عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: مطابق توافق نامه وزارت علوم با دانشگاهها تربیت دانشجو بر مبنای استاد شاگردی علاوه بر هنر از سال آینده در رشتههای علوم پایه، فنی و مهندسی، هنر، فناوری و کشاورزی اجرا میشود.
قاسم عموعابدینی معاون آموزشی وزارت علوم درباره مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی پیرامون نظام استاد شاگری اظهار کرد: مهد تمدن ایرانی اسلامی دانشگاهها یکی از دغدغههای فرهیختگان و استادان و محققان دانشگاهی است.
وی افزود: یونسکو اولین دانشگاه جهان را با نام جندی شاپور به نام ایرانیها ثبت کرده است؛ چرا که در طول تاریخ این دانشگاه با ورود به حکمت خانهها جریان توسعه دانشی در مسیر حکمرانی را شکل میدهد.
عموعابدینی تصریح کرد: ایران در مسیر تشکیل تمدن حکمرانی، مدیریت آموزشی را در مجموعه دانشگاههای ایران و حکمت خانهها مبتنی بر نظام استاد شاگردی در جهان توسعه میدهد و این موضوع به عنوان دغدغه فکری تمام استادان و دانشمندان ایرانی شناخته میشود، به صورتی که در تمدن فرهنگ ایرانی مسیر تربیت استاد شاگردی باعث ظهور انسانهای فرهیخته و شاخص با علم نافع در جامعه شده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ادامه داد: در کشورهای پیشرفته حدود ۴۰ تا ۵۰ سالی میشود که نظام استاد شاگردی جایگزین جمع سپاری شده است، در صورتی که ایران پس از جریان دارالفنون کمرنگتر شده و در دانشگاهها کمتر به آن توجه شده است.
عموعابدینی گفت: برنامه استاد محوری در طرح تحول دولت سیزدهم مورد توجه جدی قرار گرفته است و جریان تمدنی که در دانشگاههای برتر جهان انجام میشود در کشور ایران باید به صورت برنامه مدون اجرا میشد که در این زمینه شورای عالی انقلاب فرهنگی اولین برنامه را برای دانشگاه استاد فرشچیان تصویب کرد تا در رشته هنر و رشتههای دیگر مدل تربیت استاد شاگردی پرورش یابد.
وی افزود: ابلاغیه مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی پیرامون طرح استاد شاگردی در شورای عالی برنامه ریزی تصویب شد و اولین رشته به عنوان نگارگری برای مجموعه دانشگاهی استاد فرشچیان در دفترچه کنکور بارگذاری شد.
معاون آموزشی وزارت علوم گفت: برنامه استاد محوری طبق مصوبه ابلاغ شده نظام جامع آموزش عالی از سال آینده در رشتههای علوم پایه، فنی و مهندسی، هنر، فناوری و کشاورزی شکل میگیرد.
عموعابدینی بیان کرد: مطابق توافق نامه وزارت علوم با دانشگاهها تربیت دانشجو بر مبنای استاد شاگردی از سال آینده علاوه بر هنر در بیشتر رشتهها اجرا میشود تا استادان تجربیات چندین ساله خود را در اختیار دانشجویان جهت توسعه ادامه مسیر قرار دهند.
منبع:آنا