرانی چون جواهر لعل نهرو، اقبال لاهوری و تاگور پرداخت که ایران را مهد تمدن شرق و الگوی فرهنگی خود می‌دانستند.

در ادامه، وی به سیاست‌های فرهنگی شهید آیت‌الله رئیسی و دکتر شهید حسین امیرعبداللهیان اشاره کرد و تلاش‌های آنان در جهت فعال‌سازی دیپلماسی فرهنگی به‌ویژه در تعامل با کشورهای شرقی را از نقاط درخشان دولت سیزدهم برشمرد.

دکتر بهزاد با اشاره به سفر تاریخی شهید رئیسی به پاکستان و دیدار با نخست‌وزیر هند، آن را تجلی درک عمیق ایشان از ظرفیت فرهنگی این منطقه دانست.

وی همچنین افزود که عضویت در پیمان‌هایی چون شانگهای، اوراسیا و بریکس، حاصل این رویکرد راهبردی و اعتمادسازی مؤثر بوده است.

در ابتدای این نشست نیز دکتر محمدعلی معیل، دبیر علمی برنامه و عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین(ع)، با اشاره به نقش دیپلماسی فرهنگی در اجماع‌سازی و تقویت همگرایی منطقه‌ای، به تبیین مبانی نظری و ظرفیت‌های راهبردی این حوزه پرداخت.
وی همچنین از شخصیت و رویکرد حکمرانی شهید رئیسی به‌عنوان الگویی برای تعاملات فرهنگی فعال و مؤثر یاد کرد.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7