کد خبر: 26161| تاریخ انتشار: شــنـبـه ، ۲۶ آبان سال ۱۴۰۳ | ساعت ۹:۵۰:۰ | تعداد بازدید: ۶۳۹

حجت‌الاسلام والمسلمین حمید پارسانیا، گفت: علامه طباطبایی(ره) با فرهنگ رقیبی که صدر و ذیل جهان امروز را گرفته و هل من مبارز می طلبد، مقاومت کرد و بنیان های آن را به چالش کشید.
حجت‌الاسلام والمسلمین حمید پارسانیا، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، در سومین گردهمایی اساتید حوزوی ادبیات عرب، ضمن عرض تسلیت ایام فاطمیه(س) و سالگرد ارتحال علامه طباطبایی(ره)، اظهار کرد: علامه طباطبایی(ره) ، انسانی کامل و کسی که انسانیت خود را مراقبت کرده و خود او از « مصادیق ذکرالله » است.
وی در ادامه گفت: یاد انسانهایی که بندگی خدا را کرده اند، از مصادیق « وَ ذَکِّرْهُمْ بِأَیَّامِ اللهِ » می باشد، یعنی چنین انسانی از مصادیق « ایام الله و ذکر آنها ذکر ایام الهی، خواهد بود.
این استاد حوزه و دانشگاه نقش علامه طباطبایی(ره) ، در حکمت و همچنین تقسیر دوران معاصر را چنین بیان کرد: دو تا موضوع که هر دو با هم تناسب هم دارند، یعنی رویکردی که علامه طباطبایی(ره)، در تفسیر دارد ، با موقعیتی که در حکمت دارد، بی تناسب نیست، وی تصریح کرد: جایگاه علامه طباطبایی(ره) در حکمت اسلامی در دوران معاصر ، بلکه در تاریخ حکمت اسلامی در دوران معاصر ، بی بدیل و در تاریخ حکمت اسلامی بی نظیر است.
علامه طباطبایی(ره) متخلق به حکمت
حجت‌الاسلام والمسلمین حمید پارسانیا، گفت: ایشان با اشرافی که به حوزه حکمت اسلامی و فلسفه اسلامی داشت، اولاً : تنها اشراف نظری نبود، متخلق به این حکمت بود، آیت الله جوادی آملی ، درباره این « کتاب رساله الولایه » ، گفته اند: این کتاب سحرنامه خود علامه طباطبایی(ره) می باشد.
داور تاریخ فلسفه
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه نقل است که علامه طباطبایی(ره) فرمودند:؛ اگر که « ابن سینا را با صدر المتالهین »، با هم ممزوج بکنند، می شود فارابی، گفت: اینطور عباراتی که آغاز ، انجام و میانه تاریخ فلسفه را داوری می کند، کسی می تواند، اینچنین داوری بکند که هم، صدرالمتالهین و هم ابن سینا را خوب می شناسد.
این استاد فلسفی با بیان اینکه تاریخ فلسفه اسلامی نقاط عطفی دارد، یکی از نقاط عطف آن « صدر المتالهین » است، یعنی در دوران صفویه ، حاصل گفتگو ها، بحث ها و تعاملات فعال نظری است، گفت: جریان های مختلف اشعری، فلسفی مشائی، اشراقی و عرفانی، در شیراز ، یک فضای گفتگوی بسیار گسترده ای است که حکمای مشائی، جریان های عرفانی و متکلمین اشعری هم حضور دارند، خروجی این مجموعه ها که جمع قرآن و برهان و عرفان می شود، حکمت متعالیه می شود.
تئوریزه کردن مفاهیم اسلامی توسط غربی ها
حجت‌الاسلام والمسلمین پارسانیا، با اشاره به اینکه در اواخر دوران قاجار دچار یک بحران سیاسی، تاریخی شدیم که مقارن با اقتدار و قدرت غرب و استعمار بود، اظهار کرد: با ایجاد مسائل جدید و نوعی تئوریزه کردن مفاهیم اسلامی و دینی ، در یک افق اعلائی، شیرازه مدیریت و امتداد دانشگاه ، در هم نوردید.
وی گفت: علامه طباطبایی(ره) کسی بود که توان مواجهه نظری ، در برابر ذخیره بایدهای فلسفی جهان مدرن که ۲۰۰، ۳۰۰ سال ، در میدان مقابله کار کرده و قدرت گرفته و جهانی را بلعیده و با استعمار همه مناطق را برده، ایستاد و مقابله کرد.
علامه طباطبایی (ره) و مقابله با خطر نفوذ مارکسیست
عضو شورای عالی انقلاب فزهنگی ، خاطر نشان کرد: علامه طباطبایی(ره) مواجه است با اقتدار و قدرت مارکسیست که به داخل کشور آمده و با جاذبه قدرتش جوانان را دسته دسته با خود می برد و مارکسیست می شوند.
وی با اشاره به اینکه علامه طباطبایی(ره) هم در امتداد بخشیدن به تفکر جهان اسلام و اوج دادن به آن و هم در تقابل جریان های معرفتی مارکسیست ایستاد، گفت: یک فرهنگ رقیبی که صدر و ذیل جهان امروز را گرفته و هل من مبارز می طلبد، علامه طباطبایی(ره) در برابر آن مقاومت کرد و بنیان های آن را به چالش کشید.

منبع:رسا

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7