دکتر طاهرینیا، دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، در حاشیه نمایشگاهی که با همت همکاران شورا و با هدف آشنایی بیشتر نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی با سوابق و بروندادهای ۴۰ ساله شورا برگزار شد، به تشریح اولویتهای کلان شورا و به خصوص مأموریتهای محوری ستاد علم و فناوری پرداخت. وی با اشاره به تمرکز دوره اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بر سه کلیدواژه مدرسه، دانشگاه و خانواده که حوزههای تعلیم و تربیت، علم و پژوهش، و خانواده و اجتماع را شامل میشود، اظهار داشت که ستادهای مختلفی از جمله ستاد علم و فناوری ذیل این مأموریتهای کلان تعریف شدهاند. به گفته او، تبیین پیوستگی میان سیاستگذاری و قانونگذاری یک ضرورت است که هم در عرصه گفتمانسازی و اطلاعرسانی عمومی و هم برای افزایش همافزایی میان قانونگذاران و سیاستگذاران نیاز به کار و توجه دارد.
به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی بر اساس مصوبه شورا، سه مسئله مهم را به عنوان مأموریتهای اولویتدار این ستاد معرفی کرد. اولویت نخست، توجه به ساختار و نهادهای حکمرانی علم و فناوری است. در این زمینه، ستاد با بهرهگیری از مشورت خبرگان، نخبگان، کارشناسان متخصص و ذینفعان مختلف، تلاش خواهد کرد بستههای سیاستی پیشنهادی را تهیه کرده و در مسیر بررسی و تصویب قرار دهد.
اولویت دوم پیشبینی شده برای ستاد علم و فناوری، تمرکز بر مسائل نخبگان است. ایشان دغدغه مهم نظام را استفاده حداکثری از ظرفیت نخبگان در عرصههای مختلف علمی، هنری، فرهنگی، و کارآفرینی دانست و تأکید کرد که با محوریت ستاد علم و فناوری و با تمرکز ویژه بر نخبگان علمی، این امر یکی از اولویتهای شورای عالی انقلاب فرهنگی محسوب میشود. در این بخش نیز، با مشارکت خود نخبگان و همکاری دانشگاهیان و پژوهشگران جوان و پیشکسوت، تلاش برای تأمین بستههای سیاستی خوب و تحولآفرین ادامه خواهد یافت.
سرانجام، اولویت سوم که پیش روی ستاد علم و فناوری قرار دارد، تمرکز بر مسائل اولویتدار آموزش عالی کشور است. دکتر طاهرینیا مواردی نظیر آمایش آموزش عالی، مأموریتگرایی در آموزش عالی، و نظام تأمین مالی دانشگاهها را از جمله این مسائل برشمرد. وی ابراز امیدواری کرد که با مشارکت مجموعه ذینفعان اعم از دانشگاهیان، نخبگان، جوانان و ذینفعان خارج از دانشگاه، مطالعات سیاستی خوب و بستههای سیاستی اثربخش و تحولآفرین در این سه عرصه تهیه شود و پس از تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی، در معرض اجرا قرار گیرد.