رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به مردمداری آیت الله «آقامجتبی تهرانی» گفت: ما قلب مردم را فراموش کردیم. چون قلب خود را از یاد بردهایم و فقط به ظواهر پرداختهایم.
آیت الله علی اکبر رشاد امروز چهارشنبه ۱۲ دی در همایش ملی «فقیه سالک» گفت: زمانی که به ظاهر دین پرداختیم، به باطن آن اهمیت ندادیم. به فقه و اصول اهمیت دادیم ولی از اخلاق و معنویت غافل شدیم.
وی افزود: جوانان ما در این تهاجم فرهنگی اسیر شده و به دام افتاده اند. ما می بینیم کسی که زخمی یا اسیر می شود تکریم می شود ولی اسیر جبهه فرهنگی را طرد میکنیم.
رشاد ادامه داد: ما حوزویان کوتاهی کردیم و من استغفار میکنم. گرچه شب و روز کار میکنم و گاهی تا صبح مشغول مطالعه و کار هستم ولی باز هم خودم را مقصر می دانم.
وی افزود: آقامجتبی هوای دل مردم را داشت. شبهای احیا حدود ۵۰۰ هزار نفر در جلسات آقامجتی حاضر میشدند و او از عمق دین برای مردم میگفت و گاهی جلسات فقه را تعطیل میکرد و اخلاق میفت.
رشاد افزود: برجستهترین ویژگی آیت الله تهرانی این بود که صاحب قلب سلیم بود. اگر قلب انسان مریض شود همه وجودش بیمار خواهد شد. خدا ابراهیم را در دو جای قرآن به قلب سلیم ستوده است.
این استاد حوزه افزود: ما از جایگاه قلب غافلیم. یکی از واژه هایی که بیشترین ترکیب را در زبان فارسی ساخته اند دل است و در ادبیات دینی بی نظیر است چون بیش از ۱۴ هزار بار واژه قلب در روایات آمده است.
وی اضافه کرد: من ۵۶ وصف در قرآن درباره قلب پیدا کردم و بیش از ۶۰۰ وصف در روایات در شأن قلب آمده است.
رشاد از قلب به عنوان معیار و میزان یاد کرد و گفت: قلب سلیم از ریا و شرک و شک پاک است و در اختیار خداست. در روایات آمده که قلب، حرم خداست و چرا آن را به دیگران می سپارید که غصبی بالاتر از غصب قلب نیست.
وی تاکید کرد: کارهای فراوانی در ۴۵ سال شده ولی بیش از قلب به ظاهر پرداخته ایم و نقش ما طلبه ها در این زمینه زیاد است. ما باید هوای دل مردم داشته باشیم.
تهران فروکش معنوی کرده است
رئیس حوزه های علمیه استان تهران افزود: بعد از ۱۲ سال شهر تهران که زمانی شهر حکیم نامیده می شد و چندین فقیه صاحب رساله داشت فروکش معنوی کرده است؛ در روایت هایی آمده است که تهران در آخرالزمان فروکش می کند و اکنون با عروج چنین مردانی شاهد فروکش کردن معنوی این شهر هستیم.
منبع:ایرنا