نخستین همایش مروجان کتاب مناطق روستایی و عشایری امروز یکشنبه (۱ بهمن) با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و یاسر احمدوند معاون اموز فرهنگی وزارت فرهنگ برگزار شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با تبریک ایام ولادت امام جواد (ع) گفت: از همکارانم در معاونت امور فرهنگی که همت کردند و میزبان این جمع فرهیخته بودند تشکر می کنم.
وی افزود: خیلی مشتاق بودم در یکی از روستاها حاضر شوم ولی برخلاف برنامه ریزیها متاسفانه این امر محقق نشد. انشاالله در فرصتی مناسب در یکی از روستاهای دوستدار کتاب حضور پیدا خواهیم کرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: در دولت مردمی به دنبال تحقق شعار عدالت فرهنگی هستیم و این یعنی بتوانیم بسترهای به فعلیت رسیدن استعدادهای شگرفی که در مناطق مختلف ایران وجود دارد را فراهم کنیم. در طول این سالها برنامه های خوبی ارائه شده ولی مسأله مهم اجرایی کردن این برنامه هاست که امر دشواری بهشمار میرود.
وزیر فرهنگ گفت: بحمدالله همکاران خوش فکر، متعهد و بسیار دغدغهمندی داریم که برای اعتلای حوزه فرهنگی تلاش می کنند.
وی خطاب به حاضران مراسم افزود: برای اولین بار از ۸۰ روستا تعدادی از فرزانگان جمع شدند که برگزار کردن این همایش نشان دهنده عزم و اراده عملی است. شما عزیزان مربیان فرهنگی جامعه روستایی و عشایری ایران هستید که با وجود کمبود امکانات کارهای مهمی را انجام می دهید.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه در وزارت فرهنگ چند کار را برای انتقال بهتر کتاب ها به مناطق روستایی انجام دادیم، تاکید کرد: طبق توافقی که با وزیر صمت داشتیم انشاالله بتوانیم در بازه چند ماهه ۲۰۰ کتابخانه سیار به ظرفیتهای موجود اضافه کنیم.
وی افزود: کانون های فرهنگی هنری مساجد نیز یکی دیگر از ظرفیتهاست؛ هر یک از آنها ظرفیت تبدیل شدن به کتابخانه را دارد و ما باید از این ظرفیت بیشترین استفاده را کنیم. کانون های فرهنگی ۱۰ هزار کتابخانه دارند که باید آنها را گسترش و به روستاها دهیم.
وزیر فرهنگ ادامه داد: لباس خدمتگزاری فرهنگ و هنر ایران را با افتخار به تن کردهایم و این اجتماعات باید به شکلی متعدد و منطقه ای برگزار شود.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم گفت: افتخار می کنیم در کشوری زندگی می کنیم که در این سطح از تنشهای منطقهای، از ۲۹ استان گرد هم می آیند تا درباره کتاب حرف بزنند؛ این امر نشانگر «امنیت» و «امید به آینده» در ایران است.
در پایان این مراسم از سامانه ترویج کتابخوانی نیز رونمایی شد.
منبع:مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی