کد خبر: 26829| تاریخ انتشار: سـه شنبه ، ۳۰ بهمن سال ۱۴۰۳ | ساعت ۱۱:۱:۰ | تعداد بازدید: ۱۶۵

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی گفت: حرکت عمومی زمانی شکل می‌گیرد که همه ما بخواهیم یک کار مشترک انجام دهیم که عموم مردم بتوانند از عهده آن بربیایند و کاری که در طرح «زندگی با آیه‌ها» انجام شده است، حداقل ۸۰ درصد از این هدف را می‌تواند محقق کند.
همایش «سفیران آیه‌ها» با حضور مسئولان مؤسسات و خانه‌های قرآن، جلسات خانگی، فعالان و پیشکسوتان قرآنی استان خوزستان، ۲۹ بهمن‌ماه در دفتر نماینده ولی فقیه در خوزستان برگزار شد.
حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در این همایش گفت: در شرایطی قرار داریم که اصلاً وقتی برای تلف کردن و برای تعارف و ملاحظه نداریم. همین‌طور وقت کارهای تشریفاتی هم نیست. خوش به حال شما که در مجموعه‌های مردمی به قرآن خدمت می‌کنید. دستگاه‌ها و مجموعه‌های اداری دچار این عارضه هستند که بیش از ۵۰ درصد زمانشان در جلساتی سپری می‌شود که کاملاً مفید نیست، اما بخش‌های مردمی و بخش‌های خصوصی نیازی به چنین جلساتی ندارند.
وی اظهار کرد: درصدد تنقیص دستگاه‌های خاصی نیستم، اما عارضه کار سازمانی این است که به مرور یادمان می‌رود که اصل این سازمان برای چه مأموریتی شکل گرفته است. در جلسات گزارش و آمار ارائه می‌شود، در حالی که در کف میدان اتفاقی نیفتاده است.
حسینی با اشاره به دغدغه رهبر معظم انقلاب در حوزه قرآن، با طرح این سؤال که چرا ما نتوانسته‌ایم بعد از ۱۳ سال از فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن، این اتفاق را رقم بزنیم اظهار کرد: ایشان در بیانیه گام دوم انقلاب، به چهار سرمایه اشاره می‌کنند؛ عظمت واقعه انقلاب، عظمت مسیر طی شده، جوان مؤمن انقلابی و چشم‌انداز تمدن نوین اسلامی. متأسفانه ما بیانات رهبر معظم انقلاب را نمی‌خوانیم و اگر می‌خوانیم اراده نمی‌کنیم آن‌ها را تبیین و جامعه را با صحبت‌های ایشان همراه و تصویر ذهنی جامعه را با تصویر ذهنی رهبر معظم انقلاب یکی کنیم.
وی در ادامه با بیان اینکه حرکت عمومی شالوده بیانیه گام دوم انقلاب است، اظهار کرد: حرکت عمومی الزاماتی دارد؛ یکی از این الزامات راهکارهای عملی است. رهبر معظم انقلاب در تشریح راهکار عملی فرمودند که پیدا کردن راهکار عملی کار حلقه‌های میانی است. حرکت عمومی زمانی پیش می‌آید که عملیات مشترک داشته باشیم.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی ادامه داد: ما برای عملیات مشترک خود (طرح زندگی با آیه‌ها) یک محتوا داریم و یک قالب. محتوای آن طرح «زندگی با آیه‌ها» و قالب آن «جلسات قرآن» است. سال گذشته این طرح اجرا شد، اما تأثیر آن کافی نبود. جلسه‌سازی قرآنی در خانه و مسجد، باعث استمرار تأثیر این طرح می‌شود. کار قرآنی در مؤسسات قرآنی کافی نیست، زیرا در مؤسسات تعداد محدودی نخبه مراجعه می‌کنند که حافظ کل قرآن بشوند. برای اینکه جامعه قرآنی بشود، با افرادی که مستعد حفظ کل قرآن هستند به نتیجه نمی‌رسیم و مخاطبان ما محدود باقی می‌مانند. 
وی تصریح کرد: ما این‌طور به جامعه نشان داده‌ایم که یک فرد قرآنی، کسی است که قرآن را با تجوید عالی یا صوت بخواند و بقیه را استثنا کردیم. در عرصه هیئت‌های امام حسین(ع)، همه مداح و سخنران نیستند، اما می‌دانند که می‌توانند در عرصه‌های دیگر مثل سیاه‌پوش کردن، خدمت به عزاداران و... به هیئت خدمت کنند. در عرصه فعالیت قرآنی، این تنوع را به‌وجود نیاورده‌ایم. این مسئله باعث شده که حرکت عمومی در حوزه قرآن شکل نگیرد.

حسینی افزود: طرح «زندگی با آیه‌ها» امروز با حمایت مجموعه‌های بسیاری بدون نام و نشان اجرا می‌شود. چندین شبکه‌ رادیویی و تلویزیونی پای این کار آمده‌اند. پشتوانه این طرح پژوهش در آثار اندیشمندان قرآنی کشورمان است. ۲۰۰ آیه کلیدی از بیانات این اندیشمندان استخراج شده است. اگر بشود این آیات پشتوانه فکری مردم شود، فرهنگ قرآنی را در جامعه نهادینه کرده‌ایم. در فضای مجازی، راه‌های فراوانی برای سرگرم کردن مردم ایجاد کرده‌اند؛ عده‌ای را با صفحه آشپزی، عده‌ای را با صفحه بازی، عده‌ای را با صفحه هنری و... جذب کرده‌اند. ما در عرصه قرآن چه راهکارهایی برای جذب اقشار مختلف داشته‌ایم؟ متأسفانه در برگزاری محافل، کاری به نیاز جوان امروز نداریم. 
وی تأکید کرد: برای ایجاد حرکت عمومی، کلید به دست سازمان‌ها و حاکمیت نیست، بلکه به دست مردم است. هیچ دوره‌ای برای جبهه حق، دوره ناامیدی نیست. عرصه، عرصه ناامیدی نیست. حرکت عمومی زمانی شکل می‌گیرد که همه ما بخواهیم یک کار مشترک انجام دهیم که عموم مردم بتوانند از عهده آن بربیایند. عموم مردم از عهده قرائت و حفظ و تدبر تخصصی برنمی‌آیند. مردم باید طعم آیات را بچشند و کاری که در طرح «زندگی با آیه‌ها» انجام شده است، حداقل ۸۰ درصد از این هدف را می‌تواند محقق کند. 
حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالکریم سلطانی، دبیر جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در استان خوزستان در بخش دیگری از این همایش گفت: ظرفیتی که قرآن در استان خوزستان دارد از همه ظرفیت‌ها بالاتر است. در مورد این سؤال فکر کنید که چرا نتوانسته‌ایم در حوزه قرآن، حرکت عمومی ایجاد کنیم؟ مردم که پای کار هستند. جلسات قرآن خانگی، قاریان و حافظان زیادی در استان داریم، اما چرا حرکت عمومی در استان شکل نگرفته است؟
وی اظهار کرد: بیاییم هم‌عهد شویم. شما حاملان قرآن هستید و فعالیت‌های قرآنی در استان خوزستان علاقه‌مندان زیادی دارد؛ این فرصت در اختیار شما قرآنیان است. ما باید مخاطبان محافل و برنامه‌های قرآنی خود را چندبرابر کنیم و ماه رمضان فرصت بی‌نظیری است که مردم با سلیقه‌های مختلف به سراغ قرآن بیایند.
سلطانی گفت: برای این کار نظم و طراحی لازم است؛ این اشتباه راهبردی است که فکر کنیم مجموعه‌های مردمی در تحقق این امر نمی‌توانند تأثیرگذار باشند. توقع ما از جامعه قرآن، توقع ویژه‌تری است. 

منبع:ایکنا

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7