کد خبر: 26297| تاریخ انتشار: چهارشنبه ، ۷ آذر سال ۱۴۰۳ | ساعت ۲۳:۳۵:۰ | تعداد بازدید: ۴۶۵

به مناسبت چهلمین سال تأسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، میزگردی تخصصی با حضور جمعی از اندیشمندان و صاحب‌نظران در سالن جلسات شورای تخصصی حوزوی در قم برگزار شد.  
به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، این نشست با محورهای پیشینه تعاملات میان حوزه‌های علمیه و شورای عالی انقلاب فرهنگی، دستاورهای این تعامل و چالش‌های موجود در مسیر همکاری سازنده میان دو نهاد برگزار شد.  

مأموریت شورای تخصصی حوزوی
حجت‌الاسلام والمسلمین حمید پارسانیا، رئیس شورای تخصصی حوزوی، ضمن اشاره به سابقه ۱۸ ساله این شورای تخصصی، اظهار داشت: مأموریت اصلی این شورا، تزریق نگرش دینی و حوزوی به سیاست‌های کلان کشور در حوزه علم و فرهنگ است. وی همچنین از نظارت شورای عالی حوزه بر مصوبات شورای حوزوی خبر داد و تقویت ترکیب حقوقی این شورا در دوره جدید را مورد تأکید قرار داد.  

به گفته وی، شورای تخصصی حوزوی با مشارکت در تدوین اسناد کلان علمی و فرهنگی و با بهره‌گیری از کمیسیون‌ها و کارگروه‌های تخصصی، به ایفای نقش در این عرصه پرداخته است.  

تزریق نگرش راهبردی حوزوی در سیاست‌های کلان کشور
حجت‌الاسلام والمسلمین نجف لک‌زایی، رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، ضمن تأکید بر جایگاه راهبردی شورای تخصصی حوزوی، بر لزوم تمرکز بیشتر این شورا بر مأموریت اصلی خود، یعنی تزریق نگاه راهبردی حوزوی در سیاست‌های کلان کشور، تصریح کرد.  

وی با اشاره به ضرورت حل دوگانه‌هایی مانند توسعه و پیشرفت و نیز ملت و امت، افزود: نگاه تمدن‌محور با رویکرد امت‌گرایانه، باید محور سیاست‌گذاری‌ها قرار گیرد. به گفته وی، شورای تخصصی حوزوی ظرفیت عظیمی برای ارائه راهبردهای تمدن‌محور در گفتمان انقلاب اسلامی دارد.  

حجت‌الاسلام والمسلمین لک‌زایی همچنین با انتقاد از نگاه استعماری غرب، گفت: جایگاه مفهوم امت در گفتمان انقلاب اسلامی، پاسخی به رویکردهای تجزیه‌طلبانه غرب است.  

ضرورت تمرکز شورای عالی انقلاب فرهنگی بر مهندسی فرهنگی کشور
حجت‌الاسلام والمسلمین محسن مهاجرنیا، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، با تأکید بر جایگاه فرادستگاهی شورای عالی انقلاب فرهنگی، اظهار داشت: این شورا باید بر مهندسی فرهنگ کشور تمرکز کند و تأثیرات تصمیمات آن در عرصه‌های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی نمایان شود.  

وی با بیان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی نباید صرفاً به مسائل حوزه و دانشگاه محدود شود، بر نقش آن در فرهنگ عمومی و ضرورت گسترش کارکردهای آن تأکید کرد.  

حضور اثرگذار حوزویان در حکمرانی علم و فرهنگ
در پایان، حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیمی، دبیر نشست، با اشاره به رویکرد تحولی شورای تخصصی حوزوی، از فراهم شدن زمینه‌های مشارکت حوزویان در فرآیند حکمرانی علم و فرهنگ کشور خبر داد و بر لزوم تقویت این مشارکت از طریق کارگروه‌های تخصصی تأکید کرد.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7