نشست و دیدار دکتر مخبر دزفولی رئیس فرهنگستان علوم با همکاران خانم به مناسبت میلاد حضرت زهرا (س) و گرامیداشت روز زن و مقام مادر برگزار شد.
به گزارش مرکز رسانه وروابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر محمدرضا مخبر دزفولی، رئیس فرهنگستان علوم، در مراسم گرامیداشت روز زن، روز مادر و ولادت حضرت زهرا (س)، با تبریک این مناسبت، به اهمیت نقش زنان در انقلاب اسلامی و جایگاه آنها در جامعه اشاره کرد.
نقش زنان در انقلاب اسلامی و پیشرفت جامعه
رئیس فرهنگستان علوم با اشاره به دیدگاه امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری درباره جایگاه زنان، تصریح کرد: از ابتدای انقلاب، نگاه نظام جمهوری اسلامی بر حضور فعال و مؤثر زنان در عرصههای اجتماعی و مدیریتی تأکید داشته است. حضور بانوان در صحنههای انقلاب، یکی از عوامل اصلی پیروزی در سالهای ۵۶ و ۵۷ بود.
وی با اشاره به آمارهای پیشرفت زنان پس از انقلاب اسلامی، گفت: پیش از انقلاب، نرخ سوادآموزی زنان بسیار پایین و حدود ۱۵ درصد بود. این در حالی است که امروز، ۸۰ درصد بانوان باسواد هستند و ۴۴ درصد اعضای هیأت علمی دانشگاههای علوم پزشکی و ۳۳ درصد کل اعضای هیأت علمی کشور را زنان تشکیل میدهند. این آمار حتی در برخی کشورهای اروپایی نیز قابلتوجه است.
دکتر مخبر دزفولی در ادامه افزود: در شرکتهای دانشبنیان نیز حضور زنان چشمگیر است. بسیاری از مدیران عامل و نوآوران شرکتهای دانشبنیان کشور را بانوان تشکیل میدهند و بخشی از دانشمندان یک درصد برتر ایران نیز زنان هستند. این دستاوردها نشان میدهد که نظام جمهوری اسلامی همواره پایبند به ارتقای نقش زنان در اداره کشور بوده است.
الگوی زن مسلمان در نگاه انقلاب اسلامی
وی با اشاره به ابعاد مختلف شخصیت حضرت زهرا (س)، گفت: حضرت زهرا (س) یکی از اصلیترین پشتوانههای امیرالمؤمنین (ع) بودند و نقش کلیدی در دفاع، تدبیر و اداره امور ایفا کردند. این شخصیت بینظیر الگویی برای همه زنان مسلمان است. نگاه انقلاب اسلامی به زن، نه بهعنوان ابزار، بلکه بهعنوان نماد شخصیت، شرافت و حشمت است.
دکتر مخبر دزفولی با تأکید بر اهمیت جایگاه زنان در نظام جمهوری اسلامی، افزود: برخی کشورهای غربی که مدعی حقوق زنان هستند، در عمل چنین جایگاهی را برای بانوان خود فراهم نکردهاند. انقلاب اسلامی ادبیات جدیدی را درباره نقش زنان در جهان مطرح کرد و باید این نگاه را قدر بدانیم.
لزوم همدلی برای پیشبرد اهداف فرهنگستان علوم
رئیس فرهنگستان علوم با تأکید بر همفکری و تعامل میان اعضای فرهنگستان و کارکنان، اظهار داشت: همه ما باید خود را عضوی از یک خانواده بدانیم که برای یک مأموریت مشترک تلاش میکنیم. این نگاه مشترک و همدلی، نهتنها در میان اعضای پیوسته و وابسته فرهنگستان، بلکه در میان کارکنان بخشهای مختلف نیز ضروری است.
وی در پایان از حاضران خواست پیشنهادها و دیدگاههای خود را برای بهبود عملکرد فرهنگستان ارائه دهند و گفت: بدون همکاری و مشارکت شما، موفقیت در مأموریتهای فرهنگستان ممکن نیست. این رابطه دوطرفه صمیمی، مبتنی بر شرح وظایف و مأموریتهای تعریفشده، میتواند ما را در مسیر خدمترسانی بهتر به جامعه هدایت کند.
منبع:روابط عمومی فرهنگستان علوم