به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، در ابتدای نشست دکتر مخبر دزفولی ضمن تبریک ایام فرخنده ماه ربیعالاول، انتخاب اعضای جدید پیوسته فرهنگستان را تبریک گفت و به نقش و جایگاه علمی فرهنگستان علوم اشاره کرد.
وی تلاش برای ارتقاء نقشآفرینی و سیاستگذاری علمی و رفع نقایص را مهم شمرد و تأکید کرد: بهرهگیری از ظرفیت پشتیبانی دستگاههای اجرایی مربوطه مانند وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دانشگاه آزاد اسلامی برای پیشبرد فعالیتهای فرهنگستان موثر است.
وی افزود: تقویت روحیه همدلی و صمیمیت بین اعضای فرهنگستان در رشد و پیشرفت اهداف علمی فرهنگستان موثر خواهد بود.
دکتر علی اکبر صالحی نیز پس از خوش آمدگویی به اعضای جدید از اقدام شورای عالی انقلاب فرهنگی برای انتخاب اعضای جدید که جملگی دارای سوابق ارزنده علمی و تجربی هستند، تشکر و قدردانی کرد.
وی با اشاره به فعالیت موثر و مفید اتاقهای فکر طی دو سال اخیر توسعه کشور بدون نخبگان را غیر ممکن دانست و گفت: فرهنگستان علوم به عنوان مرجع تصمیمساز میتواند نقشآفرینی سازنده داشته باشد.
دکتر محمدرضا شمس اردکانی دبیر فرهنگستان نیز در این نشست عضویت در فرهنگستان علوم را فرصتی مغتنم برای اعضای پیوسته دانسته و با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص گام دوم انقلاب اسلامی گفت: فرهنگستان علوم نیز نیاز به بازآرایی در ساختار و تشکیلات دارد و تاثیرگذاری فرهنگستان علوم در حوزه علم میتواند بسیار موثر باشد که با هماندیشی و همیاری اعضای جدید فرهنگستان برای ارتقاء شأن و مقام علمی این نهاد علمی، تلاش خواهد شد.
در ادامه جلسه آیت الله علی اکبر رشاد عضو پیوسته فرهنگستان علوم با تأکید بر اینکه جایگاه سیاستگذاری و فعالیت علمی فرهنگستان به باز تعریف نیاز دارد و توجه به حوزههای معرفتی و علوم جدید در ساختار فرهنگستان باید در دستور کار قرار گیرد و در همین راستا، خواستار بازنگری و اصلاح اساسنامه این نهاد علمی منطبق با شرایط جدید کشور و جهان شد.
آیتالله سید مصطفی محقق داماد نیز با اشاره به جلسه اخیر شورای علمی گفت: بازبینی و بازسازی رشتهها در گروههای علمی بر اساس نیاز روز کشور در دستور کار قرار گرفته است.
وی همچنین طی مراحل عضویت در فرهنگستان و دقت نظر اعضا در پیوستن اساتید صاحب نام و خبره را مورد تأکید قرار داد.
دکتر محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ضمن تبریک به اعضای پیوسته منتخب جدید اظهار داشت: با توجه به اساسنامه فرهنگستان علوم، کسب نظر مشورتی از فرهنگستان علوم در کمک به راهبری علمی کشور مهم بوده و در این خصوص استفاده از ظرفیتهای علمی برای کاستن معضلات کشور دارای اهمیت است.
دکتر محمد مهدی زاهدی عضو پیوسته جدید فرهنگستان علوم نیز ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس، از اقدام شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکر کرد و به بازنگری جدی در اساسنامه فرهنگستان و به ضرورت توجه به حوزه آموزش و پرورش برای پیشرفت کشور تأکید کرد.
دکتر یوسف ثبوتی رئیس گروه علوم پایه فرهنگستان نیز طی سخنانی، محدودیتهای موجود در اساسنامه برای افزایش سقف اعضای پیوسته، وابسته و همکاران مدعو، را یادآور شد.
دکتر علی اکبر موسوی موحد استاد دانشگاه تهران در ادامه جلسه اظهار داشت: فرهنگستانهای دنیا در دو حوزه اجرا و یا سیاستگذاری فعالیت میکنند. فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی از نوع سیاستگذاری است. توجه به علوم بینرشتهای و تقویت ارتباطات بویژه با حوزه علوم پزشکی در فعالیت فرهنگستان علوم به منظور اتخاذ سیاستهای کلان علمی کشور موثر خواهد بود.
دکتر مجتبی شمسی پور ضمن تبریک ریاست آقای دکتر محمدرضا مخبر و آرزوی توفیقات بیشتر، اتخاذ تدابیر جهت افزایش اعضای فرهنگستان را پیشنهاد کرد.
دکتر پرویز داودی عضو پیوسته فرهنگستان علوم نیز ضمن تأکید بر جدیتر شدن فعالیت فرهنگستان در حوزه علوم انسانی تصریح کرد: اقدامات عملی با کمک دولت برای راهبری علمی فرهنگستان و حرکت بهسوی تمدن ایرانی اسلامی ضروری است.
در خاتمه نشست دکتر مخبر دزفولی رئیس فرهنگستان علوم در جمعبندی جلسه اظهار داشت: برای رسیدن فرهنگستان به جایگاه واقعی آن تلاش باید کرد و ضمن فعال کردن بخشهای مغفول اساسنامه فعلی، تدوین اساسنامه جدید فرهنگستان علوم ضروری است.
وی اضافه کرد: تقویت ارتباطات با سیاستگذاران و دستگاههای اجرایی ذی ربط و بهرهگیری از ظرفیت اندیشمندان جوان، برای پیشرفت فعالیتهای فرهنگستان علوم در دستور کار قرار خواهد گرفت.
وی همچنین تأکید کرد: تدابیری برای افزودن به سقف اعضای فرهنگستان علوم، اندیشیده خواهد شد و بازآرایی گروههای علمی در ساختار علمی فرهنگستان، در دستور کار قرار خواهد گرفت.
در پایان نشست، احکام اعضای جدید فرهنگستان علوم توسط دکتر مخبر دزفولی داده شد.