کد خبر: 26115| تاریخ انتشار: شــنـبـه ، ۱۹ آبان سال ۱۴۰۳ | ساعت ۱۱:۴۸:۰ | تعداد بازدید: ۳۰۷

توانمندسازی عناصر فرهنگی در استان، اعمّ از روحانیان، دبیران و فعالان فرهنگی، با حضور اساتید و نخبگان دفتر تبلیغات حوزه قم هستند، می‌تواند بسیار منشأ اثر و برکاتی برای آذربایجان شرقی باشد.
حجت‌الاسلام احمد واعظی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در دیدار نماینده ولیّ‌فقیه در استان آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز و هیئت همراه، ضمن تبریک ولادت عقیله بنی‌هاشم، حضرت زینب کبری (س)، در سخنانی اظهار کرد: دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در استان‌های قم، مشهد و اصفهان دارای شعبه و در استان‌های خوزستان، تهران و جنوب شرق کشور به‌جهت سخت‌افزاری و سازمان نفرات دارای نمایندگی فعال است؛ اما به‌جهت نرم‌افزاری و آنچه رسالت و مأموریت این دفتر می‌باشد، فعالیت‌های دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در سراسر کشور قابل مشاهده است.
عضو فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی افزود: دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم علی‌رغم اینکه در بسیاری از استان‌های کشور شعبه نزده است، متناسب با نیازهای مناطق برنامه‌ریزی کرده و برنامه‌هایی را اجرا می‌کند و امید است با گزارشی که از سوی حجت‌الاسلام‌والمسلمین مطهری اصل، نماینده محترم ولیّ‌فقیه در استان و برخی از بزرگواران ارائه شد، همچنین در سفری که به استان خواهیم داشت، بتوانیم متناسب با نیازها و دغدغه‌های موجود، خدمات ارزشمندی را در قالب‌های مختلف ارائه کنیم.
واعظی با بیان اینکه توجه به مباحث آموزشی و برگزاری دوره‌های تخصصی و نیمه‌تخصصی، ازجمله «سبک زندگی اسلامی، پاسخ‌گویی به سوالات دینی و اعتقادی، مهدویت و… و.» می‌تواند نقطه عطف آغازین این تعاملات به‌صورت منسجم‌تر باشد، ادامه داد: توانمندسازی عناصر فرهنگی در استان، اعمّ از روحانیان، دبیران و فعالان فرهنگی، با حضور اساتید و نخبگان دانشگاه باقرالعلوم (ع) و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی که هر دو تحت اشراف دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم هستند، می‌تواند بسیار منشأ اثر و برکاتی برای استان آذربایجان شرقی باشد.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به فعالیت‌های بوستان کتاب و معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه بیان کرد: انتشارات بوستان کتاب وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، سالانه بیش از پانصد عنوان کتاب را چاپ می‌کند که بین ۲۲۰ تا ۲۵۰ عنوان آن چاپ اول است، لذا اگر تمهیدی دیده شود و مکان مناسبی وجود داشته باشد، می‌توان در مسئله توزیع و نشر کتاب خوب همکاری مطلوبی داشت.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه به جشنواره‌های سراسری طلاب در عرصه هنر، به‌ویژه شعر و فیلم کوتاه اشاره کرد و گفت: با توجه به موضوعات مختلف جشنواره اشراق که در معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه در حال انجام است، با برگزاری جلسات کارشناسی برخی از موارد در استان برگزار شود.

گام‌های ارزشمند در راستای نشر فرهنگ اسلامی و تبلیغ به‌روز
در ابتدای این نشست، حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمد مطهری اصل، نماینده ولی‌ّفقیه در استان آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز گزارشی از وضعیت علمی، فرهنگی و دانشی استان ارائه کرد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمد مطهری اصل، نماینده ولی‌ّفقیه در استان آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز در گفت‌وگویی، درخصوص نقش و اهمیت فعالیت‌های دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و میزان استفاده از ظرفیت‌های موجود در آن اظهارکرد: ما از سابق نیز با این نهاد فرهیخته علمی، دانشی و تبلیغی شاخص و وزین کشور آشنایی و همکاری داشته‌ایم و حتی جزو مبلّغین آن بوده‌ایم.
امام جمعه تبریز افزود: الحمدلله دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در راستای نشر فرهنگ اسلامی و تبلیغ به‌روز، گام‌های ارزشمندی در سطح کشور برداشته است.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین مطهری اصل ادامه داد: وجود یک دانشگاه بزرگ همچون دانشگاه باقرالعلوم (ع) و پژوهشگاهی پویا چون پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی موجب شده است که دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در حوزه خدمات نرم‌افزاری، دانشی، فرهنگی و تبلیغی واقعاً حرف اول را درکشور بزند.
وی بیان کرد: امروز می‌بینیم تقریباً تمامی فضلا و مبلّغین خوب کشور و حتی خارج از کشور، از افرادی هستند که استفاده فراوان از این دو بخش دفتر تبلیغات کرده‌اند، من‌جمله استان ما که هم‌جوار با بعضی از کشورهایی است که نیاز به بحث‌های تبلیغ دینی دارند، نیازمند توجه خاص دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم به این استان هستیم و قول‌هایی از این نهاد برای همکاری بیشتر در بحث‌های نرم‌افزاری دریافت کردیم که اگر این کار انجام شود و ما مبلّغین به‌روز در بحث‌های دینی داشته باشیم، قطعاً بر غنای علمی و فرهنگی استان و بالتبع کشورهای هم‌جوارمان افزوده خواهد شد.
نماینده ولی‌ّفقیه در استان آذربایجان شرقی با اشاره به ظرفیت استان در حوزه مسائل دینی، فقهی و تبلیغی اظهارکرد: استان ما دارای نوزده مدرسه علمیه و حوزه علمیه است که در شهرستان‌های مختلف قرار دارند و شش مورد آن‌ها در خود تبریز است و این استان قریب شش‌هزار روحانی و طلبه در تبریز و قم دارد.
وی اضافه کرد: الحمدلله این استان ظرفیت بسیار خوبی از جهت بحث‌های فقهی، تفسیری و تبلیغی دارد و مبلّغین و فقهای بسیار خوبی داریم و داشته‌ایم که ارزشمندترین آن‌ها حضرت آیت‌الله سبحانی هستند و بحث‌های معرفتی ایشان شهرت دارد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین مطهری اصل در پایان گفت: استان ما از جهت مبلغ و بحث‌های علمی و حوزوی کم ندارد، اما به‌روزسازی این موضوع خیلی مهم است که ما در این حوزه ان‌شاءالله از ظرفیت‌های دفتر تبلیغات بهره خواهیم گرفت.

منبع:مهر

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7