رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: با بازخوانی پنجضلع هویتی دانش فقه با رویکرد فقه نظام ساز، با مسائل جدیدی در عرصه فقهپژوهی روبهرو خواهیم شد.
به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، سومین نشست از سلسله نشستهای علمی «فقه نظامساز» با حضور آیتالله رشاد، رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و مدیران مجموعه حوزوی امام رضا علیه السلام برگزار شد.
در این نشست رشاد با اشاره به رویکرد فقه نظامساز، اظهار داشت: این دانش نوین در ادامه فقه جواهری متولد خواهد شد و تحولی در هندسه معرفتی دانش فقه ایجاد میکند.
وی تأکید کرد: فقه نظامساز جایگزین فقه کنونی نخواهد شد، اما مرزهای جدیدی در این دانش گشوده و ساختار صوری آن را متحول خواهد کرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: هدف فقه نظامساز، تولید شریعت نیست، چرا که شریعت تنها از طریق استنباط قابل دستیابی است و تأسیس پذیر نمیباشد. این فقه، الگویی برای استنباط نظامات انسانی-اجتماعی شریعت از منابع دینی است.
آیتالله رشاد خاطرنشان کردند: با بازخوانی پنجضلع هویتی دانش فقه با رویکرد فقه نظام ساز، با مسائل جدیدی در عرصه فقهپژوهی روبهرو خواهیم شد.
در ادامه، حجتالاسلام فرهاد داودیپور، مدیر پژوهشکده حوزوی فقه و علوم انسانی امام رضا (ع)، بازسازی فلسفههای مضاف به فقه، اصول، علوم انسانی و دین را عاملی تسریعکننده در تولید فقه نظامساز دانست و تصریح کرد: مأموریت گروه علمی مبانی و منطق فقه نظامساز در این پژوهشکده، طراحی عناصر لازم برای تولید هندسه معرفتی این دانش نوین است.
این نشست مدیران گروههای علمی پژوهشکده نیز دقت نظرهایی را در تأسیس دانش فقه نظام ساز را به اشتراک گذاشتند.
منبع:خبرگزاری مهر