دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن تشریح اقدامات پیش روی این شورا در سال ۱۴۰۰، گفت: اولویتهای تعریفشده در سه حوزه کلان و در قالب ۹ عنوان برنامه اجرا میشود و هرکدام از این عناوین شامل فعالیتهای بسیار متنوعی هستند که منجر به تحقق آنها در پایان سال خواهند شد.
حجتالاسلام والمسلمین حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی شورای عالی انقلاب فرهنگی، با اشاره به برخی اولویتهای این شورا در سال ۱۴۰۰، گفت: طبق برنامهریزی، تلاش شده که اولویتهای سال جدید براساس نیاز قرآنی کشور طراحی شود و بدین ترتیب اولویتهایی در حوزههای مأموریتی تعریف شده که شامل تدوین و روزآمد کردن سندها و سیاستها و نیز رصد، نظارت، ارزیابی و راهبری اجراست و ۹ عنوان برنامه در این حوزهها تعیین شدهاند.
دبیر شورای توسعه فرهنگی تصریح کرد: در حوزه تدوین و روزآمد کردن اسناد، سه برنامه شامل بهروزرسانی برنامه جامع فعالیتهای قرآنی در فضای مجازی، بهروزرسانی و تصویب شاخصهای توسعه فرهنگ قرآنی و تصویب سند ملی توسعه وقف قرآنی را در دستور کار داریم. در حوزه رصد، نظارت و ارزیابی نیز پیگیری اجرا و نظارت بر اسناد سهگانه راهبری اجرای منشور توسعه فرهنگ قرآنی را در اولویت قرار دادهایم. این بخش از طریق دریافت گزارشهای مفصل از سوی کمیسیونهای آموزش عمومی قرآن، پژوهش و آموزش عالی قرآن، توسعه تبلیغ و ترویج قرآن، پژوهش و آموزش عالی در نظام سلامت و نظارت بر فعالیت این مراکز محقق خواهد شد.
محمدی با اشاره اینکه سومین حوزه توجه این شورا، راهبری اجرا خواهد بود، اظهار کرد: در این حوزه اولویت اول پیمایش ملی سالانه سنجش شاخصهای توسعه فرهنگ قرآنی است و نیز تدوین کتاب سال قرآن ۱۳۹۹ از دیگر اولویتهای ماست. این کار از طریق درخواست گزارش، تجمیع، طبقهبندی و تحلیل دادهها صورت خواهد گرفت. سپس این دادهها نهاییسازی ظاهری و محتوایی خواهد شد و امیدواریم که شاهد چاپ و انتشار آن باشیم. در این کتاب تمامی فعالیتهای قرآنی سال ۹۹ شرح داده میشود.
وی در بخش دیگری از این گفتوگو به موضوع گفتمانسازی قرآنی در جامعه و آثار آن اشاره کرد و گفت: گفتمانسازی ادبیات توسعه فرهنگ قرآنی و نظامسازی قرآنی از جمله اولویتهای شورای توسعه فرهنگ قرآنی است که در سال جدید پیگیری خواهد شد. برگزاری جلسات و نشستهای مختلف با موضوع گفتمانسازی و نیز چاپ مستندات و مطالعات توسعه فرهنگ قرآنی از جمله راهکارهای توسعه گفتمان قرآنی خواهد بود.
محمدی در پایان به مدیریت صندوق مشارکت توسعه فرهنگ قرآنی به عنوان اولویت اساسی دیگر پرداخت و اظهار کرد: تدوین دستورالعمل توزیع اعتبار، تعاملات بین سازمانی و انجام اقدامات اداری و مالی برای توزیع اعتبار در این حوزه قرار دارد. همچنین اجرای مطالعات توسعه فرهنگ قرآنی یکی دیگر از برنامهها و ذیل راهبری اجراست که با انجام پروژههایی تحقق خواهد یافت.
منبع:ایکنا