کد خبر: 26147| تاریخ انتشار: چهارشنبه ، ۲۳ آبان سال ۱۴۰۳ | ساعت ۱۷:۴۳:۰ | تعداد بازدید: ۱۹۶

همایش فارماکوگنوزی ایران با حضور حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی صبح امروز در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه با اشاره به بازدید از نمایشگاه فارماکوگنوزی آن را مایه خرسندی دانست و اظهار کرد: این نمایشگاه یادآور تأثیرات سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی بود که در سال ۹۲ توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین شد. و اجرای این اسناد، نشانگر اثربخشی ملموس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در سطح عمل است.
وی ادامه داد: با این حال، سند گیاهان دارویی و طب سنتی، پس از یازده سال، نیازمند بازنگری و به‌روزرسانی است. پیشرفت‌های شگرفی در حوزه فناوری نانو و دیگر فناوری‌های مدرن داشته‌ایم که می‌تواند بهره‌وری داروهای گیاهی را چند برابر کند. لازم است پیشرفت‌ها و فناوری‌ها در بازنگری سند مورد توجه قرار گیرند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: علاوه بر این، باید توجه داشت که طب سنتی ما تنها بر گیاهان دارویی مبتنی نبوده است. در گذشته، حکمای ما ترکیباتی از مواد مختلف مانند جمادات، نباتات و ... را نیز برای پیشگیری و درمان بیماری‌ها به کار می‌بردند.
استاد خسروپناه ادامه داد: بازبینی ساختار این سند با توجه به تغییرات زبان‌شناسی و معنای عمیق واژگانی که در این حوزه به کار می‌رود، اهمیت دارد. اصطلاحاتی مانند «داروشناسی» به مفهوم محدود امروزی خلاصه نمی‌شود و در حقیقت، دانش داروشناسی طبیعی، با جهان‌بینی توحیدی همراه بوده است.
وی با اشاره به عنوان همایش فارماکوگنوزی ایران بیان کرد: در متون یونانی، اصطلاح «گنوس» به‌معنای معرفت عرفانی و کشف رازهای الهی به کار رفته و حکما با مطالعه طبیعت، قصد داشتند به معرفتی ژرف درباره خداوند و کائنات برسند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد: در عرصه داروسازی و داروشناسی طب سنتی، نه‌تنها از گیاهان دارویی، بلکه از تمامی عناصر طبیعت از جمله جمادات، انواع سنگ‌ها، و برخی اعضای حیوانات نیز می‌توان بهره‌برداری کرد. در بازدید از نمایشگاه امروز، مشاهده کردم که عزیزان عمدتاً بر گیاهان دارویی متمرکز شده‌اند و از تکنولوژی‌های مدرن برای بهبود اثربخشی آن‌ها استفاده می‌کنند، اما جا دارد که به نقش مؤثر جمادات و سایر عناصر طبیعی نیز توجه بیشتری داشته باشیم.
استاد خسروپناه اضافه کرد: در برخی از دانشگاه‌های آلمان مشاهده کردم که از جمادات در داروهای طبیعی استفاده می‌شود، و قدمای ما نیز از این عناصر بهره می‌بردند. تنها کافی است که در حوزه طب سنتی دیدی جامع‌تر داشته باشیم و به این واقعیت توجه کنیم که طبیعت به‌عنوان یک منبع درمانی، تنها به گیاهان محدود نمی‌شود.
وی در پایان از همه اساتید و دانشجویانی که در این مسیر گام برمی‌دارند، قدردانی و ابراز امیدواری کرد که در آینده نزدیک ایران به جایگاه در خور شأن کشورمان در زمینه گیاهان دارویی و طب سنتی دست یابد.
استاد خسروپناه گفت: لازم است نزاع‌های غیرضروری و غیرحکیمانه میان طب سنتی و طب مدرن، که شبیه به کشمکش‌های سیاسی بی‌فایده چپ و راست است، پایان یابد. چرا که طب مدرن ظرفیت‌های فراوانی برای رشد و بالندگی طب سنتی، خصوصاً در زمینه داروهای گیاهی، دارد و این دو پارادایم می‌توانند در راستای سلامت جامعه، هم‌افزایی داشته باشند.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7