کد خبر: 27211| تاریخ انتشار: سـه شنبه ، ۹ اردیبهشت سال ۱۴۰۴ | ساعت ۱۶:۶:۰ | تعداد بازدید: ۸۴۶

دویست‌و‌بیست‌وهفتمین جلسه ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، به ریاست دکتر مخبردزفولی و با حضور اعضا روز سه‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار شد.
به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر علی باقر طاهری‌نیا، دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در جمع خبرنگاران ضمن تبریک آغاز دهه کرامت و سالروز ولادت حضرت فاطمه معصومه (س)، به تشریح چارچوب جدید راهبری جلسات ستاد پرداخت و اظهار داشت: در دوره جدید، جلسات ستاد علم و فناوری علاوه بر سیاستگذاری دو بخش مهم خواهد داشت؛ نخست، در قالب بسته‌های خبری شامل اخبار دستاوردهای علم و فناوری کشور و همچنین رصد تحولات جهانی  حوزه علم و فناوری و کلان روندهایی که ناطر به سیاست‌های کشورهای مختلف است. این بسته‌ها نقش کلیدی در تحلیل اوضاع  و تصمیم‌سازی خواهند داشت.

وی افزود: بخش دوم جلسات به گزارش‌های نظارتی و تحلیلی اختصاص دارد؛ گزارش‌هایی که از سوی دستگاه‌های اجرایی کشور درباره میزان پیشرفت عملیاتی سازی مصوبات و اسناد و  تکالیف مشخص‌شده در اسناد بالادستی اختصاص دارد. این بخش ناظر به وظیفه راهبری و نظارت ستاد علم و فناوری است.

*گزارش وزارت علوم درباره ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه*

در جلسه امروز، نماینده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گزارشی از عملکرد حوزه «ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت» ارائه کرد. دکتر طاهری‌نیا با اشاره به اهمیت این موضوع گفت: یکی از انتظارات مهم از نظام دانشگاهی، ایفای نقش فعال در حل مسائل جامعه است. گزارش وزارت علوم در این زمینه، به‌ویژه در حوزه قراردادهای پژوهشی با صنعت و حجم منابع مالی واردشده به دانشگاه‌ها، امیدوارکننده بود و  رشد قابل توجهی داشت.

وی افزود: ستاد علم و فناوری نگاهی واقع‌بینانه دارد؛ هم دستاوردها را می‌بیند و هم به افق‌های پیش‌رو توجه دارد. بر همین اساس مقرر شد بحث ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت در جلسات آینده با مشارکت سایر دستگاه‌ها از جمله معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بخش خصوصی ادامه پیدا کند.

نقش ستاد در روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور

دبیر ستاد علم و فناوری همچنین از هماهنگی کامل این ستاد با روند روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور خبر داد و تصریح کرد: در فرآیند تدوین نسخه جدید این نقشه، از شبکه‌ای گسترده از نخبگان، دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و سایر ذینفعان نظرخواهی می‌شود. این نسخه جدید هم برای رفع موانع قبلی طراحی شده و هم ناظر به تحولات جهانی و فناوری‌های نو خواهد بود.

وی تأکید کرد: تا زمانی که نسخه جدید تصویب شود، نقشه فعلی مبنای عمل خواهد بود، اما فرآیند اصلاح و به‌روزرسانی آن در حال انجام است و مجموعه دست‌اندرکاران با بهره‌گیری از دانش و تجربه درصدد طراحی نقشه‌ای کارآمد و آینده‌نگر هستند.
 

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7